tiistai 13. kesäkuuta 2017

Tuhat ja yksi suunnitelmaa


Hups hei vain ja juurikin on jo kuukausi kulunut viime postauksestani. Toinen osa ritarisynttäreistäkin jäi ehtimättä julkaista, 
kun jo loma(matka) kutsui tätä bloggaajaa.
Instan puolella moni saattoi toukokuun loppupuolella huomatakin miten reissumme eteni Ranskan rivieralta Monacon lävitse kohti Italian upeita maisemia. (Blogiin tulossa postausta matkastamme aikanaan, kunhan saan kuvatulvan kahlattua lävitse.)
Voisi sanoa, että varaslähtö kesään oli nimenomaan tänä vuonna kyllä paikallaan. Tunne oli huikea hypätä lentokoneeseen ja ottaa suunta kohti lämpöisiä kesäkelejä. Meillä kotona Torniossa kun oli aikalailla luntakin maassa vielä lähtiessäni.

[ Italian Pisasta toin matkamuistona taulun pianon päälle. ]

Tovin totisesti saimme kesää odotella tänä vuonna, mutta nyt se on onneksi vihdoin ja viimein saapunut tännekin. Ja millä ilmoilla meitä täällä Tornionjokilaaksossa onkaan hellitty viimeisen viikon ajan! Pelkkää aurinkoa ja lämpöasteita yli 20 joka päivä.

Tänä vuonna olen koittanut olla järkevä ja puuhailla parhaani mukaan pihalla monia rästihommia pois alta ennen kuin hyttyset saapuvat 
- sitten kun ei tee enää mieli ulkona paljon oleskella ainakaan paikallaan... *hmh*
 Tein tänä vuonna oikein listan kaikista hommista, joita kesän aikana on tehtävänä. (Eli paljolti niitä, joita en ole saanut aikaiseksi aiempina kesinä...) Olen kaiketi sen verran haahuilijaluonne, että lista toimii hyvänä muistuttajana kaikesta, jonka muuten sivuuttaisin taidokkaasti :D.  
Ja miten kivalta tuntuukaan viivata ylitse tehty homma!
Terassit on öljytty, puutarhakalusteet käsitelty, leikkimökille tehty kunnon kevätsiivous, yksi kukkapenkki istutettu, lapsille leikattu kesätukat ja onpahan nurmikin ajettu jo kertaalleen :) + lukuisia muita pikkuhommia tehtynä myös eli aika hyvässä vauhdissa ollaan.
Tosin vielä on kuitenkin pitkä lista hoidettavanakin; puuhommia on paaaaaljon ja ulkosauna siivottavana kunnolla, mutta loppujutut ovat lähinnä maalausta mm. lipputanko, ikkunanpokat jne. Onneksi kesää on tovi jäljellä...
Ja jos oikein sateinen ja kylmä kesä tulee, on sisällekin aika hyvin valmiiksi mietittynä pikkuaskareita.  
(Ja isompaakin... eli vinttiä koitamme pusertaa eteenpäin edelleen.)
Tuskin tässä tylsistymään siis pääsee, heh.


Vaikka näin äkkiseltään tuntuu, että kesänihän on täynnä pelkkiä työaskareita, niin onneksi kaikki mainitsemani puuhat ovat lähinnä hyvin pikaisia, joten uimarannalle ja jätskinsyönnillekin liikenee takuulla aikansa ;).
(Ja itse asiassa jälkimmäiselle onkin liiennyt jo useammasti...)

Onko linjoilla muita puuhien listaajia
vai annatteko kaiken mennä omalla painollaan ja teette ainoastaan vain, jos muistatte? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.