lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulunpunainen

Huomenna vietämme täällä kotonamme kuopuksemme kastejuhlaa.
Sen kunniaksi riisun kodistamme kaiken punaisen jo pois.
Mieleni ei kyllä ihan vielä tekisi. Normaalisti olen odottanut Nuuttia.
Blogeja lukiessa tuntuu, että monet haluavat jo heittää joulukamat laatikkoon ja hakea kaupasta pian jo ne ensimmäiset keväiset tulppaanit maljakkoon.
Minun mieleni ei vaan anna vielä tehdä niin.
Minulla on jotenkin aina vaikeaa päästää joulusta irti.
En haluaisi ihan vielä luopua hassunhauskoista nisseistä ja kauniisti valoatuovista jouluvaloista.
Tai ehkä niinkin joulusta voin päästää mutten vielä talvesta 
- siitä ei ihan niin vain vielä pääsekään.
Uskon, että täällä Lapissa asumisella on osuutensa tähän asiaan.
Täällä on niiiiin pimeää ja kylmää pitkään.
Ei voi aloittaa kevättä vielä tammikuussa, sillä talvea on jäljellä vielä mooonta kuukautta. Meän kotiin se 'kevät' tulee sisustukseen vasta helmi-maaliskuun vaihteessa. En yleensä päästä sitä meille aiemmin, koska sitten taas kesään on iiiiiiihan liiian piiitkä aika. Joten siis kun joulun heittää pois - tilalle jää vielä talvi. Siitä ja sen eduista täytyy osata nauttia oppia nauttimaan ettei masentuisi kevättä odotellessa.
Ja siis sehän tietää vain yhtä sisustuskautta vuoteen lisää ;)
Sisustuksessa tämä siis meillä tarkoittaa sitä, että punainen ja selkeät joulujutut riisutaan pois, ja paikkansa sisustusväreiksi lunastavat hetkeksi valkoinen, metsänvihreä, ruskea - ennen siis sitä kevään pastellivärien kirjoa.
Selkeät jouluvalot joutavat myös kellarin säilöön, mutta jotkut valosarjat saavat jatkoaikaa niin sanottuina sisustusvaloina. Ja kynttilöiden suurkulutuskin jatkunee vielä vuorenvarmasti.
Onko muita, jotka vielä jatkavat talven fiilistelyllä vai joko mieli kaipaa iloisia pastelleja?

6 kommenttia:

 1. Täällä ei iske ollenkaan vielä kevätajatukset. Joulua jo siivoilen pois, mutta ei vielä kevättä. Josko ensin sisustaisi talven.. kunhan se retale vaan suvaitsisi saapua!!!! Ihania ristiäisiä ♡

  VastaaPoista
 2. Olen koko viikonlopun pohdiskellut mitä joulujuttuja ottaisin pois vai ottaisinko mitään. Tontut vein jo pois, mutta entä punainen pöytäliina, punainen keittiöpyyhe, patalaput, jouluiset sohvatyynyt...jouluisen punaiset kynttiläkipot....? Missä menee raja, en tiedä? Toisaalta olisi mukava vieläuutena vuotena pitää pilkahdus joulua,mutta toisaalta kun enää ei joulu ole.Minullekin on aina kovin vaikeaa tämä joululle hyvästien sanominen vuodeksi. Jään vielä miettimään asiaa ja saas nähdä onko uutenavuonna joulujuttuja vaiko ei.

  Mukavaa kastejuhlaa teille.:) Olisipa minullakin jokin hyvä syy riisua joulu pois, muttakun ei ole ;D

  VastaaPoista
 3. Täällä oli tarkoitus kerätä tänään kaikki vähäiset punaisuudet ja joulujutut nurkista pois, mutta laiskamato iski ja päätin suosiolla siirtää puuhan huomiselle, vaikka toisaalta kivaa vaihteluahan tuo punaisuuskin meidän kämpässä onkin... ;D

  Mulla on kova mieltymys entistä enemmän laittaa musta-valkoisuutta sisustukseen, joten sitä lisää siis - ei pastellisia sävyjä, ei ainakaan ennenkuin kevätaurinko kunnolla paljastaa nekin likaiset ikkunat...eli samoilla linjoilla olen kanssasi siinä, että vielä ei näillä korkeuksilla todellakaan ole kevään aika!

  Ihanaa juhlapäivää teille! <3

  VastaaPoista
 4. Hanna-Riikka: Hih! No sanopa muuta! Talvi alkaa kyllä täälläkin olla pian näillä keleillä historiaa, mutta oletettavasti vielä "pahin" edessä, joten parempi vain virittäytyä talviseen tunnelmaan ;)

  Jonneli: Tuota aina mietin itsekin, että missä menee raja. Toisaalta uutena vuotena voisi punainenkin ihan hyvin olla teemavärinä: onhan siinä raketeiden säihkettä ja räiskettä sekä tunnelmaa :)

  Marielisa: Hih, itse en tosiaan edes juuri punaisesta niin pidä, mutta jouluna se on lähes ehdoton (vaikka onpa meillä valkoisiakin jouluja ollut..). Kevättä ei osaa eikä edes uskalla vielä ajatella. Pisin talviaika kun on vielä - näistä keleistä huolimatta - edessä ;)

  VastaaPoista
 5. Meillä jatkuu vielä joulu ainakin loppiaiseen saakka. Yleensä en ole katsonut päivämääriä vaan meillä mennään sen mukaan, kauanko kuusi kestää :) Haluan sen ulos aina ennen kuin hapineita varisee joka puolelle :) Joululiinat tosin lähti jo pyykkiin mutta saattavat vielä löytää tiensä pöytäänkin ;)

  Jossain blogissa toivoteltiin kevät tervetulleeksi - mä olin ihan kauhuissaan! Ensiksi kunnolla lunta, pakkasta ja sellainen oikea talvi ja kevättalvi. Sitten aletaan odotella kevättä ja kesää :)

  VastaaPoista
 6. Jane: Meilläkin se on joko loppiaiseen tai sinne Nuutin päivään ;) Joka vuosi vähän vaihtelee, mutta koskaan en ennen uutta vuotta kuitenkaan joulua komeroon siivoa. Tänä vuonnakin siis vain punainen jouti pois ristiäisten tieltä :) Kuusi meilläkin seisoo komeana vielä paikoillaan - samoin niin kauan kuin se vielä pysyy suht hyvänä.
  Itse olen tosiaan samoilla linjoilla: vuodenajat kunniaan - kevät ja kesä tulevat sitten kun ne OIKEASTI tulevat ;)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.