torstai 31. elokuuta 2017

Toscanan pääkaupungissa


Toscanan maakunnan pääkaupungissa, Firenzessä, pyörähdettiin junalla päiväreissu Pisassa sijaitsevalta majoituspaikaltamme. Päivä oli hyvin helteinen ja lämpöasteita 30, joten mitään erityisempiä reippailuja emme päivän aikana tehneet. Päädyimme nauttimaan rauhassa keskustan tunnelmasta, nähtävyyksistä, italialaisesta ruoasta (mm. pizzaa) ja käsinkosketeltavasta historian havinasta.


Kaupungissa sijaitseva massiivinen Duomo-katedraali (Santa Maria del Fiore) hallitsi selkeästi ihan ydinkeskustaa - ja myöskin koko kaupungin siluettia. Bussilla kävimmekin Piazzale Michelangelon näköala-aukiolla ihailemassa kauempaa tätä kyseistä tuomiokirkkoa ja huikaisevan upeaa kaupunkimaisemaa.

[ Tien laidassa seisoskelevasta Ferrarista oli tietysti pakko ottaa kuva(!) ]

Näköalatasanteella oli myös paljon kivoja matkamuistokojuja, joista itse ostin kotiin kauniin puisen Pinocchion. (Satuhahmon luoja, Carlo Collodi, lepäilee aukion lähistöllä sijaitsevalla hautuumaalla -> tämän tiedon luin juuri netistä! :D ) Harmittaa etten huomannut ottaa suloisista marionettinukeista ryhmäkuvaa paikan päällä(!) Lupaan laittaa kuvaa meidän hellyyttävästä puupojastamme erikseen myöhemmin.

Samalla aukiolla näimme myös Michelangelon kuuluisan Daavid-patsaan (toki 'kopio-sellaisen', mutta aidon näkemistä emme viitsineet lähteä museoon jonottamaan).


Arno-joki näkyi myös tasanteelta melko hyvin, ja nukkekotimaisia rakennuksia kannattelevan sillan, Ponte Vecchion, 
 voi myös bongata kuvasta vasemmalta.

Kaunis ja historiallinen Firenze on todellakin kulttuurielämyksiä etsivälle täydellinen vierailukohde. Siellä olisi varmasti kulunut päivä jos toinenkin museoita kierrellen sekä nähtävyyksiä ja arkkitehtuuria ihaillen.
Firenze oli matkakohteistamme toiseksi viimeinen ja illalla palasimmekin Pisaan, josta muutamia kuvia seuraavalla kerralla.

Iloa viikonloppuun!

4 kommenttia:

 1. Ihana Firenze! Siellä kuluisi tosiaan monta päivää nähtävyyksiä katsellen. Meilläkin oli vain pintaraapaisu paikkaan vuosia sitten, juuri samalle näköalapaikalle kurvasimme omalla asuntoautollamme. Tuli kivoja muistoja mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Mukava kuulla, että Firenze on jäänyt mieleen myös ihan samoin :). Tuo näköalapaikka oli kyllä ihan huippu juttu. Kyllä Firenze täytyi nähdä etäältä kaikessa komeudessaan ♥.

   Poista
 2. Vau mikä matkailukesä teillä on ollut! Ihan hirmu kauan sitten katselin Firenzeä yhden päivän. Olisipa kiva viettää aikaa tuolla. Ihania kuvia huikeista paikoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuire!♥ Firenzessä kyllä aika varmasti kuluisi pitempäänkin! Mekin tosiaan olimme yhden päivän vain, mutta onneksi kävimme kuitenkin edes piipahtamassa katsomassa miten kaunis kaupunki se on(!)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.