perjantai 7. maaliskuuta 2014

Hiihtolomaterkut

Ja niin vain kävi, että suuret suunnitelmat pääsivät toteutusvaiheeseen asti.
Tyytyväisempi en voisi olla! :)

Tässä kuva sekä neljän kuukauden ikäisestä remonttimiehestämme uudella lattialla että hiihtolomaviikon sääolosuhteista...

Lattioitahan täällä ollaan siis maalailtu. Voi, että tämä on kiitollista puuhaa ollut! Syy miksi lattioiden maalaus tehdään vasta nyt - eikä siis silloin vuosi sitten pääremontin yhteydessä - on siinä, että tahdoimme katsoa vuoden miten kylmältä lattia vaikuttaa; tarviiko lattia käyttää kokonaan auki ja lisätä eristeitä yms. Onneksemme siltä urakalta kuitenkin vältyimme, joten nyt päästiin alulle näiden kanssa.

Mies olisi alunperin halunnut sävytelakatun lattian ja annoinkin hänelle periksi pirtin osuudelta (eli siis muu talo valkoisella maalilla ja pirtti vaalealla sävytelakalla), mutta maalikaupan täti sitten iski väliin ja palautti mieheni meidät maan pinnalle. Hyvin sai ymmärtämään ettei vanhan puulattian sävytelakkaus tulisi onnistumaan välttämättä edes ammattilaisten tekemänä. Joten siis valkoista maalia sitten vain joka paikkaan. Tuntuu mies olevan kuitenkin tyytyväinen :) Valon määrä lisääntyy niin hienosti! Eräs arkkitehtikin sanoi, että kyllä puulattian tunnistaa ilman, että puunsyiden/oksien tarvitsisi näkyä.


Vanhemmat lapset ja koira ovat viettäneet hiihtolomaa mummulassa anopin ja appiukon hyvässä hoidossa. Eskarilaisen velvollisuudet kutsuvat taas maanantaina, mutta eiköhän huone saada taas asumiskuntoon ennen sitä.

Huusholli saa kyllä muutenkin tämän lattiarempan jälkeen uutta ilmettä, sillä ajattelin pistää huonekaluvalssiksi ja kokeilla huoneisiin uutta järjestystä - pientä piristystä rempan ja kovalla vauhdilla saapuvan kevään kunniaksi.
Ja, että jaksaa taas viihtyä sitä vintin remppaa odotellessa ;)

Eteisen lattia vielä odottaa maalaajaansa.

Maalina meillä on ollut Tikkurilan Betolux Akva (vesiohenteinen). Muuta vaihtoehtoa ei oikeastaan ollutkaan, kun asua täällä on samalla pystyttävä. Liuotinohenteisilla ei ollut siis asiaa tänne - haju olisi varmasti ollut sietämätön, kun tuulettaakaan ei nyt talvella oikein voi. Mutta eipä sillä: olen jälkeen äärimmäisen tyytyväinen! Kuka enää haluaa liuotinohenteisia käyttääkään, kun nämä vesiohenteisetkin on keksitty ja kun hintaerokaan ei ole kovin suuri.


Mutta eipä tämä maalaaminen tähän lopu; lattioiden saadessa uuden vitivalkoisen pinnan ylleen, alkavat vanhat ikkunan- ja ovenkarmit, katot yms. näyttää likaisenkellertäviltä. Täytyy koittaa niitä sitten jossain vaiheessa alkaa käymään lävitse. Ovet kuitenkin menevät maalaukseen ihan kohta ja osan lämpöpattereista olen maalannutkin jo.


Huonekaluja rempan jaloista syrjään raahatessa kävi useamminkin kuin kerran mielessä, että on tämä hullun hommaa. Mutta eiköhän lopputulos sitten ole sen verran tyydyttävä, että huonekalujen ja muiden kamojen ärrrrsyttävä eestaas roudaus unohtuu nopeasti.

Toisaalta tämä on ollut aika hauskaakin. Miehen kanssa ollaan väsyneinä kikatettu kuin pikkutytöt, kun ollaan nukkumaan laitettu patjoinemme pirtin tavarapaljouden keskellä. Tässä on sitä retkitunnelmaa ruokineen kaikkineen. Ja kaikki lihaksetkin (nekin, joiden olemassaoloa ei ole muistanutkaan) ovat kipeänä, joten ilmeisesti tämä käy liikunnastakin.

Tämän viikon jälkeen on siis vasta puoli taloa maalattu ja seuraavaksi on sitten pirtin vuoro - joko ensi tai sitä seuraavalla viikolla. Katsotaan nyt kuinka tässä jaksaa ;)

P.S. Laitan kuvia kun ollaan saatu vimpat maalikerrokset, listat (nekin vielä maalattava!) ja tavarat paikoilleen.
P.P.S. Muistakaa alemman postauksen arvonta. Osallistumisaikaa sunnuntai-iltaan!

14 kommenttia:

  1. Huija!!! Tuo on oikeasti aika raskasta puuhaa!!! Lattia valkoisena näyttää upealta, itsekin ottaisin valkoiset lattiat, mutta mies pistää kampoihin!!! Meillä nimittäin koivulaminaatit... Hyvä siitä tulee!!!:)
    Kivaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä yllätti itsemmekin, että kyllä tässä voimia kysytään aina huonekalujen kannosta, hiontaan ja maalisudin heiluttamiseen. Neliöt kun eivät ihan heti lopu :D (Haukattiin heti tämmöinen isompi erä kun oli mahdollista hiihtoloman ansiosta.) Kannattaa jatkaa miehen lämmittelyä. Ehkä jonain päivänä lupa heltyy :D Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  2. Oijoi, siellä se pieni remppaäijä köllöttelee uudella lattialla niin tyytyväisenä ♥
    On kyllä ihan parasta kun homma etenee ;)

    Lattiamaalista pakko sanoa sen verran, että minen enää Betoluxiin koske käytettyäni Sateenkaarivärien lakkaöljymaalia, MUTTA siinä on juurikin se hajuongelma, minkä mainitsit. Maalauksen jälkeinen yö menee aika huuruissa... huh ;) Jälki/lopputulos on kuitenkin aika eri luokkaa kuin Betoluxissa. Jos vaan mahdollista jossain välissä, kokeilkaa :) Sateenkaarivärilähettiläs on puhunut, ugh.

    P.S. Lattiat näyttää hyvältä! Tsemppiä loppupuoliskoon =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on pakko paljastaa: nimittäin ihan aluksi mehän lähdettiin juuri tuota Sateenkaaren lakkaöljymaalia etsimään (sinun vinkistä), koska uskon edelleen sen olevan kestävämpi loppuratkaisu. MUTTA sitähän ei sitten löytynyt mistään tämän alueen kaupoista ja aikaa enää ei ollut tilata sitä :( MUTTA toisaalta sitten kun miettii, niin parempi tämä Akva nyt oli meille (ja ehkä tosiaan se ainoa mahdollinen) kun ei oikein tuota tuuletusta voinut harrastaa.

      Poista
  3. Todella hienolta näyttää, saisipa itsekin joskus oikean puulattian, valkoisena taikka harmaana <3 Ison työn olette tehneet! :-)
    Mitä muuten on tuo tapetti mikä näkyy kollaasin takana??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on kyllä ollut suuri haave/unelma itsellänikin <3 Tapetti eteisessä on Rustasta, Haaparannalta (Ruotsista).
      rusta.se

      Poista
  4. Näyttää kyllä niiiin mahtavalta. Tuo on älyttömän kova työ! Tuo rento asenne kuulostaa loistavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! Onneksi kova työ tuottaa välillä myös sitä tulosta :D

      Poista
  5. Ihanat lattiat! Kyllä se (iso) työ palkitsee, onhan se huomattu jo teidän kodissa muutenkin :) ihailtavan reippaita olette olleet, taas kerran.
    Kivaa tuo "retkimeiniki", tulee omat remppa-ajat elävästi mieleen viiden vuoden takaa, tosin me suhattiin kahden kaupungin väliä ja matkaa suuntaansa oli se 350 km. Huh. Nyt meillä (omien sanojensa mukaan) mies kerää adrenaliinia tarttuakseen sisäkattoprojektiin sekä portaikkoon - juu, viimeinkin... ;D vastahan tässä on reilut 3v asuttu, heh.

    Jos haluat tulla välillä tuulettumaan, niin poikkea vain tänne kylästelemään!
    Tsemppiä niiden loppujenkin lattioiden & huonekaluvalssin kanssa. :)

    Ai niin, meinas melkein unohtua: pikku-K on hurmaava ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ystäväiseni!! ❤️ Kovaa hommaa tosiaan, mutta kyllä palkitsee :D Tsemppiä teillekin. Kun alkuun pääsee, niin kyllä se siitä lähtee. Pitäis kyllä tulla kyläilemään. Taidanpas laittaa sulle Fb:n kautta viestiä, kun tästä pääsen, niin sovitaan pvm ja aika :D Ei tässä muuten saada näkemistä aikaiseksi ;) Ja hih: Pikku-K on tosi hauska jumpsuitissaan.

      Poista
  6. Voi ihanalta näyttää! Ja tuo teidän maalausapuri on edelleen niin suloinen <3
    Voimia sinne huonekaluvalssiin ja loppumaalauksiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos!!! Voimia kyllä kaivataan, mutta eiköhän tämä tästä :D Niin hieno tulee, että sen tiedon voimin jaksaa painaa!

      Poista
  7. Voi ihanuus! Teille tulee upeat lattiat♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis! Niin tulee. Olen niin onnellinen, että saatiin alettua tähän projektiin :D

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.