perjantai 3. heinäkuuta 2015

Hiirten elämää


Joko ihmettelitte mitkä hiiret ne oikein leikkimökissämme asustelevat, joista mainitsin edellisessä postauksessa? :D
Kuka arvasi? ;)


Tämä hiirten koti valmistui parissa päivässä viime viikonloppuna syntyneestä ideasta. Alunperin meillä siis oli, nyt täällä asustavat, "isähiiri" ja lapsihiiret, mutta ne olivat ripoteltuna ympäriinsä (lähinnä koristekäytössä) lastenhuoneessa, joten äitihiiren löytyminen sattumalta lauantaina laukaisi idean hiiriperheestä. Ollaan nyt tosiaan vietetty leikkimökissä aikaa lasten kanssa, joten mökin vanhan kaapin käyttöä alettiin pohtia uudelleen... :D. Ja siitähän se ajatus sitten lähti toteutumaan. Alunperin tässä leikkimökin kaapissa oli nukenvaatteita ja tarvikkeita, mutta ne mahtuivat hyvin koriinkin.


Käytiin lastenhuoneessa leluja lävitse sekä lisäksi omia säilöjäni, ja niinhän me saimme kuin saimmekin hiirten kodin kaluston ja tavarat kasaan. Monenlaista juttua sitä on tullut osteltua keräiltyä vuosien varrella, ja NYT ne vihdoin löysivät paikkansa.

Hiirten talon vanhempien makkarin tapetti on ihan peruskuviopaperia. Sängyn olen ostanut kerran joltain lelumarkkinoilta, lipasto on mahdollisesti Tiimarin mallistosta... ja herätyskello Tigerin. Pitsipäiväpeitto on kirppikseltä löytynyt pöytäliina. "Tulitikkuaskisänky" kuuluu samaan settiin Mailegin vauvahiiren kanssa.


Lastenhuoneen kuutin olen virkannut joskus kokeilumielessä, ja kiva kun se löysi nyt paikkansa täältä, kuten eräästä Lontoon lelumuseon myymälästä ostetut (yli 10v sitten) pienet lastensatukirjatkin. Muovieläimiä olen joskus ostanut kirpparilta pussillisen, ja sieltä löytyi muutama sopivan kokoinen tänne hiirille leluiksi. Vaatekaappi tehtiin pienestä pahvirasiasta, jota hiukan tuunattiin maalilla ja koristepaperilla. Vaatetanko leikattiin puukepista ja rautalangasta taivutin simppelit henkarit. Tähtipenkki on pieni pahvirasia. Matto leikattiin kankaasta, ja muutaman tyynyn + peiton sänkyyn ompelin jo olemassa olevista kangasvalikoimistani. Keinuheppa on ehkä joskus ostettu Anttilasta tms. Suuren nalletyynyn olen itse tehnyt joskus lapsena. Hiiret, kehto ja potta ovat Mailegin - niin kuin varmaan moni tunnistikin.


Äitihiiri löytyi paikallisen sisustusliike Country Heartin kirppariosastolta viime lauantaina. Sillä oli alunperin päällään ainoastaan punainen neulepusero (se, joka näkyy äiti- ja isähiiren makkarissa), joten kotona tyttäreni valitsi kankaan ja tein hiirelle kesäisen mekon uudeksi asuksi. Korvaan kiinnitettiin koristeeksi rusetti. Tuli tosi sievä!


Kahvikalusto on joskus vuosia sitten ostettu paikallisen sekatavarakaupan poistolaarista (hinta oli varmaan jotain 0,50e). Tähän asti astiasto on ollut laatikossa odottelemassa aikaa oikeaa - ja tulihan se! :) (Juu, kannattaa tosiaan jemmata kaikkea vuosikausiksi odottelemaan...hehe. No ei ehkä oikeasti, mutta nämä oli niin vähän tilaa vievät...) Rottinkiset penkit ovat kirpparilöytöjä, kuten myös pieni vaaleanpunainen kehys (magneetti), jonka löysin myös Country Heartin kirppisosastolta. Pöydän tänne tein Bilteman sytyketikuista ja rakettikepistä. Matto on joku pieni valmisliina kangaskaupasta. Kastelukannut ovat varmaankin alunperin Tiimarin valikoimista. Tapetti keittiö-olohuoneessa on samaa kuin meidän omassa eteisessämme.

Pyykkituvan (mikälie-huoneen) silistyslauta ja -rauta ovat Mailegia. Pienet ostoskärryt, joissa Nasu (kirpputorilta) istuu, ovat Tigeristä. Pyykkinä roikkuvat lapaset ovat olleet lapsena tädiltäni saama rintakoru ja sukat muistaakseni olen ostanut Tallinnan Nukupoodista.

 ***
Mutta nyt hiiriväki unten maille!
 
"Sopu sijaa antaa" - ja niin kaikki neljä hiirisisarusta mahtuvat samaan kehtoon uinumaan. Pikkuhiiristä ei kehdossa peitteen alta juuri näy kuin kuonot, sekä yhden hiiren häntä :D. Tyttöhiirten mekkoja säilytetään öisin vaatekaapin tangolla.


Huomatkaa yläkuvan sängyn pääpäädyn kyltti "Love". Sen tyttäreni teki omasta ideastaan Tilda-leikekuvasta. Suloinen! 
 (Tiesikin jopa mitä se tarkoittaa, heh.)
Vanhempien petivaatteet ompelin sänkyyn Tilda-kankaista. Tildan ja Mailegin värimaailma natsaa kyllä hyvin yhteen.


Shhh. On aika sulkea ovet ja antaa pienelle perheelle unirauha.
Huomenna taas leikit jatkuvat!

***
Tästä talosta tuli kyllä hauska ja kiva yksityiskohta leikkimökkiimme.
  Vielä olisi suunnitteilla virkata "pyykkitupaan" matto... ja Mailegilta olisi ihana hankkia vauvalle syöttötuoli ja ehkä ruoanlaittoliesikin :).

LEIKKISÄÄ VIIKONLOPPUA!

50 kommenttia:

  1. Tavattoman I h a n a!! ❤

    Voin hyvin kuvitella miten tuolla hiirikodilla on paljon leikkijöitä! Tosi kivasti olet löytänyt (=osannut nähdä) vanhoille tavaroille uusia käyttötarkoituksia, mutta niinhän se taitaa erityisesti teillä kaikilla nukkistelijoilla kyllä olla ;)

    Meiltä taitaa löytyä tuonne hiiritaloon jotain pientä (kierrätettyä)' käyttökelpoista, ei tosin mitään noista mitä mainitsit...mutta katsotaan sitä sit ensi viikolla.kun nähdään!

    Ihania leikkihetkiä teille ja oikein mukavaa viikonloppua! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä on ollut hiiritalo aivan mahtis hyvä keksintö mökkiin - oikein piste iin päälle :D. Vai sanoisiko "kirsikka kakun päälle"(?) Heh. Ja olikin onni, että saatiin "seilaava" pikkutavara nyt ihan oikeaan varsinaiseen paikkaan esille/käyttöön.

      Unohdettiin muuten ihan katsoa olisiko teillä ollut jotain pientä hiiritaloon, mutta nehän kerkeää toisellakin kerralla ♥.
      Ihanaa viikonloppua ystävä!

      Poista
  2. Uijui miten söpö hiirulaisten talo.
    Pikku tyttöjen kanssa tätä postausta luettiin ja tykättiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana sinä! Kiitos kovasti ja terkkuja tytöillenne ♥. Niin kiva kuulla, että siellä tykätään!

      Poista
  3. En kestä -IHANA <3
    Meidän neiti 6v. sanoi että täydellinen :)
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoijoi! Aivan ihana 6v teillä :D. Ihan paras kommentti kyllä! Pikkuiselle terkkuja ja suuresti kiitoksia teille molemmille ♥

      Poista
  4. Kivaa kun löysin tieni tänne blogiisi tuolta instan kautta :) Klikkauduinkin hetimiten lukijaksi. Ihania kuvia täällä. Meilläkin on kovasti tuo leikkimökkiprojekti käynnissä ja vähän yritän uudistaa sitä. Mukavan aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cride! Ja kiva kun löysit tänne. Oletkin oikein lämpimästi tervetullut.
      Mukavia hetkiä leikkimökkirempan kanssa ♥

      Poista
  5. Löysin blogiisi Instagramin kautta, ja niin ihana blogi sulla. Tosi kauniita kuvia, ja tunnelma ja kaikki on just eikä melkein <3 aivan ihana. Sait minusta uuden lukijan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Marianne! Ihana, kun aina kerrotte (tai ainakin useat kertovat), että mitä kautta olet(te) tänne löytäneet. Olet hyvin lämpimästi tervetullut ja toivottavasti viihdyt jatkossakin ♥

      Poista
  6. Voi ei<3 Niin ihana! Aivan täydellinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana lukea näitä upeita kommenttejanne. Kiitos ihana sinullekin kauniista sanoistasi ♥

      Poista
  7. Aivan huikea hiirien koti!!! Ihania yksityiskohtia ja kekseliäitä ratkaisuja! Teidän leikkimökki ja hiirien koti on kyllä kaunein, mitä koskaan olen nähnyt <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua millaiset kehut! Aivan mielettömän suuri kiitos. Olen ihan häkeltynyt nyt tästä kommenttimäärästä ja kaikkien hehkutuksista. Olette kaikki niin kultaisia ♥♥♥ Kyllä me niin itsekin mökistä kyllä tykätään - eihän sitä voi kieltää :D!

      Poista
  8. Oi mikä ihanuus, aivan upea! Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  9. Voi että miten ihana :) Täydellinen idea vanhalle kaapille. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kaappi pääsi kyllä nyt tosiaankin oikeuksiinsa.

      Poista
  10. Voi apua kuinka ihana!! <3 Sä oot kyllä niin taitava ja keksiliäs <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Heli ♥ Meillä kävi kyllä tosi hyvä tuuri näiden tavaroiden kanssa, kun melkein kaikki oli periaatteessa ikään kuin valmiina jo. Eikä tarvinnut montaa juttua lopulta tehdäkään :).

      Poista
  11. Oi että on ihana!!! Kertakaikkisen suloinen koti hiirulaisille! :)

    VastaaPoista
  12. Ihan tajuttoman hieno,olen ihan sanaton :O

    VastaaPoista
  13. Niin suloinen ja ihana Hiirulaisten talo, sekä iso perhe ❤
    Hurmaavia leikkihetkiä tiedossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos kommentistasi Kikka! :)
      Kyllä nämä minipuuhat ovat aina yhtä hauskoja totisesti ♥

      Poista
  14. Waude :) Valtavan ison työn olet tehnyt ja tulos on upea! Onnelliset lapset taatusti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos T ♥
      Lopussa totisesti kiitos seisoo, vaikka "työ" tuntuikin lähinnä huvilta ;). Lapset (tai varsinkin tyttö) on kyllä ollut tästä niin innoissaan!

      Poista
  15. Voi ihanuus mitä hiirten elämää teillä <3 Aurinkoisia kesäpäiviä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tällaisten hiirten elämää onkin mukava seurailla :D.
      Ihania kesäpäiviä Sinullekin!

      Poista
  16. Voi iiks miten ihana leikkimökki ja hiirien koti! Kaikki pienet yksityiskohdat -wau! Kyllä kelpaa siellä lasten leikkiä sekä kotona että leikkimökissä, niin on kaunista, lääh :p -me tultaisiin teille leikkimään, jos lähempänä oltaisiin ;)
    Kivaa päivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan Hanniseni ♥ Olisitte kyllä enemmän kuin tervetulleita!
      Ja kaunis kiitos ihanista sanoistasi. Mieltä lämmittävät nämä kaikki teidän sananne niin kovin paljon :).

      Poista
  17. Awww, en kestä :) Aivan ihana !!!

    VastaaPoista
  18. Oi oi mikä unelmamökki hiirulaisilla <3 Ja niin on kyllä tuo leikkimökkikin! Todella suloiset! Ihan harmittaa kun omat neidit alkaa kasvaa pian ohi tuosta leikkimökki-iästä, vaikka kyllä vielä barbeille ( tai lähinnä Pullipeille ) oma talo löytyy, jossa mm. tuo sama kahvi-astiasto ja keinuheppa esillä ;) Voisikin joku kerta kuvailla sielTäkin :)

    Iloista kesää teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♥♥♥ Kiitos sanoistasi. Ja onhan se totta, että lapset kasvavat - ja vieläpä ihan liian nopsaa - ohi näistä suloisista jutuista. Itse koitankin nyt nauttia kaiken ajan tästä mitä nyt on mahdollista.
      Tuo Pullip-nukkejen talo kuulostaakin ihan mielettömältä. Voin vain kuvitella miten kaunista sinä olet sinne/siitä luonut!

      Poista
  19. Superkauniilta näyttää ja niin muuten lehdessäkin ❤ ❤ ❤ ¨
    Valoisaa viikkoa sulle!

    VastaaPoista
  20. Vastaukset
    1. Kiitoshali kommentistasi! ♥ On ilo lukea, että muutkin pitävät pienestä hiirulaisten talostamme :).

      Poista
  21. Aivan ihana!! Paremmin hahmottaakseni; mitä kokoluokkaa tuo sun kaappi on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Kävin päivällä ottamassa hiukan mittoja. Kaappi on leveydeltään 100cm ja korkeudeltaan 62cm. Syvyys on ehkä noin 20cm (kun en sitä hoksannut mitata). Korkeammat "huoneet" ovat n. 30cm ja matalammat n. 25cm korkeita.

      Poista
    2. Kiva juttu, kiitos paljon! Mukavaa jatkoa kesäpäiviin.

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.