lauantai 26. elokuuta 2017

Cinque Terre ♡♡♡♡♡


Nuo 'viisi maata' - eli Italian Rivieran satumaiset, laaksoissa sijaitsevat, kalastajakylät, joista vierailimme päivän aikana kolmessa. 
Olisimme ehtineet varmasti jokaiseen, koska kylät ovat todella pieniä; yksi (pää)katu ja talojen määränkin voisi helposti laskea.
Pienet kylät sijaitsevat myös ihan lähellä toisiaan. Niiden välin voi taittaa joko kävellen kukkuloiden ylitse viinitarhojen keskellä tunnelmoiden, junalla pikaisesti tunnelin lävitse taikka lautalla vesiteitse kyliä ihaillen. Jokaisella kulkureitillä on omat puolensa, mutta itse suosittelen lautalla taittamaan edes jonkin pätkän. Mereltä käsin kylän/kylät näkee etäänpää koko upeudessaan.

Riomaggiore
- kylistä eteläisin -

Saavuimme illalla Riomaggioren kylään sopivasti auringonlaskun aikaan. Maisemat olivat huikeat(!) 
Jopa paremmat, mitä olisin voinut edes haaveilla.
Seuraava päivä avautui myös upeana, ja aamupalamaisemamme olivat jokseenkin mieluisat ♡. 
Ihan erityismainintana herkulliselta aamupalaltamme paikallisista raaka-aineista valmistetut marmeladit, mmm(!!!)

[ Majoituimme keskellä kylää sijaitsevassa asuinhuoneistossa. Asuntomme avonaiset ikkunat kuvassa keskellä. ]

 Riomaggioressa oli kylistä laajimmin ravintola-, baari- ja kauppatarjontaa, jotka kaikki keskittyivät pääkadun, Via Colombon, varrelle.
Mukavia pieniä tuliaisiakin sieltä löytyi kotiin tuotavaksi.

Manarola
- seuraava kylä pohjoiseen päin Riomaggioresta -

Manarolan kylään pujahdimme sukkelasti paikallisjunalla tunnelin lävitse. Manarola on kylistä toiseksi pienin, ja siksi se olikin nopeasti kävelty lävitse. Suuntasimme lähes suoraan rantaan odottamaan lauttaa, jolla matkasimme Vernazzan kylään. Manarolan ja Vernazzan väliin jäi kylä nimeltä Corniglia, joka on kylistä ainoa, jonne ei pääse vesiteitse korkeuserojen vuoksi.


Vernazza
- toiseksi pohjoisin kylä -
[ Nautimme helteessä nuorimman siskoni kanssa Italiassa tuotetut sitruslimonadit. Maun puolesta ei voi olla parempaa! ]

Vernazzassa oli kaunis pieni venepoukama ja hiekkaranta sekä useita pieniä ravintoloita ja putiikkeja. Autoteitä siellä ei ollut lainkaan.
Pohjoisimman kylän, Monterosso al Maren, päädyimme ihastelemaan ainoastaan Vernazzan rannalta käsin.

 Nämä pienet kylät veivät kyllä sydämen ja toivon kovin, että kuvistani voi aistia edes palan tuota kaikkea kauneutta, iloa ja rauhaa. Voin varmasti jokaisen kanssamatkaajani puolesta todeta, että näihin maisemiin ja tunnelmiin koko reissumme paikoista palaisi kaikista mieluiten - miten uskomattomia paikkoja muut kohteemme olivatkin. Ja vaikka päiväsaikaan kylien keskustoissa pyöri yksi jos toinenkin turisti, voin vain kuvitella miten kylissä asuu onnellisia ihmisiä pienine suloisine puutarhoineen.
Pure love ♥.

Cinque Terren postauksesta tuli odotettua pitempi, mutta kaiken tiivistäminen olisi ollut mahdotonta ;).
Seuraavaksi suuntasimme Riomaggioresta La Spezian kautta Pisaan, mutta Pisan postausta ennen kurkataan Firenzen kaupunkiin.
Ensi kertaan!

6 kommenttia:

 1. Kiitos kuvista! Cinque Terre on vielä haavelistalla, mutta sinne on ehdottomasti joskus päästävä! Samoin Amalfin rannikko, Sorrento, Positano ja Caprin saari, siellä olen nuoruudessani käynyt ja sinne on päästävä uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kommentistasi! ♥ Cinque Terre on todella haaveilun arvoinen - ja siitä haaveesta kannattaakin pitää kiinni! Italiassa olisi niiiin monta paikkaa, jonne mieli halajaisi itsellänikin.

   Poista
 2. Upeita kuvia ja kauniita maisemia!!
  Tosi kiva postaus. Tykkään vanhoista taloista ja maisemista, nää talot oli upeita : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Ihana saada palautetta, että reissupostauksillekin löytyy lukijoita ♥. Nuo pienet kylät kyllä olivat ihan huikean herttaisia - kaikessa rosoisuudessaan.

   Poista
 3. Aivan ihania paikkoja, kyseinen paikka ehdottomasti haavelistalla. Itse olen käynyt kolmesti Italiassa, kuukauden päästä on neljäs kerta. Millä kulkuneuvolla siirryitte paikasta toiseen? Vuokrasitteko auton vai junalla? - Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi onnekasta sinua! Itse olen vasta ensi kertaa tutustunut Italiaan, mutta ei todellakaan jäänyt viimeiseksi reissuksi. Italiassa on kyllä melkein jo liian monta haaveilun arvoista vierailupaikkaa ♥. Liikuimme lopulta kaikki matkat junalla (+ pari kertaa bussilla Pisassa ja Firenzessä). Oli kyllä todella näppärää, pysyivät hyvin aikataulussa ja olivat ihan sopivan hintaisiakin. Olimme ennen reissuamme alun perin ajatelleet, että vuokraisimme auton, mutta sen jätimme sitten hyvien junayhteyksien vuoksi kokonaan väliin. Eikä esimerkiksi Cinque Terren alueella saanut autoilla liikkua kuin ainoastaan paikalliset, joten sekin vaikutti suuresti lopulliseen valintaamme.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.