keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Vaatimaton Pisa


Reissumme viimeisimpänä ja poikkeuksellisesti myös vähäisimpänä - Pisa.
Pisa vaikutti aika normaalilta, melko pieneltä, kaupungilta ja yhdynkin yleiseen mielipiteeseen kyseisestä paikasta kertoessani ettei sieltä varsinaisesti löydy erityisempää muuta kuin juurikin itse kalteva torni ja muut Ihmeiden aukion rakennukset.


Kaupunginosa, jossa tämä kuuluisa kellotorni sijaitsi, oli todella hiljaisen ja ehkä jotenkin myös köyhän oloinen. Torni vierusrakennuksineen (mm. tuomiokirkko ja kastekappeli) sijaitsi selkeästi muurein erotetulla alueella, jota puolestaan ympäröi matkamuistomyyjien meri.
En ollut juuri googletellut tai mitään muutakaan tornista aiemmin, joten jostain syystä kokemus tornin näkemisestä oli täysin erilainen kuin odotin. Eniten yllätti, eikä niin edustavalla tavalla, juuri se millaisessa kaupungiosassa torni sijaitsi. Positiivisena yllättäjänä puolestaan voin pitää sitä miten tornin kauneus kiehtoi minua suurestikin. En ollut ajatellutkaan tornin olevan noin koristeellinen ja vaikuttava.
On hauskaa miten oma mieli luo tietynlaisia mielikuvia maailman nähtävyyksistä (tms.) - ja miten todellisuus, kokemus näkemisestä, lopulta kohtaa.

[ Lentokoneen ikkunasta otetussa kuvassa kaltevan tornin alue näkyy vas. kuvassa keskellä. ]

Reissumme päättyi Pisaan ja lensimmekin Pisa-Toscanan lentokentältä (Kööpenhaminan kautta) takaisin koti-Suomeen.
Kiitokset siskoilleni ja isällemme tästä hienosta ja elämyksellisestä yhteisestä matkasta, jota näin jälkikäteen on sydäntälämmittävää muistella.


Matkapostaukset ovat ohi tällä erää ;) ja ensi kerralla juttua kotoa jälleen.
Mitä parhainta keskiviikkoa ja viikon jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.