perjantai 13. maaliskuuta 2015

Leikkinurkkauksessa

 

Jokin aika sitten tässä postauksessa kerroin kun järjestelin pienen leikkinurkkauksen kuopuksellemme meille pirttiin. Oikein muuta tilaa pojan leluille ja leikeille ei ollut, joten oli jonkinlainen järjestettävä ja hyvin tämä toimiikin juuri täällä pirtissämme - kaiken tapahtuman keskuksessa. 


Joulupukki toi (kiitos ä+i pikkuapulaisina olosta!) nuorimmaisellemme Ikean DUKTIG-leikkikeittiön. Kuopus on ollut varsin kiinnostunut leikkikeittiöistä eri kyläpaikoissa, joten lahjatoivelistaan se silloin ennen joulua kirjoitettiin sitten. Ikean keittiöön päädyimme syystä, että meillä on myös oma keittiömme Ikeaa ja, että tästä löytyy kaikki "nykyajan" mukavuudet. Toisaalta mikroyläosaa emme olisi tarvinneet välttämättä (meillä ei ole itselläkään mikroa käytössä ollenkaan), mutta onhan tuossa kätevät hyllyt tavaroille. Meän perheessä isä toimii pääkokkina, joten onhan se pojillakin kiva olla oma keittiö, jossa harjoitella (leikki)ruoanlaittoa.

Vielä en ole antanut pojan leikkiin monia astioita tms. Kattilat saavat vielä pysyä neidin keittiössä leikkimökissä (jossa on puolestaan minun vanha v.pun. keittiöni) siihen saakka kun esineiden heittely ei ole se "pääjuttu" ;). Kapustat ja muutama hassu muovinen kippo ja kuppi (kaapissa) riittävät vielä tällaiselle hiukan vajaa 1,5-vuotiaalle mainiosti.

[ Pesuharja - HomeNORD, viiksipesusieni ja -tiskirätti - Tiger, tarjotin - H&M Home, kapustat - Ikea, kaulin - Tallinnan tuliainen ]

Viiksitiskirätin leikkasin Tigerin isommasta siivousliinasta sopivankokoiseksi. Takana näkyvä musta kudottu "vaihtorätti" puolestaan on samaa bambulankaa kuin omamme. Tein siitä vain noin puolet pienemmän tänne minimaailman puolelle. Tiskiainepullon tuunasin vanhasta käsisaippuapullosta. (Tyhjää täynnä toki.)

[ Mustat korit - H&M Home, punottu Tine K -kori - HomeNORD, Sebran Bambi-vetolelu - ostos Kööpenhaminasta Illum-tavaratalosta kun poju oli vielä masussa ]

 Storage-korista löytyy isoveljen Joulupukilta saama ritarilinna (säilössä täällä lastenkamarin tilapuutteen vuoksi) - ja toisessa mustassa säilyvät junaratapalikat. Tine K:n korissa liinan alla piilossa puolestaan on kirjoja ja leikkikaluja.
Tällaiset kahvalliset korit on kyllä todella näppäriä lastentavaroiden säilytyksessä, kun ne on on niin helppo nostaa lattialle leikkeihin.

Jääkarhu-peltirasia - Tiger, pikkuauto - ystävien tuominen viikko sitten, tähtijalkapallo (isoveljen) - paikallinen sekatavaraliike Tampereen SäästöTEX ]
[ Siili-tyyny - Rusta, viiksikassi - Tiger, keppiheppa - CityMarket ]

Brion kärryt ovat esikoisemme vanhat ja ovat nyt olleet aikalailla vähemmällä käytöllä kun poika kävelee jo. Syksyllä kun kävelyä vasta harjoiteltiin olikin kärry menossa mukana usein. Viiksikassi toimii meillä kirjastokassina ja siihen aina tuodaankin suoraan luetut kirjat säilytykseen, jotta pysyvät hyvin tallessa / muutenkin suojassa pikkuisilta käsiltä.
 Mustassa korissa on piilossa kaikki riemunkirjavat duplot. Niiden katselu/kokoaminen/hajottaminen onkin muuten tällä hetkellä leikki numero 1!
Kaikki meän lapset ovat aina olleet kiinnostuneita legoista. Ja on mukavaa, vaikka isommilla on omat pikkulegonsa, niin jaksavat koota myös pienimmän kanssa kaverina duplojakin.


Leikkinurkkauksesta tuli aika poikamainen (ehkä jopa vähän äijämäinen) - sellainen selkeä koruton. Sopii näissä hillityissä väreissä nyt meidän pirttiin hyvin ilman, että mikään häiritsee silmää. Melko tummia juttuja tässä nurkkauksessa on ja muutenkin ehkä hitusen liian modernia omaan makuuni. Nurkkaus saatiin kuitenkin koottua kätevästi jo olemassaolevista tavaroista (hylly [Ikean] haettiin varastosta ja pikkupöytä ja tuolit [Ikean nekin, aikanaan ostettu esikoiselle] siirtyivät puolestaan lastenkamarista), joten näillä nyt mennään.
Aika myös näyttää saako minikeittiö tulevaisuudessa maalia pintaansa. Täällä pirtissä se nyt kuitenkin menee hyvin koivuisena. 

Oli muuten kivaa, kun keittiö tuli Joulupukin "säkistä" valmiiksi koottuna ja oli heti valmiina leikkiin.

Kuvauksen aikaan pikkuherramme oli päiväunilla, joten kuvat 'in action' jäivät nyt uupumaan. Laitan niitä sitten joskus, niin tämäkin leikkinurkkaus näyttää enemmän siltä miltä pitää / mitä se todellisuudessa päivisin on :D.

Mukavaa perjantaita!
Meillä on tänään ohjelmassa ulkoilua kauniissa kevätsäässä, illemmalla hiihtojuttuja, hyvä ruokaa ja pihasaunassa saunomista eli oikeinkin kiva aloitus viikonlopulle.


P.S. Ylihuomiseen asti aikaa osallistua arvontaan.

24 kommenttia:

  1. Aivan ihana pieni keittiö <3
    Itse olen katsellut meille Brion valkoista hellaa jos pikkuinen sattuu tyttö olemaan.
    Se on niin ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Brion hella on kyllä tosi suloinen. Näitä leikkikeittiöitäkin alkaa olemaan jo aika hyvä valikoima. Itse päädyimme tähän Ikeaan, että saatiin sitä tekniikkaa pojalle :D

      Poista
  2. Onpa soma ja seesteisen näköinen leikkikeittiö. :) Olisipa meilläkin edes kerran viikossa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Meillä yritetään siivoilla illalla leikit aina pois - tämä kun sijaitsee tässä kulkuväylällä. Vielä tavaraa on sen verran pojalla vähän, että ei oikeastaan ole muita kerättäviä vielä pahemmin kuin duplot ja muutamia keittiöjuttuja ;).

      Poista
  3. Kylläpä vain on pikkuherralla hurmaava leikkinurkkaus kertakaikkiaan! Itsekinhän tuolla
    viihtyisi leikkimässä! :'-D
    Ihanaa viikonloppua teille! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna ♥
      Kyllä se täytyi leikkinurkkaus somistaa sen verta seesteiseksi ettei oikein täällä pirtissä ala sisustusta hallitsemaan :D Hih!
      Ihanaa viikonlopun jatkoa myös teille!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Juurikin noita ominaisuuksia koitin tavoitella ;D

      Poista
  5. Toissatalvena MLL:n tätinä ollessa keittiö oli kovassa käytössä ja eittämättä se oli suosikki kaikenikäisten keskuudessa. Pienemmät juurikin tuppasivat heittelemään tavaroita ja tyhjentämään kaappeja. :D Siinä keittiössä oli kyllä hieman napakat magneetit, että ovia sai oikeasti aikuinenkin kunnolla vetää jos mieli saada oven auki. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkikeittiöjutut on kyllä tosi suosittuja sukupuoleen katsomatta. Tavaroiden heittely, tutkiminen ja levitys tosiaan on juuri vielä se pääjuttu, mutta siinäpä ne työvälineet tulevat (maistelulla) tutuiksi ;).
      Aika hyvä tuo magneettijuttu :D. Toiminee vähän lapsilukkona, heh. Meillä kaappi on lähinnä tyhjää vielä täynnä, mutta jahka pojan kamojen levitysvaihe rauhoittuu, tulee niihinkin hiukan lisätäytettä.

      Poista
  6. Hieno leikkinurkkaus ja pullollaan ihania juttuja! Meillä on myös keittiöleikit suosiossa, välillä siellä häärää monta kokkia ja pidetään ravintolaa, kauppaa yms. Legot on meidänkin lasten lempileluja- aikamoinen määrä niitä riemunkirjavia palikoita onkin säilytettäväksi kertynyt :D Mukavaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥
      Kiva kun monissa kodeissa keittiöhommat kiinnostavat - ainakin vielä :D. Ja voin vain kuvitella miten nuo ravintolat ja kahvilat on huippuja leikkejä!

      Poista
  7. Onpa suloinen keittiö! Ja kiva isompi kuvakulma, osaa hahmottaa vähän miten tämä yhtyy keittiöön! Ihan parasta tuollainen leikkipaikka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri ♥
      Juu, yritin vähän edes raottaa teille miten tämä tänne pirttiin sijoittuu. Hih. Ja kyllä on tosi kiva kun on pienellä oma paikka - vaikka toki myös isosisarusten huone väliin kiinnostaa...

      Poista
  8. Kyllä pikkuisen kelpaa tuossa leikkiessä ja tosiaankin kaiken keskuudessa ja ihanan muurin kupeessa.
    Tuo pikku keittiö sopii täyellisesti teän pirttiin ja muuhun sisustukseen.
    Olet niin mainio keksimään hyviä ideoita!

    Kivalta kuulosti myös iltapäivänne:)

    Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihana Sari sanoistasi ♥
      Ja tosiaan kyllä pojun kelpaa. Onnea on tämä oma pikkunurkkaus hänellä, kun se oma huone vielä puuttuu.

      Ihanaa viikonlopun jatkoa!

      Poista
  9. Ompa ihana pieni keittiö, yksityiskohtia myöten. Piirakkakin valmistuu uunissa sopivasti päiväunien aikana :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ♥
      Ja sinäpä sen sanoit: hyvin on ruoka valmis juuri sopivasti herran herättyä ;)

      Ihanaa viikonloppua myös Sinulle!

      Poista
  10. Ihana pikku keittiö. Varsinkin tuo viiksinen kuituliina on sympaattinen! Tuolla on kyllä varmasti hyvä lasten opetella ruoanlaittoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Olipas piristävää, kun joku jättää tänne kommenttia <3. Nykyisin tämä leikkikeittiö elelee uutta elämäänsä leikkimökissä ja on ilona lapsille siellä kesäisin :)

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.