tiistai 17. joulukuuta 2013

HyväPaha joulukuu

Joulukuu ei ole kulunut ihan pelkkien mukavien jouluvalmisteluiden merkeissä vaan monenmoista on sattunut ja tapahtunut. Ihan ensimmäiseksi aivan kuun alussa lensin kotipihallamme tosi pahasti ja hyvä ettei tarvinnut lähteä sairaalassa käymään. Käsi oli sitä vailla ettei murtunut... ja takalisto on edelleen hiukan arkana :(
Täällä ainakin on vallanneet ihan kummat säät tässä kuussa. Ensin sataa vettä ja sitten heti perään kahenkympin pakkaset ja sitten taas lämpiää plussan puolelle ja tulee vettä jne. Meillä on ollut piha kuin pahinkin luistinrata ja silloin lento-onnettomuuteni aikaan oli vielä kevyt pakkaslumi satanut päälle.
Kiireen osuutta ko. tapahtumaan en ainakaan myönnä ;) Eh.
Täällä on nyt viimeisen viikon sisään mahtunut myös jos jonkinmoista.
Tyttö oli ensin oksennustaudissa, sitten seurasi silmätulehdus ja sen jälkeen vielä kuumekin. Baletin joulunäytös jäi välistä ja sitä ollaan surtu jo monta päivää. Toistaiseksi vasta yksi esitys on vain jäänyt väliin neidin balettiuralla - onhan hän siis jo kuitenkin neljään aiempaan lukukausien huipentumiin päässyt osallistumaan :) Tosihan on, että varmaan lähes aina joltain lapselta tuo kauden kohokohta jää sairastumisen tai muun vuoksi väliin. Tällä kertaa epäonni sattui meille.

Eikä vastoinkäymiset vielä loppuneet. Viime lauantaina sattui ikävä juttu kun ajelin vauvan kanssa kaupungista kotiin päin. Kuudenkympin alueella eteeni kääntyi oikealta kolmion takaa auto ja sain väistettyä (ajettua) tämän ko. auton taakse, jolloin törmäsin vain autoni vasemmalla etukulmalla heidän autonsa perään. Onneksi suuremmilta vahingoilta säästyttiin reagointikykyni ansiosta, eikä henkilövahinkoja tullut mitään eikä juuri autoihinkaan - tai ainakaan omaamme. Tilannenopeus oli sen verran pieni tapahtumahetkellä. Eli oikeastaan lähinnä säikähdyksellä selvittiin. Huh-hei. Siinä olisi voinut käydä paljon pahemminkin! Ja vauvakin oli vielä kyydissä :( Toinen pieni - nimeäkin vielä vailla.
No mutta nyt mieli taas parempiin asioihin. On meillä joulukuuhun mahtunut myös niitä mukaviakin juttuja (ja pääasiassa niitä! Sitä ei sovi unohtaa!): ollaan laitettu joulua ja tehty monia kivoja joulujuttuja (ja moni juttu vielä edessäkin!), tavattu ystäviä, tyttö on päässyt kaksille kaverisynttäreille (uusien eskarikavereiden ja huomenna ilmeisesti luvassa jälleen yhdet) ja kerhon joulujuhlissa käytiin pikkupoikien ja mummon kanssa. Ja joulupolkutapahtumaan, joka toimi eskareiden joulujuhlana, päästiin myös osallistumaan! Se olikin oikein huippukiva juttu kun koko perheen voimin päästiin joulupolun rasteille pieniä pulmia ratkaisemaan ja tehtäviä tekemään
(vauva hoiti oman osuutensa pötköttelemällä nukkumalla oikein kiltisti tapahtuman ajan vaunuissaan).
Ja ollaanhan täällä myös joka aamu hymysuin availtu joulukalenterin luukkuja, että ehkä tämä joulukuu ei niin paha olekaan ollut.
Luntakin on todella mukavasti ja maisemat ovat niin kovin talvisen kauniit. Tänäänkin paistoi aurinko mahtavasti pirtin ikkunoista sisään ja värjäsi taivaan upein punasävyin laskeutuessaan "mailleen".
Aiheita siis kiitollisuuteen on hyvin monia.

Lankomieskin laittoi sunnuntaina WhatsAppilla niin komian kuvan meän tulevasta joulukuusesta, jonka olivat isäni kanssa käyneet metsästä hakemassa. Pian siis päästään kuusenkoristelupuuhiinkin!
Että eihän tässä voi loppujen lopuksi taas muuta kuin hymyillä ;)

***
P.S. Lisäsin gadgetin Instagram-kuvistani tuohon oikealle sivupalkkiin. Sieltä löytyy pieniä paloja meidän arjen keskeltä.
P.P.S. Minut löytää Instagramista nimimerkillä ho0_ (viimeinen 0 on nolla).
P.P.P.S. Kerrothan minulle myös oman Instagram-nimimerkkisi :)
P.P.P.P.S. Postauksen kuvituksena tällä kertaa meän omia tonttuja. 

6 kommenttia:

 1. Kylläpä teitä on koeteltu :/ Ja onneksi kolarissa oli onni mukana <3 pelkkä ajatus kauhistuttaa!!!
  ea ja Onneksi on ollut niitä hyviäkin hetkiä, ihanan jouluisia kuvia ainakin! Ja ihana kuulla että jossain on lunta, itseltä meinaa joulufiilis hävitä, kun nurmikko meinaa alkaa kasvamaan keskellä talvea!!! No jos edes vuodenvaihteessa saisi maan valkoiseksi <3

  VastaaPoista
 2. nina: No todellakin! :) Mutta voihan "kehvatsu", kuten Tonttu Toljanteri sanoisi, toivottavasti tekin vielä saisitte valkoisen joulun!! Onhan tässä vielä onneksi lähes viikko aikaa.

  VastaaPoista
 3. Voi, toi liukastelu on aina niin ikävää :(
  Parempia aikoja odotellessa....
  Alle viikko jouluun, ihanaa!!!

  VastaaPoista
 4. Micu: Niin on ja siinä totisesti voi käydä hyyyyvin huonostikin. Onnekseni en kuitenkaan lyönyt päätäni! Ja tosi on: pian joulu on täällä!! ♥ Jei!

  VastaaPoista
 5. Ohhoh ja hui!!! Onneksi siellä ollaan kunnossa. Nyt rouva voisi vaikka vähän istahtaa glögimuki kädessä sohvalle ;).

  Aivan suloinen kuva lapsista. Ihania <3

  VastaaPoista
 6. Hanna-Riikka: Kyllä täällä on saanutkin glögiä siemailla ;D Hiukan terästettynä voisi toki toimia vielä paremmin, heh, mutta holittomalla linjalla on pysyttävä ;)
  Ja kiitos ihana kuvakommentistasi! ♥

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.