lauantai 10. toukokuuta 2014

Koneita katossa


Kävimme kevät-talvella muutaman kerran kodiltamme näkyvällä (vastapäisellä) saarella makkaranpaistossa, ja eräällä niistä retkistä mukaani tarttui kaunis vanha oksa, josta rapsutin kuivuneen kuoren irti.
Mies ei oikein ymmärtänyt tuolloin, kun hänelle kerroin, että oksa tulee pirtin kattoon roikkumaan. Heh.


Ajatuksena on siis jo pidemmän aikaa ollut, että tekisin jonkin iloisen roikkuvan origamisysteemin meille pirttiin, mutta nyt keskimmäisen Planes-synttärit innoittivat minut "täyttämään" oksan näillä hauskoilla DIY-lentsikoilla.
Tämä siirtyy kuitenkin myöhemmin poikien huoneeseen - jahka se huone siis joskus heille saadaan.
Ehkäpä sitten etsin uuden oksan ja toteutan sen origamimobilen... tai muun vastaavan :)


Siimatkin näkyvät sopivasti kuvissa (- livenä silmällä kun niitä ei juuri erota), joten näette hyvin miten pysyvät "ilmassa".
Ihan kirkasta siimaa en löytänyt miehen varastoista siihen "hätään" kun näitä puuhailin, mutta ei tuo hiukan sinertäväkään silmillä onneksi livenä näy.


Ja ei voi muuta kuin jälleen todeta, että kyllä voi monia asioita tehdä ihan puoli-ilmaiseksikin.
Nämä lentsikat kun ovat niin kivannäköisiäkin!
Eikä välttämätöntä ole teippailla vaan ihan hyvin voi vaikka maalatakin. Teipeillä saa vain niiiiiin hurjan nopsaa huoliteltua jälkeä aikaan.

Psst. Näistä kerroin jo pari postausta alempana - siis täällä.
Myös DIY-ohje :)

18 kommenttia:

 1. Tuolta luonnosta löytyy vaikka ja mitä sisutukseenki sopivaa!;) Oksa on kiva ja mukavan mutkikas, lennokit on tuohon kuin tehty!
  Leppoisaa viikonloppua sinne <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin löytyy kun vain vähän viitsii :D Heh! Lennokit kyllä passaa kivasti tuohon - vaikka toki voisivat olla ilman oksaakin (silloin vain tarttis monta naulaa kattoon)...

   Poista
 2. Ihana!! <3 Nyt pääsi lentsikatkin käyttöön ja esille, kiva idea! :) Meillä on kans yks kaunis oksa, jolle on käyttötarkoitus jo mietittynä. En malta odottaa, et saadaan se paikoilleen! Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Enkä mie malta oottaa mitä sie olet keksiny siihen :D

   Poista
 3. Tuo on kyllä niin superkiva idea!! Meillä roikkuu pari peikonpähkinänoksaa katosta, ja mä aina tuskailen, että mitä niihin laittaisin roikkumaan.. Joulunaikaan/talvella on helppo > lasisia palloja/lintuja/muita koristeita, mutta muuten ei tule sitten mitään ideoita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Itse taas keksisin vaikka mitä roikkumaan :D Ainakin ne origamijutut itsellä ovat olleet nyt päällimmäisenä mielessä.

   Poista
 4. Tosi kiva idea! Voisinkin väkerrellä pojan sängyn ylle tuollaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja ehdottomasti! Siinä ei muuten kauaa menekään, ainakaan jos teippailee :D

   Poista
 5. Voi miten ihania!!! kerrassaan upeita lentsikoita. Mullakin on oksa varastossa kattoa varten. Harmi ettei tähän kattoon sitä ilmeisesti saa kiinni :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih! Mulla on ihan jäänyt sulle ystäväiseni vastaamatta. Pahoitteluni ♥ Ja suurkiitos! Näistä pidän kovin itsekin. Juhlat on menneet, mutta lentsikat pirtissä ovat ja pysyvät ;) Meilläkin oli yksi naula katossa (ei oma laittamamme) ja siihen oksan virittelin kiinni keskikohdasta :) Voiskohan sen teän oksan keksiä jonnekin muualle ripustaa(?) :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.