sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Lego-juhlien yksityiskohtia


Lego-synttärijuhlan tunnelmia jatketaan vielä tämän toisen postauksen verran; niin paljon oli kuvamateriaalia(!) :D
 Aiemman postauksen juhlapöydän kattauksesta löydät täältä.

Saarekkeen päälle asetin haasteellisemmat tarjottavat, kuten jätskin ja mehun. Jäätelö maistuu aina paremmin lapsille kuin täytekakku, joten pienet eskarilaiset herkuttelivat siis jätskituuteilla, joita sai koristella oman maun mukaan värikkäin koristein.
Kerrassaan syötävän suloinen jäätelövalo on Juhlahumua.fi:stä. Se sopii niin hyvin juhlien kattaukseen koristeeksi - kuin sitten jatkossa toimii näppärästi vaikkapas lastenhuoneen yövalona. Erityisen ihana yksityiskohta!

 
Toinen valaisin, jota täytyy myös ehdottomasti hehkuttaa, on tämä kirjainvalotaulu
Aivan älyttömän kekseliäs juttu - niin juhlien kuin arjenkin ilo. Taulun avulla voi juhlissa kivasti tehostaa teemaa sopivin sanoin :).

Teeman mukaisesti koristelin hanallisen mehusäiliön legoukkelin pääksi. Juomana tarjottiin appelsiinin makuista mehua, joka toimikin väriltään ihan nappiin.


Netistä printtasin juhliin legoukkeleiden kuvia, joita saivat sitten halukkaat pikkuvieraat juhlissa värittää. Erityisen kiva oli lapsista keksiä millaiset kasvot ja ilmeet olisivat - sekä millaisia vaatteita ja asusteita hahmoilla olisi yllään.
Tämä oli selkeästi juhlissa tyttöpuolisten vieraiden suosikkijuttu :D.

 

 Poikien mieleen olikin sitten enemmän tämä hernepussipeli, jonka alkuperäisen idean nappasin nettimaailmasta. Suuri legopää leikattiin pahvista ja liitutaulutarrasta leikkelin kasvoiksi silmät ja kulmakarvat. Ukkelille leikattiin SUUUUUURI suu ja pää kiinnitettiin mustaan lelulaatikkon. Näin oli hernepussipeli valmis pelattavaksi, ja hauska ohjelmanumero oli tämäkin! Sopivan matkan päästä lapset sitten heittelivät pusseja, eikä peli ollut liian vaikea muttei täysin haasteetonkaan ;). Kaikki saivat lopulta tarvittavan määrän pusseja "suuhun" ja palkinnoksi jokainen sai tikkarin.


Sukulaisille ja ystäväperheille tarjottiin kaverisynttäreiden jälkeisissä juhlissa jätskien sijaan varsinaista täytekakkua, joka teemaan sopien esitti legopalikkaa - tai ainakin yritti esittää. No juu, ihan tunnistettavahan se toki oli, vaikka muoto olikin turhan epälegomaisen pehmeä :D. Palikan "nyppylät" olivat Oreo-keksejä sokerimassan alla. Quick and simple.

 
Myös kutsut juhliin tehtiin teeman mukaisiksi.
Harvoin olen/ollaan enää tehty synttäreille varsinaisia paperisia kutsuja, mutta nyt keksittiin niin helpot ja nopsat; kartonkia vain soppeleiksi paloiksi ja netistä printattu kuva liimaten päälle.


 Vieraslahjoina pienille juhlijoille lähti vauvansosepurkeista tuunattuja legopäitä pienine herkkuylläreineen. Idean näihin löysin Pinterestistä. Ja jos totta puhutaan, niin ei ollut ihan niin simppeli homma kuin olin alunperin ajatellut. Muutama päivä purkkien maalaillessa lopulta kului - eikä jälki jokaisen purkin kohdalla silti ollut niin priimaa kuin olisin toivonut. Kasvojen (erilaisine ilmeineen) piirtäminen tusseilla tosin olikin sitten projektin hauskin ja nopein osuus :). Vieraslahjoista tuli lopulta (onneksi) kovan työn jälkeen oikeinkin kivat ja mikä parasta: toimivat loistavasti juhlakoristeina mustan pianon päällä. Tykättiin kaikki!
 

 

Näyttävien juhlien järjestämiseen ei vaadita lopulta paljoa. Itse tunnun vain joka kerta innostuvan enempi ja enempi askartelemaan monenmoista - toki riippuu aika paljon teemastakin, että kuinka paljon siitä saa irti ja miten helposti ja edullisesti. Hiukan mielikuvitusta käyttämällä saa suhteellisen vaivattomasti pienillä, helpoilla ja nopeilla jutuilla tyylikkään näköisen juhlailmeen aikaan.

Mielestäni loppujen lopuksi näyttävien juhlien järjestämiseen ei vaadita kuin selkeä teemaväri sekä mahdollisesti sen lisäksi pari muuta neutraalia väriä (ja valituissa väreissä pysymistä) sekä muutamia kivoja teeman mukaisia yksityiskohtia.
Hyvin edullisilla asioilla, kuten ilmapalloilla ja lippuviireillä, saa todella näppärästi tilan kuin tilan näyttävästi juhlakuntoon.
Oikean väriset kattaustarpeet (ja mahdollisesti jopa teeman mukaiset tarjottavat) viimeistelevät ilmeen.

Muistettakoon ettei juhlia kuitenkaan tee hienot tarjoilut taikka koristeet, vaan ne ihanat, tärkeät juhlavieraat.  
Kiitos käynnistä kaikki rakkaat .[ Juhlat toteutettu yhteistyössä Juhlahumua.fi:n kanssa. ]

18 kommenttia:

 1. Wau mikä teemassa pysymisen reippaus! <3 Ihan mahtavan näköistä ja varmasti elämys lapsille. Onko tuo juoma-annostelijakin tuolta yhteistyöfirmasta? Oon etsinyt sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus! ♥ Oli kyllä oikein kivat ja onnistuneet juhlat jälleen.
   Hanallinen juoma-astia ei ole yhteistyöpaikasta vaan ostettu joskus Kärkkäiseltä. Olen tosin nykyään törmännyt näihin ihan perusmarketeissakin. Kannattaa kurkata Prisma/Tokmanni/Anttila jne.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä. <3 Odotan jo tulevien kesien puutarhajuhlia. Paree siis katsella vain pihallisia asuinmuotoja tästä lähtien. ;)

   Poista
  3. Joo! :D Hih! Toivottavasti vielä oikea löytyy - ja varmasti löytyykin ♥♥♥
   Ja mitä hanalliseen juoma-astiaan tulee - niin on kyllä ihan mahtava. Viime kesänä mulla oli siinä useaan otteeseen tarjolla jääteetä, slurps!

   Poista
 2. Tosi hauska teema, enpä ole tämmöistä vielä nähnyt! Mun silmän vaan näyttää siltä, että tuon järjestely on vaatinut hurjasti aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Silmä vääristää totuutta ;D Kaikki on loppujen lopuksi ihan muutaman minuuttien hommia - lukuun ottamatta noita spreijattuja purkkeja, jotka LUULIN tekeväni siinä muutamassa minuutissa.

   Poista
 3. Ihan älyttömän hienot lego-juhlat!!! Niin paljon kekseliäitä yksityiskohtia. Itsekin monesti innostun juhlien kohdalla hieman, ja sitten hommaa onkin liikaa. Suunnittelu on kivaa ja kaikki näpertely, jos vaan on aikaa. Mutta hyviä idiksiä kyllä, jos joskus poitsu vaatii lego-juhlat tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥
   Itse pyrin aina keksimään niin superhelpot ja nopeat jutut, joista olisi kuitenkin iloa. Muutaman minuuttien juttuja lopulta kaikki. Toki niitä muutamana edeltävänä iltana tulee tehtyä ettei kaikki kasaannu edelliselle päivälle. Sitten kyllä jo tulis hoppu ja se stressikin :D

   Poista
 4. Ihanan näköiset juhlat, niin paljon kaikkia herkkuja yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Kyllä näitä pippaloita on aina niin kiva järjestää :)

   Poista
 5. Niin mahtavat juhlat!! Tuon saman mäkin oon todennut, että ihan ilmapalloilla ja viireillä saa kyllä tosi nopeasti ja helposti kivan juhla ilmeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos :)
   Ihana kun on monia asioita, joilla saa vähällä vaivalla näyttävät kemut pystyyn ♥

   Poista
 6. Todella ihania yksityiskohtia. Mun suosikki oli pilttipurkit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaiks! Tähän on ihan jäänyt vastaamatta. Pahoitteluni.
   Kiitos hurjasti ihanasta kommentistasi (jonka kyllä siis jo luin silloin kesäkuussa).
   Pus!

   Poista
 7. Kyllä on upeat puitteet lego-juhlilla.
  Olet laittanut kaiken niin kauniisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos ♥♥♥
   Näitä kuvia on kiva kyllä katsella näin jälkeenpäinkin ja muistella juhlia :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.