sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kylpyhuoneunelmia

Kun kaikki muut huoneet kodissamme remontoitiin yli vuosi sitten, kylpyhuoneessa alkoi tapahtua vasta nyt tämän kesän aikana.
Suurimpana syynä tähän viivytykseen lienee ollut tietämättömyys tilan kohtalosta.Kun vintin suunnitelmat alkavat olemaan hahmoteltuna, on kylpyhuonepohdintaa joutunut miettimään kunnolla vasta nyt.
Kävi niin ettei yläkertaan saada toista kylpyhuonetta (ei riitä tilaa sille, mutta toisaalta säästytäänpä sitten vesieristämisiltä ja laatoittamisilta), pääsi alakerrassa sijaitseva ainoaksi kylppäriksi jäävä tilamme nyt kunnolla syyniin.

 Kylpyhuone mahtoi olla se suurin miinus tässä talossa kun nykyisen kotimme ostamista mietimme.
Kylppärimme on nimittäin vain noin pari neliötä ja siitäkin suuren osan vie vielä pyykkikone, jota ei saa sijoitettua minnekään muualle :(
Talon oston aikaan ajatuksena oli, että saisimme toisen kylpyhuoneen  yläkertaan ja ahdas alakerran kylppäri kelpaisi sellaisenaan.
Mutta koska toista kylppäriä ei tulekaan, niin tämän ainoa pienuus hiukan häiritsee.

Olimme leikitelleet jo talon oston aikoihin ajatuksella, että purkaisimme koko onnettoman sisäsaunan pois, mutta halusimme kuitenkin vielä katsoa tilannetta vähintään vuoden asumisen ajan, jotta mitään hätiköityjä ratkaisuja emme tekisi.
Suurempi kylpyhuone siis tahdotaan ja päätös oli yksimielinen:
sisäsauna saisi lähteä.

Päätös sisäsaunan lähtemiselle ei siis kuitenkaan syntynyt ainoastan suuremman kylppärin vuoksi eikä siis ollut ihan näin heppoiselta kuulostava vaikka meille hyvin selkeä ja helppo olikin. Sisäsaunamme on tosiaan ollut ihan onneton; pieni, ahdas ja huono. Täysremontti olisi ollut sinne edessä joka tapauksessa.
Ja todellisuudessahan olemme käyttäneet onnetonta sisäsaunaamme ainoastaan kerran viime vuoden (eli siis 2013) huhtikuusta tähän päivään. Se siis kertoo kuinka turha (ja huonokuntoinen) se on ollut.

Lähtötilanne:
(Kuva oviaukolta. Sisäsauna vasemmalla ja suihku oikealla.)
 
Ilman saunaahan emme siis elä sillä pihasauna meillä lämpiää normaaliin tahtiin.
Ulkosaunasaunomisesta meillä on tullut jo niin tapa ettei sitä enää edes ajattele sen suuremmin. Sauna lämpiää siellä ja sinne sitten hipsutellaan pyyhkeet päällä - eipä siinä sen kummempaa :)
Emme tietysti arvanneet talon oston aikaan, että pihasaunaa todellakin tultaisiin käyttämään tähän tahtiin, sillä itse asiassa emme edes päässeet sitä katsomaan eikä talon myynyt perikuntakaan sen kunnosta osannut silloin kertoa.
Onnemme oli, että pihasauna on hyvinkin käyttökuntoinen - tai siis toki sinnekin joutui/joutuu vieläkin tekemään remonttia.


Ehkä joltain tämä ratkaisu kuulostaa erikoiselta - ehkä jopa hullulta purkaa sisäsauna. (Mahtaa tämä talon arvoakin laskea, mutta riski on otettava...)
Mutta tosi oli, että täydellinen remontti sisäsaunaan olisi kuitenkin jouduttu tekemään ja nyt tuntui siltä, että ne kerrat joina talvella ei tulipalopakkasten aikaan ehkä päästä ulkosaunaan niin saa sitten jäädä ne kerrat saunomattakin ;)
Mieluummin siis suurempi kylppäri kuin harvoin käytettävä sisäsauna.

***
Kovasti siis olen miettinyt kylpyhuoneen suunnitelmaa kun sisäsaunalle sanoimme nyt heippa. Hirmuisen pimeähän kylppärimme on kun sinne ei ole ikkunaa mistään. Keksinkin, että voisimme puhkaista kylppärin ja kodinhoitotilan väliin reiän ikkunalle, jotta saisimme luonnonvaloa tilaan sitä kautta.
Navetastamme löytyvistä vanhoista ylimääräisista ikkunoista saisimme hyvän ikkunan seinään.

[ Saunalla - ja ilman saunaa. ]

Ikkunareiän teon aloitusta kodinhoitotilan puolelta.

Remonttisuunnitelmat:
- puretun saunaosan seinäpaneelien sekä katon valkoiseksi maalaus
- luonnonvaloa kodinhoitotilan kautta tuova ikkuna
- kylpyhuoneen valkoiset seinälaatat ovat ihan ok, joten vain tumma saumalaasti käsitellään raikkaan valkoiseksi
- lattiaan olen ajatellut Kaakelikeskuksen laattoja, joista kuva alla:
Rakkautta ensisilmäyksellä!


(Kuva: Kaakelikeskus)

Uskon, että kylppäristä varmasti vielä saadaan ihan ok tällä suunnitelmalla.
En millään malta odottaa sen valmistumista! :D


Mutta hei tiedättekö mitä(?)
Koska nämä postaukseni laahaavat sen verran jäljessä niin voin ilokseni jo kertoa, että jotain onkin jo tapahtunut (Instan puolella jo vilautettukin...).
Kovasti yritän laittaa tilan etenemisestä kuvia tännekin ♥
[ Nyt kun saisi vain ne laatat tilattua ja äidin sitten kaveriksi laatoittamaan ;) ]

***
Niin se meni elokuu, hui!
Tervetuloa syyskuu! 

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on!!! Mukava tietää, että joku muukin tykkää :) Nyt on tullu tosi paljon kauniita laattoja.

   Poista
 2. ihana laatta! itsekin olen katsellut tuota vähän "sillä silmällä" meidän pikkuvessaan, miehelle en ole uskaltanut vielä tosin asiasta mainita.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on kyllä ihan mahtavan ihana! :D Jännällä odotan, että saadaanko koko kylppäri samalla laatalla vai pitääkö suihkuosa laittaa pikkulaatalla (että laskut tulee kunnolla)...
   Kyllä se sinun mieskin tuolle laatalle vielä lämpenee! Ihan varmasti. Ja totta: vessaan tuo on huikea myös ♥

   Poista
 3. Kuulostaa tosi järkevältä, varsinkin kun olette noin vähän käyttäneet saunaa.. Siinä meidän kiikarissa olevassa uudessa kodissa on myös aika pieni kylppäri, ja huonossa kunnossa oleva pihasauna.. Mutta ajattelimmekin, että rakennamme uuden pihasaunan vierastuvalla, ja sieltä terassin talolle, ja terassille tulee myös paluu! :D Kovat on suunnitelmat, hiukan mielikuvitus laukannut asioiden edelle!! :) Mutta suunnittelu on ihanaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kiitos! Mukava saada edes hiukan kommentointia tuohon meän saunan purkuun :D Itse toki tiedämme, että teimme oikean ratkaisun, mutta ainahan se on parempi kun kuulee toisten olevan samoilla linjoilla ;) Vissin sen verran painavat perustelut, hih.
   Ja vitsit nuita teän suunnitelmia: ihan mahtavia!! Toivottavasti kaikki menisi juuri niin kuin unelmoitte ♥♥♥

   Poista
 4. Tuo laatta on ihana ja just teän (sun!) näköinen! :) Voin jo melkein sieluni silmin nähdä valmiin lopputuloksen <3
  Tuo pelkkä pihasauna kuulostaa kans niin kivalta ajatukselta, etenkin kun teillä on ollut sisäsauna niin vähällä käytöllä. Jäin miettimään, että onko teillä mahdollisuutta laittaa uuteen kylppäriin kahta suihkua - käytäntö on osoittanut että ainakaan meillä ei tosiaankaan olisi haitaksi jos olisi toinenkin suihku...kun on vain se yksi kylpyhuone ;)

  Mukavia remppapuuhia teille taas sinne!
  ...Yritetään Kian kanssa joskus tässä ehtiä kylästelemäänkin, ilmoittelehan milloin teille sopii tulla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystävä! ♥ Voi kunpa voisin jo sanoa, että laatat olisivat tilattu. Ehkä olisivatkin, jos tietäisin onnistuuko laskut noilla laatoilla vai pitääkö laittaa pienempää suihkukohtaan (jota en siis haluaisi).
   Itsekin mietin toista suihkua, mutta luulen että sen pohtiminen jää nyt vielä tulevaisuuteen. Luulen, että sitten kun alkaa olla murkkuikäisiä tässä(kin) talossa, niin voi tulla ajankohtaiseksi ottaa esille tämä asia uudestaan ;)

   Remppapuuhat jatkuvat - kovin hiljaa, mutta varmasti :D
   Kyläilyasiasta: Laitanpa sulle viestiä Fb:n kautta!

   Poista
 5. Huippukaunis laatta! <3 Innolla odotan kuvia lopputuloksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin siihen kovin rakastunut ;)
   Ja niin kovin odotan itsekin lopputulosta! Hih. Josko saisin laatat pian tilaukseen... Tässä vain on ollut monenmoista pohtimista ennen kuin voi tehdä tilauksen, mutta kyllä tämä tästä pikkuhiljaa alkaa taas etenemään.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.