maanantai 18. marraskuuta 2019

Niiiin kaivattu ulko-oviremppa!

Kaupallinen yhteistyö: JELD-WEN.


120-vuotias kotimme on kaivannut uutta tiivistä ulko-ovea koko asumisaikamme - tai varmasti jo vuosia ennen meitä. Edellinen ovi oli peräisin ehkä noin 60-luvulta, joten uusi ovi nykyaikaisine ovitekniikoineen oli enemmän kuin tervetullutta. Vaikka ovi teknisin termein olisi huipputasoa, vanhanajan hengestä emme halunneet tinkiä: olihan uuden ulko-oven sovittava myös ulkonäöllisesti vanhaan taloomme.

JELD-WENin ovimallisto ihastutti heti alkuun ja varsinkin Advance-valikoiman Classic-mallisto sykähdytti klassisella muotoilullaan. Ja koska kovin helppoa ei uusien ulko-ovien valinta aina ole, on JELD-WENin Door Designer -sovellus oiva apu ovivalintaa helpottamaan. Appi on äärimmäisen helppokäyttöinen ja sillä saa erinomaisen kuvan siitä millainen uusi ovi tulisi paikallaan näyttämään. Sovelluksen avulla voi kokeilla laajasta valikoimasta erilaisia ovia eri väreissä ja näin löytää omaan kotiin juuri sen parhaan mahdollisen ulko-oven.


Classic C1881 W48 -oveen rakastuin ensisilmäyksellä.
Ja juuri sopivasti kyseiseen oveen onkin haettu suunnitteluinspiraatiota 1800-luvun lopun arkkitehtuurista, joten sopivampi se ei tähän meidän vuonna 1899 rakennettuun taloon melkein voisi olla. Oven muotokieli huokuu sellaista arvokasta ja tyylikästä tunnelmaa, jota niin kovin haimme sen ulkonäöltä - olematta kuitenkaan tyyliimme liian pramea.
Meille oli myös ehdotonta, että ovi on ikkunallinen pimeän eteisemme vuoksi, joten senkin puolesta kyseinen malli oli täydellinen meille.
Oven kaunis huurrettu Dekor-lasi on aivan ihastuttava!
 
Kokeilimme sovelluksella toki monia muitakin vaihtoehtoja, jotta tekisimme ovimallista varmasti oikean päätöksen. Aina vain kuitenkin palasin ensi-ihastukseeni - ja en kyllä valintaani tyytyväisempi voisi olla! ♡ Lopulta ainoastaan värinvalinta tuotti harmaita hiuksia... Päädyin kuitenkin pääoven osalta tuttuun ja turvalliseen valkoiseen, vaikka harmaa tai esimerkiksi mustakin olisi ollut aika mahtava(!)

Vanha ulko-ovi oli niin vetävä, että se jopa jäätyi aina pakkasilla sisäpuolelle asti. Oviremppa-aikaa ei ole juurikaan ikävä (jaiks!).

 Valitsimme oveemme lämpöeristetyn Arctic-rakenteen, sillä talvi täällä pohjoisessa on yleensä melkoisen hyinen ja pakkasasteet usein hyvin korkeat. Arctic-rakenteinen ovi on jopa 2cm paksumpi kuin normaali.
 

Oven molemmille puolin ostimme myös samanpituiset ikkunat tuomaan pimeään tilaan lisävaloa. Ja koska uusi ovi asennettiin alemmas kuin aiempi, jouduimme hiukan ongelmiin listojen suhteen. Ongelma kuitenkin lopulta koitui ikään kuin onneksemme, sillä listoista rakentamastamme ovikruunusta tuli upea viimeistely koko komeudelle. Koko muutos on eteisessämme todella suuri ja äärimmäisen onnistunut.
Ja voi sitä onnea miten upeasti uusi ovi pelaa vanhaan verrattuna!
Jopa äänestä nauttii sen naksahtaessa kuin liukuen kiinni. Ihan parasta.Rakenteellisena uutuutena taloon tuli myös toinen ulko-ovi, joka toi meille arkeen suuren helpotuksen niin kutsutun arkieteisen myötä. Pääeteinen meillä on keskellä kodin ns. pääkulkureittiä, joten uusi sivueteinen tuo toivottua järjestystä ja vaikuttaa hyvin positiivisesti myös kodin yleisilmeeseen. Arkieteisen myötä lapset saavat nyt myös märät ulkovaatteensa suoraan kuivumaan kylpyhuoneeseen, joka siis sijaitsee tämän uuden sivueteisemme vieressä. Myös ulkosaunalle meno helpottui, kun ulos pääsee nyt ihan kylppärin vierestä.

Ennen tätä nykyistä eteiskäyttöä tämä pieni tila on ehtinyt toimia muun muassa työhuoneena, makkarina ja kodinhoitohuoneena.
Nyt kun uusi ovi on paikallaan tuntuu kuin se olisi siinä aina ollut(!)


Tähän ulko-oveen valitsimme 2-värimaalauksen:
ulko-puolelle musta talon pariovien ja mustan peltikaton mukaan
ja sisäpuolelle valkoinen pinta sopimaan pääulko-oveen.
Koska energiatehokkuus on tärkeää, päätimme myös tähän oveen ottaa Arctic-rakenteen. JELD-WEN pitääkin selvästi ekologisuutta arvossa, sillä ihan uutuutena heiltä löytyy nyt myös entistä parempi puukuiturakenteinen ECO-ovimallisto.


*Ovista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.