maanantai 2. joulukuuta 2019

Vihdoinkin Cape East


Pääsimme blogisiskojen kanssa viime viikolla tutustumaan juhlavasti juuri Suomen itsenäisyyspäivänä uudelleenavattavaan Cape Eastiin.
Paikalliset ehkä muistavatkin miten vuonna 2010 avautunut paikka sulkeutui vain puolitoista vuotta myöhemmin tulipalon vuoksi ja kaipaus hotelli/ravintola/kylpylän takaisinsaamiseen alueellemme tänne Suomen ja Ruotsin rajalle on ollut siitä lähtien kova. Unelma paikan avautumisesta uudelleen käy nyt vihdoin vuosien odotuksen jälkeen toteen.


Monipuolisen paikan ehdoton helmi ja varmasti myös vetonaula on huikea kylpylä. Suurten ikkunoiden kautta pääsee nauttimaan vaikkapa skumppalasi kädessä poreissa istuen upeasta Tornionjoesta ja muutenkin niin rakkaista Suomen puolen rantanäkymistä. Ja erottuupa maisemasta kovin kauniisti myös vihkikirkkommekin(!) On myös mukavan nostalgista muistella miten tuoreen aviomieheni kanssa nautiskelimme SPAssa rentoutuen häidemme jälkeisenä päivänä elokuussa 2010.


Spa-osastolta löytyy erilaisia altaita, elämyssuihkuja huikeine tuoksu- ja äänimaailmoineen, kuntosali, silent area lepotuoleineen ja paljon muuta. On melkoinen kokemus myös testata jääkylpy ja Lapin kuohu, jossa saa kerralla niskaansa 100 litraa hyistä vettä(!) Hrrrr.

Suomalainen sauna vihtomisineen ja rentouttava eteeristen öljyjen tuoksuinen höyrysauna ovat toki aina käymisen arvoisia, mutta maailman suurin sauna(!) on täysin oma ainutlaatuinen kokemuksensa. Jättimäisessä saunassa voi nauttia alimmalla lauteilla lempeämmistä löylyistä, mutta kokonaisuudessaan Tornionjokilaakson saunaelämys kyllä täydentyy vasta ylimpien lauteiden +100 asteen kuumuudessa. Huh!

 

Skydeckillä puolestaan pääsee nauttimaan kattoterassin tunnelmasta ulkoaltaassa istuen. Ja esimerkiksi näin talvisin altaalla rentoutuessa voi samalla bongailla revontulia ja kesäisin puolestaan ihastella yöttömän yön aurinkoa.

Kylpylävierailun voi halutessaan täydentää esimerkiksi hieronnalla tai erilaisilla vartalo- ja kasvohoidoilla, joita Cape Eastillä tarjoaa täällä rajalla tutuksi itsensä tehnyt Sf-Cliniken.

Ravintolarakennus on tulipalon jälkeen rakennettu entistä ehommaksi. Jo itse talo on oikea kaunotar vanhanaikaisena puutaloidyllinä, mutta sisustus lisänä hivelee esteetikon silmiä hyvinkin mukavasti. Voin vain kuvitella miten huikeaa on myös nauttia syödessään upeasta jokinäkymästä ja sen ympäröivästä luonnosta, joka tarjoilee ikkunasta joka vuoden- ja vuorokaudenaikana muuttuvan elämyksen.


Cape East sijaitsee hauskasti Ruotsin itäisimmässä pisteessä ja myös ihan Haaparannan keskustan tuntumassa. Paikka on silti ihanan syrjäinen eikä minkäänlainen liikenteen tai muu melu sinne yllä. Ulkona on niin hiljaista ja luonto niin vahvasti läsnä, että voimaannuttavan energian voi hyvin aistia.
 
Uudelleenavauksen myötä tämä kaikki on nyt jälleen mahdollista kokea.
Kiitos Cape East, kun tulit meille takaisin .

*Yhteistyössä Cape East*

2 kommenttia:

  1. Hei! Löysin blogisi jokin aika sitten, ja aloin alusta alkaen sitä lukemaan. Teillä on todella kaunis talo, ja olet taitava sisustamaan. Hyvää uutta vuotta teille koko perheelle! Innolla odotan uusia kirjoituksia. Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis niin ihana tämä! :) Et arvaakaan miten suuri merkitys kommentillasi on minulle. Lämmin kiitos siitä ♥.

      Luin kommenttisi heti tuolloin puhelimestani, kun sen julkaisit, mutta harmikseni en ehtinyt silloin samantien vastaamaan. Nyt vihdoin ja viimein täällä taas koneen äärellä ;)

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.