maanantai 30. toukokuuta 2016

Pähkinäistä

[Yhteistyössä Nutisal]                               
 

Ihanaa - kesä on vihdoin meilläkin täällä pohjoisessa! 
Tai onhan se ollut tosin jo useamman päivän, mutta nyt ehdin vihdoin asiasta iloitsemaan tännekin.
Nyt ovat aistit täynnä kesää. Kesä näkyy, kuuluu, tuntuu, haisee tuoksuu ja jopa maistuu(!) Tehtiin nimittäin tänään raparpereista (jotka muuten olivat tänä vuonna ennätysajassa valmiita) paistosta - ja se tuo kesän maun.

Alkukesän lämpöiset päivät ovat parhainta mitä toivoa voi, sillä vielä ei ole hyttyset häiritsemässä rauhaisaa olemista. Hauskinta melkein on, kun voi pitää ulko-ovea auki tietäen, että ensi yön saa uinua ihan rauhassa ilman häiritseviä ininöitä. Koirakin nauttii kotimme 'avoimet ovet -päivistä' kun saa astella ulos oman halunsa mukaan - ja sisäänkin pääsee ilman pyytämistä :D.


Raparperipaistoksesta en kuitenkaan postaile, vaan nyt esittelyssä on erään toisen superherkun ohje. Nimittäin kakun, joka ansaitsee tulla esitellyksi; on sen verran vaivaton ja ainekset vastaavaan löytyvät lähes aina kaapista. Takuuvarma makeannälän taltuttaja! Nimeä tai hyvää kuvaavaa sanaa kakulle en ole keksinyt, mutta jotain yhteistä tässä on Snickers-patukan kanssa ;).

OHJE
- gluteeniton & munaton -
 
1 pkt gluteenittomia keksejä
(itse käytin Lidlin luont.gluteenittomia suklaakeksejä)
n. 70g sulaa voita
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitotiivistettä
(1-2 banaania)
1-2 dl kermaa
1-2 dl rahkaa
reilu kourallinen cashewpähkinöitä

Murskaa keksit ja sekoita sula voi sekaan. Painele keksiseos irtopohjavuokaan tai suoraan kakkulautaselle.
Lusikoi kondensoitu maitotiiviste hetken jääkaapissa jähmettyneen keksipohjan päälle. Jos tahdot, väliin voi viipaloida vaikka banaania lisämauksi. Vaahdota kerma ja sekoita rahkan kanssa -> lusikoi kakun päälle.
Koristele pähkinöillä. Itse olen yleensä käyttänyt erilaisia pähkinäsekoituksia, mutta tällä kertaa kokeiluun pääsivät Nutisalin hivenen pippuriset/suolaiset cashewpähkinät. Ja nimenomaan suolaiset pähkinät näin supermakeaan kakkuun sopivatkin(!)


Indiedaysin päivätapahtumassa keväällä maistelin ensi kerran näitä Nutisalin uusia kuivapaahdettuja pähkinöitä. Cashewpähkinät ovat siis yleensäkin omia henk.koht. pähkinäsuosikkejani, ja nämä uutuusmaut 'pepper&salt' sekä 'sourcream&onion' maistuvat paremmin kuin hyvin. Kuivapaahto (ilman öljyä) toimii, ja pähkinät ovatkin mukavan rapeita ja maukkaita.
Sourcream&onion-maku tuo mieleeni sipsit - ja nämä ovatkin niiiiin paljon parempi naposteluvaihtoehto rasvaisille pottulastuille.  
Ei voi olla tykkäämättä.


***
Nyt sukellan viileiden lakanoiden väliin
ja huomenna taas nautitaan uudesta hellepäivästä
- ja samalla myös keskimmäisemme viimeisestä eskaripäivästä
sekä toukokuun vihoviimeisestä päivästä.

Tervetuloa kesäkuu! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.