lauantai 28. maaliskuuta 2015

Lumimäeltä LumiLinnaan


Harvoin tulee itsellä Kemissä yleensäkään käytyä, mutta koska ajomatka Torniosta ei tuonne naapurikaupunkiimme kuitenkaan ole kovinkaan pitkä, päätimme (viikko sitten) ottaa oikein asiaksi LumiLinna-vierailun anopin ja lasten kanssa.

[En muuten osaa yhtään arvella kuinka moni teistä on yleensäkään koskaan LumiLinnassa vieraillut.]


Tänä vuonna LumiLinnassa oli 20-vuotisjuhlavuosi, ja koska viimevierailustani on jo vuosikausia aikaa, oli nyt jo kyllä korkea aika mennä jälleen kurkkaamaan millainen linna nykypäivänä on ;D. Teemana nyt juhlavuoden linnassa oli suomalaisuus, joka näkyikin kaikessa hyvin selkeästi.


Linnassa oli muuten todella haastavaa kuvata(!) ja kuvien laatu onkin sitä luokkaa. Hämärässä valkoinen lumi on aika paha vastus. Enkä vieläkään osaa sitä salamaa oikein käyttää.
[Ja mulla oli vain viiskymppinen objektiivi mukana, kun en tajunnut, että linnassa oli niinkin ahdasta. Tai pääasiassa käytävillä, joilta lähes kaikki "lähikuvat" on otettu.] Toisaalta enhän sinne kuvailemaan lähtenyt vaan nauttimaan lasten kanssa ajasta ja ihastelemaan lumitaidetta ;).
 
{Yllä: Kurkistus oviaukolta yhteen LumiHotellin huoneista. Alla: hotellihuoneiden ovia käytävälle.}

Tosi rauhassa näin loppukaudesta sai siellä pyöriä, vaikka kyllä siellä muitakin vierailijoita oli ja tasaisesti uusiakin tuli.
Parasta linnassa oli minusta taianomainen tunnelma ja LumiRavintolan kabinetit olivat vaikuttavia jääpöytineen.
Lasten mieleen jäi päällimmäisenä linnasta suuri liukumäki, jossa viihdyttiin pariinkin otteeseen pidemmän aikaa. Oli onni kun sattui niin kaunis sää :).
Kyllähän me lasten kanssa jäätiin myös pohtimaan sitä mitä tapahtuu kun kesä tulee. Ja juu, mereenhän se valuu...

Tällaista oli LumiLinnassa vuonna 2015. Ja paaaaaljon jäi vielä kuvien ulkopuolellekin. Omat kuvani olivat vain pintaraapaisu.
Tämä Kemin sisäsatama on muuten ihan parasta Kemissä; niin talvella kuin kesälläkin siellä on hyvin kaunista.
Meri

16 kommenttia:

 1. On tuo lumilinna niin mahtava luomus! Ollaan perheen kanssa kerran käyty siellä, ja myksityneenä ihmetelleet, miten lumesta ja jäästä saakaan tuollaista aikaisksi<3 Ihanaa tunnelmaa<3

  VastaaPoista
 2. Kylläpä oli tunnelmaa täynnä tuo linna!
  En ole koskaan käynyt ja nykyisin tulee tosi harvoin Kemissä käytyäkin, mitä nyt sairaalalla!

  Hyviä öitä ja leppoisaa sunnuntaita<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Sinun täytyy kyllä ottaa oikein asiaksi, jos et tosiaan ole kertaakaan käynyt ♥ - ehkä ensi vuonna paremmalla ajalla :D. Se on kyllä hieno kokemus! Ei tule käytyä tosiaan meilläkään Kemissä kuin noin kerran-pari vuodessa (yleensä juna-asemajuttuja), joten nyt tosiaan päätettiin lähteä ihan erikseen käymään LumiLinnaa katsomassa. Ihan kiva oli kyllä käydä ja lapsille näyttää ja nyt voi taas ehkä pitää muutaman vuoden tauon ;).

   Poista
 3. Hienolta näyttää! Me ei myöskään olla muutamaan vuoteen lumilinnassa käyty, vaikka näin lähellä asutaan - kun taas Kajaanistakin käsin jopa tuli aikoinaan käytyä 😁

  Tuo Kemin satama on ihan parasta kesäisin ja joka kesä sinne täytyy päästä vähintään kerran herkuttelemaan, kanakori ja jäätelö kuuluvat ohjelmaan aurinkoisena päivänä!

  Mukavaa Virpomis-sunnuntaita teille! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai te kävitte sieltäkin asti! Kiva kuulla :) Tuonne lähtö tosiaan pitää ottaa oikein tehtävälistalle, muuten ei tule "vahingossa"/extempore mentyä.
   Kemin satama-alue on kyllä upea! Voidaan joskus mennä vaikka yhdessä kesällä käymään nautiskelemassa ♥

   Ja mitä virpomisiin tulee, niin ne keskusteltiinkin jo instassa - joten nähdään ensi lauantaina :D Pus! ♥♥♥

   Poista
 4. Kerran olen käynyt lumilinnassa, ihan alkuaikoina kun asuttiin vielä Torniossa. Oliskohan ollut 2. vuotena. Upeita, luomuksia ja onneksi säilyvät kuvissa vaikka katoavatkin säiden lämmetessä. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löytyy linnassa joskus edes vierailleita! On se hieno kokemus, joka ennen kaikkea oli mukava lapsille näyttää.
   Onneksi on kuvat, joihin palata ♥
   Ja tosiaan ehkä LumiLinnan heikkous on kun se sulaa pois, mutta toisaalta se on suuri vahvuus, koska joka vuosi siitä tehdään entistä ehompi ja yleensäkin erilainen sekä AINUTLAATUINEN näyttely/elämyskokonaisuus! ;)

   Poista
 5. Vau, kuvia olen ennenkin tuolta nähnyt, mutten ikinä päässyt käymään. Aika vaikuttavana näköinen jo näin kuvista, että mitä se sitten olisi ihan livenä. Hyvää palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen pyörähtämään, jos joskus sattuu tilaisuus vierailuun ♥ On se hieno elämys. Ja näin suomalaisena tuntuu, että melkein kuuluukin se joskus kokea ;D
   Kiitos kommentistasi Eerika!

   Poista
 6. On muutaman kerran käyny. Nytkin ihan vasiten lähethiin ja hienohan soli jälleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, että muitakin tänä vuonna vierailleita täältä löytyy! ♥ Ja kyllä totisesti oli hieno linna!
   Kiitos Kirsi kommentistasi.

   Poista
 7. Olisipa mahtavaa päästä käymään tuolla linnassa, elämys varmasti!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Suosittelen lämpöisesti, jos vain joskus mahdollisuus tulee ♥

   Poista
 8. Lumilinna näyttää kauniilta. En ole aiemmin päässyt näkemään kuvia linnasta. Oli tosi kiva nähdä kuvia. Itsekin halusin joskus päästä käymään lumilinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten iloiseksi tulin kommentistasi! ♥♥♥ Toivottavasti myös sinulle mahdollisuus LumiLinna-vierailuun vielä joskus tulee :D
   Ihanaa pääsiäisviikkoa!

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.