sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Pala pääsiäistämme


 Vappuhan se jo kolkuttelee ovella, vaikka pääsiäisestä on vasta viikko aikaa.
Vuoden alussa tuntui, että pääsiäinen on tänä vuonna aivan liian myöhään,
mutta niin vain ällistyttävän nopea ajankulu teki jälleen tehtävänsä eikä lopulta odottelu edes tuntunut missään.
Myöhäisessä pääsiäisessä oli ainakin täällä pohjoisessa omat etunsa, sillä pajuihinkin oli jo ehtinyt isot kissat ilmestymään sekä tiet olivat ehtineet hyvin sulaa ja kuivua naapurustossa kierteleville pienille virpojille. 
Ja olihan kelinkin puolesta oikein mukavaa, kun aurinko paistoi ja oli jo tositosi lämmintä.


Pääsiäisenä saimme rakkaan ystäväperheen luoksemme ihan yön yli -vierailulle. Arjen kiireissä ei olla ehditty oikein kyläilemään puolin tai toisin eikä oltukaan nähty kunnolla siis toviin. Ja niinpä oli oikein mukava viettää pääsiäinen yhdessä ja vaihtaa kuulumisia paremmin oikein ajan kanssa.

Mieheni on viime vuosina innostunut leipomaan pizzoja ja paistamaan niitä leivinuunissa, ja koska olimme jo viime vuonna pizzatalkoilleet samalla porukalla, valitsimme luontevasti itse tehdyt pizzat pääsiäisateriaksemme. Pizzojen teko on loppujen lopuksi melko leppoisaa yhdessä puuhailua, ja lapsetkin tuntuvat nauttivan päästessään itse valitsemaan täytteensä ja maustamaan niillä omat pohjansa.

Ruokailun jälkeen järjestettiin lapsille pientä munien etsintää ja jälkiruoaksi kokosin banoffee-tyylisen kakun mansikkatäyttein ja suklaamunakoristein. Ilta kului hiukan kuplivaa juoden ja Knowledge is power -peliä pelaten - kukin enemmän tai vähemmän pizzaähkyssä ;).


Muutaman päivän päästä juhlitaan jo vappua ja olen niin iloinen, että piha alkaa olla vihdoin lumeton meilläkin. Minulla on sellainen viiden vuoden kalenteri, josta on helppo nähdä päivittäin mitä on tehnyt vuosi tai muutamakin sitten, joten hiukan huvittuneena katselin toissavuotista merkintää siitä kuinka silloin siinä vaiheessa = nyt vasta oltiin traktorilla siirrelty suurempia kinoksia pihalta syrjempään. Nythän mm. pihatiemmekin on ollut jo viikkoja täysin sula. Mutta tottahan se on, että lunta on ollut viime vuosina ihan mahdottomia määriä(!) Nytkin oli ihan suhteellisen paljon loppujen lopuksi, mutta kiitos lämpimän kevään, se on myös sulanut nopeaa pois - ja toki talomme sijainti mäen päällä vauhdittaa prosessia mukavasti ♡.

Vapuksi meillä ei vielä ole kaikki suunnitelmat ihan täysin lukkoon lyötyjä, mutta kaiketi ohjelmassa on jälleen tavata ainakin ystäväperheitä ♡. Simat ovat kuitenkin tuloillaan ja munkkeja vielä kun saataisiin niin sitten alkaa ainakin omat vappusuunnitelmani olla kohdillaan, heh :D.

Aurinkoista kuun loppua ja riemukasta vappua!

P.S. Joku ehkä jo bongasi, että pientä muutosta on pirtissämme tapahtunut sitten viime näkemän. Eteisen pöydästä tosiaan lyheni jalat ja se siirtyi olkkariin sohvapöydäksi vuorostaan. Kiva saada vähän vaihtelua pirttiinkin.

4 kommenttia:

 1. Vaalea, tyylikäs, hyvin aikuismainen, herkkäkin kattaus...
  Toihan on ihan ohjelma numero, kun mies paistaa pizzoja ja kaikki saa osallistua puuhaan, ihanaa.
  Olen vasta vähän aikaa seurannut blogiasi, mutta sen mitä olen nyt nähnyt, niin todella kaunista teillä.
  Vappuja sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kauniista sanoistasi ❤️. Ja pizzapäivät on kyllä tosiaan parhaita! :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.