maanantai 15. toukokuuta 2017

Ritarisynttärit


Jälleen meillä on juhlittu yhdet synttärit onnistuneesti ohitse :D.
Viikko sitten siis vietimme 8-vuotiaamme syntymäpäivää hänen valitsemallaan ritariteemalla.
Meillä pojat ovat kovia ritari/miekka/linna/lohikäärme yms. faneja, joten tämä teema oli kyllä oikeinkin nappivalinta. Monia eri teemoja kävi pojalla mielessä, mutta onneksi päätyi ritariaiheeseen, sillä aiheena se inspiroi kyllä heti suunnitteluun.
Kuvissa näkyvistä ritariasuista juuttikankaisen liivin tein itse synttärisankarillemme lahjaksi ja kuopuksen puvun toin alkuvuodesta tuliaisena Lontoosta (ja se onkin ollut kovassa käytössä!) :D.


Tuntuu hassulta laittaa aina näitä samoja kuvakulmia pirttimme ruokapöydästä eri juhla-asuissa kunakin kertana. En tiedä miten tylsältä toistolta se muille näyttää, mutta itse haluan joka kerta myös näitä laajempia yleiskuviakin talteen juhlakoristeluista :). 

Näiden ritarijuhlien suunnittelun ja valmistelun aloitin vasta juhlien alusviikolla - ja siitäkin ajasta olin loppujen lopuksi vuosisadan flunssassa useamman päivän. Mitään isompia ja erikoisempia juttuja en siis ehtinyt/jaksanut tehdä, mutta onneksi on helppo ihan vain esimerkiksi pöytäliinalla ja muutamalla pikkujutulla (kuten lippuviirinauhalla) saada nopeasti teemahenkistä juhlailmettä aikaan. Juhlien järjestelyissäkin hyvin suunniteltu on puoliksi tehty - ja nämä kemut eivät onneksi olleet poikkeus. 

Olen myös tullut hyvin taitavaksi keksimään asioita helpoimman mahdollisimman kautta :D - ja tietysti myös mahdollisimman pienellä budjetilla. Esimerkiksi näiden juhlien kattaukseen sain onnekkaasti koottua suurimman osan aiempien juhliemme "jäänteistä" ;) - joten ostettavaksi jäivät ainoastaan kultaiset servetit (toki tarjottavat poislukien). Lippuviirinauhan kokosin itse tulostetuista kuvista ja muutamasta teemaan sopivasta servetistä. Serpentiini on kultaista lahjanauhaa ja pöydän päädyn miekat tulostekuvia kartongille liimattuna - kuten myös ritarihenkinen Suomen leijona taustalla ;).
[Tyttäreni lohkaisi leijonasta osuvasti, että sehän sopii kun on Suomen juhlavuosikin. Totta!]


Tämä kattaus oli poikamme kaverisynttäreillä, joten tarjottavatkin olivat hyvin lastenkemutyyppisiä. Ensimmäistä kertaa tarjoiltaviksi teimme lapset tekivät ns. cocktailvartaita, jotka olivat yllättäen tosi suosittuja eli näitä täytyy selvästi tarjoilla toistekin. Olen nähnyt näitä useissa eri juhlissa, ja nyt me vasta myöhäisherännäisinä keksimme tarjota niitä omissa juhlissamme. Ensi kerralla täytyy vähän miettiä myös muita "makuja" (esim. vesimeloni, lihapulla...), vaikkakin tämä nakki/viinirypäle/juusto-kombinaatio näyttikin olevan aika maistuva.

Varsinaista täytekakkua ei lapsille tarjoiltu ollenkaan, vaan tein sen sijaan nopsan ritarilinnakakkuversion jäätelöstä (+suklaasta+kekseistä). Siitä harmikseni jäi kuva erikseen ottamatta, sillä heti valmiiksi päästyään se oli jo nostettava nostettu juhlijoiden tuhottavaksi :D.

  
Alimmassa kuvassa ritarimme ja neitomme vielä odottelevat pieniä juhlavieraita saapuviksi. Aikamoiset pirkeet lopulta olivatkin! :) 

Pientä puuhailua olin myös juhlijoille järjestänyt, mutta niistä vasta seuraavassa postauksessa
- jossa vilautan myös mitä aikuisvieraille lopulta tarjottiin heidän omissa kekkereissään.
 
Mukavaa uuden viikon alkua!

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköiset kekkerit!
  Noille minäkin olisin halunut mukaan!
  Ei minua ainakaan haittaa sama kuvakulma ihanasta ruokatilastanne!
  Ainahan teema ja värit vaihtuu!

  Kaunista viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Näitä kemuja oli kyllä kiva järjestää :) - kuten yleensä kaikkia juhlia!

   Poista
 2. Mun mielestä on ihana katsella näitä kuvia, ei haittaa ollenkaan että on sama kuvakulma. Mahtavat ritarisynttärit olet järjestänyt.
  Nuo nakki-juusto-viinirypäle jutut on meilläkin varsinainen hitti, vaikka itte jotenkin ajattelin, että ne on ihan tylsä ja jokseenkin vanha juttu. Mutta väärässä olin! Ja onneksi niitä on nopea ja helppo tehdä:)

  Onnea synttärisankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos. Ihan huippua kuulla ettei ainakaan kaikki ole kyllästyneet samoihin kuviin täällä :D. Heh! No sanos muuta noista nakki-juusto-jutuista(!) Ite oon aatellu, että on jotenkin kova homma tehdä, mutta ei yhtään(!) ja lapset meillä innostu vielä ne tekemään, joten kummasti vieläkin työmäärä iteltä helpottui ;). Ihan huippu juttu ovat. Ja todellakin näyttää lapsille (aikuisillekin) maistuvan.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.