keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulukorttipajalla

Joulukortteja puuhastelin lähes koko viime viikon ajan ja perjantaina (HoX! punaisen kuoren viimeisenä postituspäivänä) sitten pyörähdin klo 15 aikaan kyläkaupan postiin viemässä jouluiset tervehdykseni. Siinä naureskelin tutulle kassaneidille, että on se kumma kun nämä kortit tuppaavat aina jäämään viime tinkaan, vaikka joulukorttien askartelemisesta kovin pidänkin suunnitteluine ja muine hössötyksineen.
Onneksi en kuitenkaan ollut viimeinen matti myöhänen vaan alkoipa siinä vielä kertyä ihan jonoon asti postimerkkien ostelijoita jälkeenikin.
Kyselipä siinä vielä eräs vanha mummelikin mistä löytäisi joulukortteja ja ostipa sitten vielä halvat joulumerkitkin. En ymmärrä miten hän ehti ennen klo neljää jättämään korttinsa Postin huomaan... :D
Joulukorttisuunnittelutyötä helpotti tänä vuonna Pinterest. Ja osan tämän vuoden korteista "kuvitin" perinteisellä lasteni tonttukuvalla (kuva alemmassa postauksessa). Kaiken kaikkiaan joulukortteja lähti tänä vuonna maailmalle (lähinnä Suomeen, mutta myös Ruotsiin sukulaisille) nelisenkymmentä kappaletta. On siinä aina oma hommansa, mutta toisaalta nautin puuhastelusta, ja jos joskus edes voi ystäviään / lasten kummeja ja sukuaan ilahduttaa muistamisella - niin miksei sitten edes kerran vuodessa joulun aikaan.
 Mieheni puolestaan ei ymmärrä miksi ihmiset vielä tänäkin päivänä lähettävät joulukortteja kun tervehdyksen voi niin helposti ja halvalla ilmaiseksi laittaa sähköisestikin menemään kuvineen kaikkineen puhelimiin.
Itse kuitenkin pidän perinteisten korttien saamisesta, joten omanikin haluan sellaisina toisille lähettää.
Ja mitä sitten vaikka maksavatkin. Ajatus on tärkeintä
(Omat korttini muuten askartelen aina itse. Olen tehnyt vuosikaudet niin. Ostettua korttia en edes osaisi enää antaa.)
(Ja ei sillä ettenkö arvostaisi myös tekstiviestitse tai esimerkiksi WhatsAppin kautta saatuja joulutoivotuksia - itselleni vain se omin tapa on lähettää ne itse tehdyt kortit lisähärpätyksine kaikkineen, hih.)
 
 Kirjekuoriakin innostuin hiukan koristelemaan Teippitarhan teipeillä. Jouluiset teipit lähes vaativat minua leikkimään niillä ;)
 
Mukaan kirjekuoriin joulukortin kera sujautan yleensä myös valokuvia lapsista ja monesti lisäksi vielä pienen lahjan tai jouluisen yllärin. Tänä vuonna Katja inspiroi minut ja lapset hamahelmitaiteiluun ja seuraavia pikkumuistamisia lähti meiltä matkaan.
Pääasiassahan tämä äiti näitä teki (ei vielä 6- ja 4-vuotiaiden keskittymiskyvyt ihan näin moneen juttuun riitä), mutta kovin olivat lapset näppäriä blokkaamaan värejä minulle valmiiksi kasoihin

8 kommenttia:

 1. Ihanat kortit!!!!!! Siis, niin mun makuuni! Ja hauska idea nuo hamahelmet. pitääkin laittaa muistiin ensi joulua varten ( Josko silloin ehtisin laittaakin ne kortit matkaan, hah)

  VastaaPoista
 2. Ihan huippuja kortteja! Ja kivoja myös muut tekemäksi jutut. Meillä meni tänä vuonna osalle kuva, osalle tekemäni kortti ja osalle(niille apua ne unohtui-tapauksille) vielä valmiskorttikin. En ymmärrä, miten en opi tuota määrää, kun kirjotan listankin!

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniita kortteja♥
  Mahtava idea!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanasta kortista ja ylläristä :)

  VastaaPoista
 5. Hanna-Riikka: Hih, kiitos!! Korteista tuli kyllä itsellekin mieluisia :D (Aina se ei ole varmaa...) Hamahelmijutut aiheuttavat riippuvuutta! Kannattaa varoa :D

  Mimura: Kiitos!! :) Eli teillä siis ihan sama korttipolitiikka :D Ja niinhän se aina menee, että "joku" "väkisin" unohtuu ja sitten saa jatkaa korttien tekoa myöhemminkin - tai tosiaan turvautua kiireessä vaikka niihin ostokortteihinkin ;) (Mikä on toki paaaljon parempi vaihtoehto kuin kokonaan jättää joulutervehdyksettä! ♥)

  Micu: Kiitos paljon! Olen itsekin kovin tyytyväinen :)

  Heli: Kiitos myös teille kauniista ja niin kovin tunnelmallisesta kortista!

  VastaaPoista
 6. Oi että, onpas muuten aivan tosi ihanat kortit♥ Ihanan persoonalliset! Nuo hamahelmeilyjututkin on hauskoja! Meillä tyttö niitä tekee aina välillä:)

  VastaaPoista
 7. Viivi: Kiitos hurjasti! Hamahelmeilyt on tosi jeeees! ;)

  VastaaPoista
 8. Kaunis kiitos sekä tonttulapsosten kuvasta että hamahelmi-ketusta! <3 Niiin ihania ovat molemmat !

  Olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että perinteiset joulukortit pitää saada lähettää ja suurin osa niistä on oltava itsetehtyjä/valokuvattuja...tosin enää kun en meidän teinineitejä tahdo saada kuviin, niin hommaan on tullut hieman enemmän haastetta... ;)
  Osa joulukorttien viehätystä itselläni on nimenomaan se ideointi ja suunnitteluvaihe, toki myös toteutus ja loppupeleissä itse korttitalkoot - tykkään!
  Ihme ja kumma, mutta olin tänä vuonna liikkeellä tosi ajoissa ja sain kortit postiin jo heti kuun alussa, normaalisti kun tahtoo kaikki mennä viime tippaan. ;D

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.