perjantai 30. toukokuuta 2014

Päivä prinsessojen


Palataan vielä täälläkin hetkeksi viime sunnuntain vaaleanpunaisiin tunnelmiin, jolloin neitimme kanssa järjestimme eskaritytöille kevään lopun / kesän alun kunniaksi kunnon prinsessajuhlat.
Ajatus juhliin oli kypsynyt kevään aikana tytön toiveesta, ja kun syksyllä eskarikaverisynttäritkin jätettiin välistä kun nuorin veli sattui syntymään juuri pari päivää ennen neidin omaa syntymäpäivää.

Nyt toukokuussa siis vihdoin koitti sopiva aika tähän söpöilyyn :D


Ihan näyttävät juhlat saimmekin aikaan suhteellisen pienellä vaivannäöllä ja budjetilla :)
Ilmapallot, pompomit, serpentiini, pillit, lautaset ja lasit olivat valmiina - ylijääneitä edellisistä juhlista.  
Lusikoita ei muuten tarvittu kattaukseen ollenkaan sillä kaikki tarjottavat olivat kädestä syötäviä.
Servetit sain lahjana ystävältä jokin aika sitten :) Ja niitä käytettiinkin sitten sekä viiriin että kattaukseen. Kiitos M vielä niistä!


Laseihin laitettiin Kuninkaallinen sokerireunus koristeeksi
- - vaikka toki sen sai halutessaan syödäkin ;)
Sokerikoristeen lasiin saa kastamalla reunan valkuaiseen, jonka jälkeen se pyöräytetään kidesokerissa.
Jos tahtoo hiukan makua mukaan niin valkuaisen sekaan voi pikkuisen lorauttaa esim. sitruuna/limemehua.



Suklaakolikot ostettiin ja pikkuleivät leivottiin. Itse koristelin kruunukeksit, jotka laitettiinkin kattaukseen lautasille valmiiksi. Loput keksit koristelivatkin lapset (siis L ja K) itse (pari tuntia jaksoivatkin niiden kanssa väkertää ennen juhlia!) :D

Prinsessamaskit oltiin tehty jo aiemmin juhliin koristeeksi, ja ne tulostettiin täältä. Tulosteet liimattiin kartongille, leikattiin, liimattiin pilleihin ja koristeltiin kimalleliimalla ja strasseilla. Koristenauhat kietaistiin vielä loppusilaukseksi :)


Sydänvaahtokarkit (Tokmannilta) laitettiin tarjolle kerrosvatiin, jonka muuten ostin Tiimarin loppualesta varsinkin edullisesti - ja joka oli menossa/menikin jo leikkimökkiin.
Cocktailtikkuihin tehtiin kultateipin avulla kruunut. (Ja yksi vaaleanpunainen, neidin oma erikoisuus, kartongista+teipistä.)


Pojan 5v-synttäreiltä ylijääneistä vaahtokarkeista teimme tikkarit mansikkatomusokeriseokseen ja kakunkoristeisiin kastamalla.

Keksikruunu oli hullu ideani/kokeiluni keksien leipomisen yhteydessä :D 
 Tai oikeastaan siitä tuli tiara, sillä se murtui uunista tultuaan eli oli siis ensin täysympyrä. Kruunun tein leikkaamalla sen ensin veitsellä kaulitusta taikinasta, ja laittamalla sen nurinpäin asetetun kulhon ympärille/päälle uuniin paistumaan.  Ihan hauska yksityiskohta siitä lopulta tuli, heh.

Ylisuloiset paperipäälliset karkit löysin Halpa-Hallista

Lisäksi tarjolla oli pientä suolaista, kuten poppareita ja sipsejä (tarjolla sivupöydällä) sekä juhlavieraiden omia pikkutuomisiaankin, mutta nämä kuvat (suurin osa) onkin otettu juuri ennen vieraiden saapumista.



Oli onni, että eskarin yhdeksästä neidistä jokainen pääsi mukaan juhliin  
Ja seikkailipas siellä muuten lisäksi yksi merirosvokin ( - meän 5v poika siis) :D

Näitä juhlia varten ostin keväällä Lidlistä kruunuaskartelusetin (sis. 12 kruunupohjaa, hinta 4,99e) kun sellaisen sieltä sattumalta löysin myynnistä. Ajattelin, että kruunujen koristeluun käytettävä askartelutuokio voisi olla aika kiva ohjelmanumero ja siitä jäisi kiva kotiinvietäväkin.


Ja olihan se!!!
Eikä näitä neitejä tarvinnut kyllä opastaa yhtään kun niin näppärästi värittivät, levittivät kimalleliimaa ja koristelivat paljetein sekä strassein kruununsa.
Heidän intoaan ja keskittymistään ei voinut kuin ihailla! :)
Ihan mahtavia kerrassaan nämä tämän ikäiset! Niin omatoimisia pikkuisia ♥ 


Upeita jalokivi- ja timanttikruunuja tyttöjen käsissä syntyikin :)


Oma neitimme oli pitkään puhunut puketuvansa - ylläriylläri - Frozen-elokuvan jääkuningatar-Elsaksi :D
Päälle neiti oli valinnut itselleen valkoista; POMPdeLUXin mekon, neuleen ja sukkahousut.
Eurokankaan palalaarista löytämästäni kimalletyllistä tein yksinkertaisen viitan.
Kultaiset juhlakengät jäivät puuttumaan tästä kuvasta.
Toisiin kuviin ne laitettiin, mutta valitsin tämän tänne esille, kun tässä on niin mainio poseeraus :D Viitta esillä ja käsikin ns. Elsa-asennossa :D


Kimalletyllin leikkasin sopivaan kokoon ja yläosaan ompelin satiininauhalle kujan.
(Kangas 3,90e + nauha 1,50e.)
Kasvoihin piirrettiin kasvomaalikynillä hiukan "jäistä tunnelmaa" ja hiukset koristeltiin helmipinnein sekä mummulta löytyneellä tekokukalla.

***
Kemujen kokonaiskustannukset pysyivät siinä parinkymmenen euron tuntumassa, joten aika pienellä rahallisella panostuksella loppujen lopuksi tällaiset kivat juhlat sai aikaan. Toki moni asia, joita jo ylempänä luettelinkin, oli meillä valmiina, mikä toki auttoi asiaa.


Herkuttelujen ja askartelun jälkeen siirryttiin pihalle. Onneksi sattuikin lämpöinen päivä :)
Ulkona iloisten pikkuprinsessojen puuhat jatkuivat leikkimökissä leikkien ja trampoliinilla pomppien.

Olihan meillä melkoiset prinsessajuhlat!
Tytöt olivat todella suloisia ja toivon, että heille jäisi tästä mukava muisto
Ainakin hymysuin jokainen täältä lähti uusi kruunu päässä ja herkkupussukka kädessä - joten toivoa sopii ;) 

Ehkä joskus toistekin tällaiset extrakemut uskaltanee järjestää, hih.

18 kommenttia:

  1. Voi, kun järjestit ihanat perinsessajuhlat teän omale prinsessalle<3
    Ihanasti katettu pöytä ja niin suloista tarjottavaa, nuo pomponit on sitten kauniita, mistä olet ne ostanu, saiskohan Tornion kaupoista mistään niitä ostaa?
    Mukavaa varmaan on ollu lapsilla, kuvista hehkuu ihana lämpöinen tunnelma!
    Kivaa lauantaita sinne naapurikuntaan<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Niitä oli kyllä ilo järjestää :)
      Pompomit olen itse tehnyt viime syksynä neidin synttäreille silkkipaperista. (Tiimarista tuolloin silkkipaperin ostin.)
      En tiä pompomeista, mutta niitä hunajakennopalloja ainakin myy esim. HomeNord. Mutta suosittelen kyllä googlaamaan pompomin ohjeen ja tekemään itse joko silkkipaperista taikka serveteistä. Tosi helppoa!!! :)
      Iloista viikonlopun jatkoa!

      Poista
  2. Suloiset prinsessajuhlat teillä on kyllä ollutkin! Tiesinhän minä, että niille vaaleanpunaisille serveteille on teillä käyttöä 😊
    Voi, miten elävästi muistuu mieleen omien tyttärien kaikenlaiset (prinsessa)juhlat muutaman (!) vuoden takaa...ihania muistoja ❤️ Sitä lasten iloa on niin mukava seurata. Oliko teillä omat pojat paikalla ollenkaan, vai joutuivatko evakkoon tyttömäisten juhlien ajaksi?
    Ihana kun Lumikin on saanut olla mukana prinsessahumussa :)


    Sarille tiedoksi, että noita pompomeja on helppo tehdä itsekin ohuista kahviserveteistä, varmaan nämäkin taitaa olla niin tehty...
    Pellon Vihreällä Pysäkin Seitashopissa on myynnissä sellaisia kennopalloja kyllä, ne taitaa olla lähinnä meitä myytäviä pallokoristeita 😉 ellei sitten siellä meidän paikallisessa kakkutarvike(?)liikkeessä ole, en ole käynyt katsomassa kylläkään.

    Oikein mukavia toukokuun viimeisiä hetkiä teille sinne ja nautinnollista kesäkuun alkamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos :) Ja juu, kyllä ne servetit muutenkin olis tulleet käyttöön - sopivat vain niin hyvin nyt tähän tilaisuuteen. Ja onneksi niitä vielä jäikin :D

      Itsekin toivon, että näistä juhlista jäisi kaikille iloinen muisto. Itselleni ainakin jäi! :D Minun lapsuudessani moisia ei järjestettykään (ainakaan ystäväpiirissäni), joten ilo oli kyllä järjestää tällaiset omalle tyttärelle ♥ Ja miesväki oli kyllä paikalla! Pienin K nukkui onnensa ohitse vaunuissa porstuassa :D ja keskimmäinen K seikkaili seassa merirosvona. Isoin K touhusi omiaan ja ulkona sitten piti "vahtia" puutarhatöiden ohella. Lumi nautti niiiin täysillä kaikista rapsutuksista ja syleilyistä ♥♥♥

      Pompomit olen tehnyt tosiaa itse, mutta silkkipaperista. Pitäis kokeilla serveteistäkin :) HomeNord myy minun mielestäni myös noita hunajakennopalloja. Ainakin joitain värejä oli jokin aika sitten... ;)

      Viimeiset hetket toukokuusta tosiaan onkin käsillä! Miten tämä aika meneekin näin nopeaa? :D Huomenna jo kesäkuu. Jaiks! Pian keskikesänjuhlakin... Iloa viikonlopun jatkoon! ♥

      Poista
  3. Voi hyvänen aika kuinka suloiset prinsessajuhlat teillä on ollu!! Mieki haluaisin tuommoisiin! ;) Tuo kruunuaskartelu oli kyllä loistava ajatus. Sopi täydellisesti tuohon juhlaan. Tytöt varmasti nautti täysillä kaikesta vaaleanpunaisesta! :) Upea asu Liljalla!

    -Hanne-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suloisetpa hyvinkin! :D Ja täytyy myöntää, että kyllä iteki nautin siitä vaaleanpunaisesta höpötyksestä, hih! Oli ihana saada järjestää noille pikkuisille tämmöiset kemut vielä ennen kuin vaaleanpunainen ja prinsessajutut kiinnostaa ;) Pian tämäkin vaihe on varmasti ohitse.
      Kiitos sie ihana kommentistasi! ♥

      Poista
  4. onpa herkulliset kestit! ja kaunis blogi muutenkin!

    VastaaPoista
  5. Oi että miten söpikset prinsessakemut!! Tuollaisista juhlista ovat kyllä kaikki neidit innoissaan.. luulin meidän neidin välttävän prinsessavaiheen, muttanyt se sitten tuli, ja keijuvaihe ja balleriinavaihe ja mitä se milloinkin keksii! :) ihania tuollaiset juhlat, jotka eivät liity synttäreihin, vaan ovat muuten vaan kiva piristys arkeen, ja eskarin päätös onkin ihana juhlan aihe! Ensi syksynä sitten kouluun!! Miltäs tuntuu äidistä?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Kyllä se prinsessavaihe varmaan tosiaan pääosalle neitokaisista tulee - ja toisille varmaan voimakkaampana kuin toisille :D Itse aina välillä pyörittelen silmiä kaikelle sille pinkin ja hörsylän määrälle, mutten koita hirmuisesti kuitenkaan rajoittaakaan. (Ainoastaan silloin kun lähdetään ihmisten ilmoille, hih!) Parempi antaa nyt revitellä niin ei jää mistään paitsi :D

      Harvoinhan mitään ylimääräistä tulee kyllä järjestettyä, mutta nyt oli sopiva hetki tämmöiselle - ja kun toinen vielä niin kovasti on toivonutkin juhlia. Ja eikä mulla ole kuin tuo yksi tyttö, joka varmaankin on kasvamassa juuri kovaa vauhtia tästä prinsessamaailmasta pois. Voih! ;) Poikien kanssa pääsen tuskin nauttimaan tällaisestä hömpötyksestä :D

      Ensi syksynä tosiaan koulutie häämöttää ja jännittäähän mulla tietysti! Heh. Neidillä tuskin niinkään. Kovasti hän odottaa ja tuntuu olevan niin valmis sinne. Varmaan se hänestä tuntuukin niin luontevalta eskarin jatkeelta. Lapset ovat niin ihailtavan huolettomia! ♥

      Poista
  6. Ihanat kemut ja mitä ideoita sain meidän prinsessan synttäreille ens kerraksi.. :) ihan sattumalta löysin blogisi ja pakko alkaa seuraan. ♥
    Tanja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana lukea tällainen kommentti! Sait hymyni korviin ♥
      Ja pahoitteluni näin myöhäinen vastaus, mutta jostain syystä en ollut saanut sähköpostiini näistä kommenteista ollenkaan ilmoitusta.
      Tervetuloa mukaan seuraani/seuraamme! :D

      Poista
  7. Ihanat juhlat olet laittanut, HoO! Olet kyllä viitseliäs äiti :)
    Ihanaa kesää teille kaikille! Toivotaan, että lämmintä riittäisi vielä piiiitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiiiiitos Heli! Nämä kommentit kyllä toivat niin suuren ilon ♥♥ Nyt vain peukut pystyyn, että lämpö palaisi ja kesäkausi olisi oikein pitkä ja lämmin :)

      Poista
  8. Voi että millaiset juhlat olet taas järkännyt, aivan UPEAT!!! <3 Sä se olet kekseliäs ja toimelias, aivan ihania ideoita koristelussa ja tarjoiluissa! Sun pitäis perustaa juhlasuunnittelufirma!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mieletön kommentti! Hih! Kiitos niin paljon ♥♥ Helposta aiheesta (ja itsellekin toki läheisestä, hehe) kyllä ideoita riittää! Ja mikä hauskinta kommentissasi niin olen itse ajatellut ihan juuri vastaavaa jo muutaman vuoden :D Vaan ei taida olla juuri täällä alueella kysyntää moiselle. Intoa mulla kyllä riittäis! ♥

      Poista
  9. Niin ihanat prinsessäjuhlat <3 kyllä olet taas laittanut kaikkea ihanaa tytöille!!! Onnea näin jälkikäteen prinsessalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ♥ Ilo oli tämän äidin puolella ;)
      Niin ja juhlat eivät tosiaan olleet synttärit, vaan ihan vain kevätkauden lopetuksen / kesän aloittamisen juhlistusta ♥

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.