tiistai 29. huhtikuuta 2014

Laiminlyöty.

Niin   t ä y d e l l i s e n   laiminlyöty.
Melkein meinasi jo alkaa ääneen naurattamaan, kun tämän haasteen Viiviltä sain :D
Keksin välittömästi minkä "tilan" teille esittelisin. Sitä tätä pirtissä sijaitsevaa keittiön nurkkausta kun en ole täällä teille vilauttanutkaan - en ilmeisesti ehkä edes vahingossa koskaan, heh.
Ja sen kummemmin selittelemättä arvaatte varmasti syyn.
Ei siis mikään kedon kaunein kukka kyseessä :D

{ Varmaan Instan puolella seuraajat hoksaavatkin miksi mies etsi jotain - ja löysikin :D Roskaahan tuo mahdottomasti! Toki kuvaan siistin paikkoja hiukan... }

Toisaalta laiminlyöty tila, toisaalta vain odotellut vuoroansa rempassa. Ollaan nimittäin jouduttu aika tavalla miettimään nurkan tulevaisuutta. Tähän asti (siis hiukan reilun vuoden asumisen ajan) on nurkassa nököttävä puuhella toiminut lähinnä pölynkerääjänä ja tavaratasona. Nuohooja vaikutti päätökseemme ko. puuhellan suhteen sen verran, että totesi vanhuksen olevan jo liian huonokuntoinen turvalliseksi tulisijaksi.
Joten siis lähtöpassin saa toinen. Ehkä uusi elämä koittaa kesäkeittiössä pihalla joskus...?
 
 
Suunnitelmavaihtoehtoja meillä on monia nurkan suhteen. Muurauttaisiko siihen uuden puuhellanlieden (ilman uunia siis, kun emme sitä kuitenkaan tarvitsisi kun on tuo leivinuunikin), ostaisiko valmiin puulieden (joku pieni ja sievä, esim. tämäntapainen olisi kaunis) vai ostaisiko siihen vaikka ihan vain pikku-Sissin sihisemään(?) Vai jättäisikö koko puuliesihomman mietintään ja siirtäisi sähköhellan seinän viereen odottamaan varmempia päätöksiä(?), jolloin jäisi tilaa (sähköliesi-laatikostosysteemin siirryttyä) vaikka jollekin apupöydälle (esim. tämmöiselle, joka on tosin hiukan liian pitkä meille..).
Niin, pohtimista siis riittää. Ja varmasti vielä muitakin vaihtoehtoja olisi.
Tuleeko teille mieleen jotain? Olisi kiva kuulla teidän ehdotuksianne.

Kun siis jonkinlainen puuliesisysteemi olisi kuitenkin haaveissa. Mielestäni vanhaan pirttiin sellainen kuuluu - edes sellainen ihan pienenpienikin. Sähköhellallamme (sis. induktiolieden ja uunin) toki pääasiassa ruoan laitamme kuitenkin jatkossakin, mutta toki puuhellaakin voisi silloin tällöin käyttää, ja olisihan siitä sähkökatkoksen yllättäessä suuri ruoanlaittoapu. Leivinuuni meillä toki on pirttiä lämmittämässä ja voihan siinäkin ruokaa laittaa vähän, mutta pikkuisella puuliedellä/kaminalla saisi äkkiä pirttiin lämpöä hyisinä pakkasaamuina.
 
Ja toki nurkan seinä- ja lattiakaakelitkin tullaan käsittelemään jotenkin silmää enemmän miellyttäviksi... :D


Jos muuten tämä tila olisi jo rempattu uuteen loistoonsa, niin sitten olisi "voitto" tässä ns. 'laiminlyöty'-kisassa kyllä mennyt meän maailman pienimmälle ja rumimmalle kylppärille. Sitä en kyllä millään tahtoisi teille esitellä, mutta ehkä joskus JOS se saadaan rempattua niin ENNEN-kuvahan on tottavie näytettävä!! :D Siihenkin tilaan on monenlaista suunnitelmaa ja ideaa, mutta niistä sitten joskus toisella kertaa.
Tuntuuko muistakin, että rempattavia paikkoja ilmoittautuu jatkuvasti lisää...?

***
Haasteeseen kuuluu myös kysymysosio:

1. Lempiväri sisustuksessa?
Valkoinen ehdottomasti. En varmasti siihen kyllästy ikinä. Valkoiseen kun on aina niin helppo yhdistää kaikkia muita värejä mielen ja sesongin mukaan. Valkoinen tuo valoa - ja sitä ei täällä pohjolassa tunnu olevan koskaan liikaa. Valkoinen rauhoittaa, ja se tietyllä tapaa raikastaa mukavasti.

2. Design-esine tai -huonekalu, joka ei ikinä tule meille?
Esimerkiksi Eero Aarnion huonekalumuotoilusta en juuri välitä. Liian modernia ja muovista minun makuuni - ja ihan liikaa hintaakin. 
Sanotaanko vaikka, että esimerkiksi Pastillia ja Ponyä tuskin tullaan meillä koskaan näkemään. 
(Vaikka kannatankin kyllä sanontaa 'Never say never', niin silti olen tästä asiasta melkoisen varma.)
Toki varmasti on paljon muitakin muiden suunnittelijoiden juttuja, joista en niin välitä, mutta nämä Aarnion jutut tulivat ensimmäisinä mieleeni.

3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä?
No aivan ehdottomasti Candlefordin postineidin hurmaava Dorcas Lane!
Katselen muuten yleensä niiiiiiin vähän televisiota etten oikein osaa muita nyt tähän vastata näin äkkiseltään. Dorcas vain on niin jäänyt sydämeeni, että hänet kyllä muistan! :D
(Meän tv:n katselusta kertokoon se, että lattiarempan aikaan tv oli poiskytkettynä reilun kuukauden. Eikä yllättäen kyllä kukaan sitä edes kaivannut. Netistäkin katsoin vain Tervetuloa kotiin -sarjan keskiviikkoisin.)

4. Suosikki leivonnassa?
No ehkäpäs ne mokkapalarakkaudenruudut, joista tässä eräänä päivänä kirjoittelinkin :) Ja toki kolakeksit ja mutakakku ovat myös aika jees!


Pistän tämän haasteen eteenpäin seuraaville upeille blogeille:

GreyWhiteHeart
Valkoinen Puutalokoti
Roosaa ja valkeaa
Mailatuksen maailmaaLoppupaljastus pienellä präntillä:
Piakkoin (toivottavasti) on jo jotain uutta näytettävää nurkan suhteen, sillä ainakin parinsadan kilon puuhella on nyt onnistuneesti raahattu neljän raavaan miehen voimin pois. Huh-hei!

14 kommenttia:

 1. Voi, eihän tuo ole edes paha :D tai tietty onhan se ihan vähän jos teidän yli-ihanaa kokonaisuutta kodissanne ajattelee ;)
  Niin ja mun piti ihan miettiä sitä teidän kylppäriä, että minkäslainen se olikaan...tulee mieleen vaan ne ihanat kielot, mutta sehän olikin veski.

  Hienoa että siellä on taas tartuttu reippaina miehinä tuumasta toimeen hellan suhteen, teillä se tapahtuu! Hyvähyvä! Maltan tuskin odottaa uudistusta nurkan suhteen.

  Vaikeaa olisi muuten kuvitellakaan teille Aarniota, eipä silti, niin meillekin. Ei jotenkin sykähdytä minuakaan hänen tuotantonsa, niin upeaa ja palkittua kuin se onkin. Onneksi ovat sen verran hintavia ne tuotteet ettei tarvi edes isommin haaveilla niitä meille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se nyt NIIIIIIN paha olekaan näissä kuvissa, hah, mutta et arvaa minkä määrän pölyä ja rasvaa yms. tuo puuhella on tuossa kerännyt kun on seisonut vain käyttämättömänä. Nurkkaus lähinnä ahdistaa senkin vuoksi ettei sillä ole mitään funktiota (muuta kuin nyt tuo tavaransäilytys). Ja laatat sekä seinissä ja lattiassa on kyllä kaameat. Huh :D
   Niin ja pakko kai se on tunnustaa, että vaikka kuinka kamala se onkin, niin onhan siihen silmäkin toisaalta tottunut - eikä ehkä remppaa ole siihen senkään vuoksi tehty vielä...
   Vaan nytpä tehdään! :D Enkä malta itsekään odottaa valmista - vaikka kaikki päätökset eivät olekaan vielä varmoja (esim. juuri sen puulieden suhteen..).

   Poista
  2. Juu, uskon kyllä tuon "turhakkeen" viran - meillä oli vastaavanlainen käyttökiellossa ollut puuliesi Kajaanissa asuessamme (tuplasti isompi vain) ja se kyllä imi kaiken mahdollisen ylleen :D

   Hassua miten silmä tottuukin noihin oman kodin epäkohtiin, kuten nyt meilläkin sisäkattoon ja portaikkoon ja...jopa pihaan :D Vastahan tässä on asuttu reilut 3v, heh.

   Poista
  3. Se on jännä kun tuo silmä tottuu - moneen rumaankin :D Mie en ite ees vissiin hoksaa enää koko jalka/lattialistojen puuttumista :D kun ei saada niitä millään tehtyä(!) Pihaa yritän kovin olla katselematta kokonaan ettei ala enempää ahdistaa. Vielä tänä kesänä kun ei päästä sen kimppuun :(

   Poista
 2. kiitos haasteesta.. jospa saisin aikaiseksi vastattua, tulee vain valinnan vaikeus ;)
  ei oo kyllä paha tuo teidän laiminlyönti, mutta mielenkiinnolla odotan mitä nättiä sinne keksit :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin noita laiminlyötyjä riittää :D Niin sisällä kuin ulkonakin(!) :( Mutta pala kerrallaan remppaillaan, pysyy mielikin reippaana ja iloisena.

   Ja heh, toivottavasti saankin sitten esitellä jotain sievää ♥ Itse odotan kovasti lopullista versiota vaan kun ei saada päätetyksi mitä laitetaan... Tai mie en lähinnä saa :D Miehelle tuntuu sopivan mikä vain! ;)

   Poista
 3. Mitäs jos ensiapuna maalaisit noi laatat valkoisella?
  Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu!! Maalia kyllä varmasti tulee ainakin kulumaan :D Ei jaksa nimittäin millään alkaa laatoituspuuhiin... Heh! Suurimpia ongelmia meilla/mulla on juuri noiden "kalusteiden" valinnan suhteen...

   Poista
 4. Olipa hauska postaus, muillakin näitä laiminlyötyjä kohteita siis on ;). Ja tuo loppupaljastus; siis että nyt se on raahattu jo pois?! Ihana jäädä odottelemaan mitä nurkkaan kehittelette :).
  Kiitos haasteesta! Meillähän näitä kohteita piisaa ;)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Maarit! Laiminlyötyjä kyllä riittää! Ja kun sisältä JOSKUS loppuu niin ulkona sitten riittää, huh-hei! Tai sit alkaa jo siinä vaiheessa uusi kierros sisällä...
   Ja totisesti se puuhella nyt on veks :D JEE! Jotain pientä ollaankin puuhailtu jo nurkassa, ja hetimmiten paljastan kun jotain näytettävää aikaan saadaan.
   Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä itse paljastat kauniista kodistanne!! ;) ♥

   Poista
 5. Miten en huomannutkaan tätä päivitystä :) Hyvin samanlaisia vastauksia oli sinulla kuin minulla noihin kysymyksiin :D Vai on tila jo saanut muutosta, jään tosi innolla odottamaan mitä tähän keksitte. Uskon, että sulta tulee niitä parhaita ideoita. Tuo sun laittama kaminaehdotus (olikos se hella vai kamina... ? heh) on kyllä nätti. Oon nähnyt aika kivoja tuollaisia jossakin nettisivuilla,mutta harmi etten nyt saa päähän missä näin niitä...

  Tila ei ole yhtään paha, kaakelit ehkä kaipaa maalia, mutta liesi olis mennyt hyvin tuollaisenaan, mutta rikkinäisenä sen saa kyllä surutta laittaa vaihtoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, älä odota mitään erityisempää tämän suhteen! Nyt iski paineet :D Hih! Sen verran voin paljastaa, että liesikamina-/puuliesipohdinnat ovat ainakin tällä hetkellä jäissä... joten tila nyt odotuttaa ratkaisuaan. Kumpa voisi taikasauvalla kokeilla erilaisia juttuja ja muutenkin edistää remonttihommia...

   Poista
 6. Tämä postaus oli tosi kiva! Mukavaa, että näytit teidän laiminlyödyn tilan:)! Kuvien perusteella tuo nurkkaus ei näyttänyt ollenkaan pahalta:)! Mutta onpa mahtavaa, että muutosta kuitenkin on tapahtumassa♥ Se on aina niiiiin huipputunne, kun laiminlyöty tila saa kokea muodonmuutoksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, juu! Kyllähän näihin haasteisiin pyrin aina vastaamaan - toki joskus aina melko hitaalla temmolla... Muutosta on totisesti hiukan jo tapahtunut, vaan en yhtään osaa sanoa onko lopullista. Pohdintavaihe siis tällä hetkellä päällä. Laiminlyöty on nyt kyllä tosiaan selätetty vaan ei lopullisesti lyöty! Sitä upeaa muodonmuutosta siis edelleen odottaessa :D

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.