sunnuntai 13. elokuuta 2017

Nice - Nizza


Toukokuun lopussa lähdimme isäni ja siskojeni kanssa reissailemaan Etelä-Eurooppaan. Tänä vuonna Suomessa olikin ihan tajuttoman kylmä toukokuu, joten matka-ajankohtamme ei olisi voinut olla parempi. Emme olekaan ehtineet lomailemaan aikuisikäisinä ennen yhdessä, joten tällainen isi&tytöt-reissu tuli kyllä loistavaan saumaan! Äidin kanssa kävimme kesän aikana sitten erikseen reissun "hiukan" eripäässä Eurooppaa ;D. [Ihan koko perheen reissua odotellessa sitten seuraavaksi...!♥;) ]

Loman päämäärävaihtoehtoja meillä oli useampia (mm. Kroatia), mutta lopulta seikkailu Ranska-Monaco-Italiassa veti eniten puoleensa. Menolennot Nizzaan ja paluulennot Italian Toscanasta takaisin hankittiin heti alkuvuodesta, jolloin lomasuunnitelmatkin pääsivät kunnolla vauhtiin. Suhteellisen sukkelasti saimme päätettyä missä kukanenkin tahtoi käydä ja katsoimme kartasta mahdollisimman järkevän kulkureitin. Lopulta kohteiksemme päätyivät Ranskasta Nizza ja Cannes, Monaco sekä Italiasta länsirannikon Cinque Terren kalastajakylät sekä Toscanan Pisa ja Firenze.

Kovin tarkasti en reissustamme ala kirjoittelemaan, vaan annan jälleen kuvien puhua puolestaan. 
Kuvia tuleekin aika paljon, ja nekin silti vain pintaraapaisu koko kuvamäärästä ;). Voin kertoa, että on ihan ollut hankaluuksia valita materiaali postauksiin.
Ensimmäinen kuudesta kohteestamme oli siis Nizza Ranskan Rivieralla, ja sieltä=täältä matkamme alkoi:


Erityisesti Nizzan vanhankaupungin kapeat kujat ja pikkuruiset putiikit veivät sydämeni tunnelmallaan.
Sadoista pikkupuodeista mainitsemisen arvoisia ovat ainakin sisustuskauppa-Millefleurs (sisältä houkuttavampi kuin ulkoa!) sekä vanhanajan L'atelier des jouets -lelukauppa. Uudenkaupungin puolelta mainitsen yhden käymisen arvoisen helmen; kauppakeskus-Nicetoilen Maisons du Monde -sisustusliikkeen. Se on suuri liike ja sieltä, jos jostain, löytyy vaikka ja mitä ihanaa kotiin ♡.


Kaupungin pääaukion, Place Massénan, Le Miroir d’Eau -suihkulähdekenttä oli huikea(!). Siellä olisi varmasti viihtynyt koko päivän juosten reilun sadan suihkulähteen seassa - ja ihan pikkuisen kävinkin helteen kuumottavia jalkojani kastuttamassa. Suihkulähteet ovat ihan ehdoton kohde - ja etenkin lapsiperheille. Muistaa vain varata uimakamppeet ja vaikka evästäkin picnicillä nautittavaksi mukaan ;).On se huikea kaupunki! Tämä maisemanäkymä on otettu linnakukkulalta - La Colline du Châteaulta
 Toisella puolen tätä kukkulaa sijaitsee muuten Nizzan satama.

 
Rakastuin näihin rantojen kauniisiin pikkukiviin - ja niitä olisi voinut keräillä katsella vaikka loputtomiin :D. 
Eikä muuten kaivannut hiekkarantoja!
 
[ Kukka- ja karusellirakkautta ♡ - näistä ihan aistii paikan hengen. ]

Suosittelen Nizzaa lomakohteena kyllä hyvin lämpimästi. Siellä on niin laidasta laitaan kaikkea(!); pikkukaupunkimainen tunnelma, kauniit vanhat rakennukset, pikkuiset vanhankaupungin putiikit (sekä toki uuden puolen luxusliikkeet ja kauppakeskukset), vuoristomaisemat, meri, aurinko, lämpö...

***
Nizza-päivän jälkeen kävimme pikkusiskojeni kanssa päivävisiitillä Cannesissa, josta luvassa kuvatunnelmia tänne mahdollisimman pian.
Ensi kertaan!

8 kommenttia:

 1. Haluaa Nizzaan 😍👍 Ihania kuvia ja tunnelmia! Oispa tuonne joskus päästä. Eräs ystäväni kävi tuolla kans viikko pari sitten. Ihania kuvamuistoja sulle jäi ❤ Halit ja jaksut sulle 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtoo myös sinne takasin! <3 Ei ollenkaan niin paha turistirysä kuin ajattelin. Ihana paikka kerrassaan! ♥ Haleja!!!

   Poista
 2. Oi Nizza! <3 Me oltiin seitsemän vuotta sitten siellä häämatkalla, vuokrattiin skootteri ja huristeltiin pitkin katuja. Ihanan tutun näköisiä paikkoja kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana häälomakohde teillä ollutkin. Voin vaikka vannoa, että kaupunki hurmaa jokaisen kävijän! ♥

   Poista
 3. Samoilla seuduilla samoiltiin. :) Ihanat kuvat! Olisipa ehditty olla enemmän Nizzassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Juuri tulin kurkkaamasta teidän perheen lomaa. Ihan huikea se huvila altaineen!
   Ranskan Rivieralle täytyy todella päästä uudestaan ♥.

   Poista
 4. Todella ihanan näköistä ja aikas ihana tuollainen loma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin kovin kauan haaveissa ollut reissu saatiin vihdoin toteutettua. Välimeren ympäristö on kyllä hurmaavaa seutua ♥♥♥. Miinuspuoli matkustamisessa aina on, että tahtoo päästä uudestaan ja pian matkaan taas :D.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.