keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Täyden kympin laamasynttärit


Meillä juhlittiin toukokuun poikamme kymppijuhlia ihanalla laamateemalla varsin onnistuneesti
- vaikka juhlateema ei valikoitunutkaan tällä kertaa luontevasti ja kovinkaan helpolla (selkeästi alkaa jo ikä vaikuttamaan, eikä sopivaa mieluista teemaa niin helpolla löydykään). Ehdin jo ehdottamaan varovaisesti ettei teemaa tarvitse olla lainkaan - voi olla ihan synttärit muutenkin. Vastaus oli kuitenkin täystyrmäys eli tiukka ei; teemajuhlat oli saatava(!) Kymmenien ehdotusten jälkeen lopulta 'laama' tuli teemaideana esiin, ja se jos jokin osui ja upposi välittömästi. Onneksi, sillä mielikuvitus alkoi jo minultakin loppumaan ;D. Valittu teema oli oikein minunkin mieleeni, sillä laamat jostain hassusta syystä vetoavat niin kovin.
 

Kaverisynttäreillä tarjolla oli perusherkkuja, mutta myös pienenä lisänä, teemaan sopivina erikoisuuksina, leipomiamme laamapipareita sekä sankarin toivomia chilisuklaamuffineja. Turhan tulisia muffineista kyllä tuli jopa omaan makuuni, mutta urhoollisesti lähes jokainen kolmosluokkalainen poitsu herkun hotki pienin kärvistelytuskin - joka tuntui olevan enimmäkseen mukavaa heidän mielestään :). Laamakoristekuvat muffineihin tulostin netistä.


Koska laamat henkivät eteläisemmän Amerikan tunnelmaa, sopi näihin juhliin ohjelmanumeroksi hyvinkin mainiosti piñata. Tein pinjatan pahvista piirtämällä ensin laaman muodon ja jatkoin leikaten ja kuumaliimaten osat toisiinsa. Lopuksi maalasin ja liimasin silkkipaperit sekä koristeet. Laaman täytin paperipäällysteisillä karkeilla sekä lelukoristeilla (kuva alla), jotka ovat Synttärisankarilta. Laamasta tuli lopulta kyllä ehkä turhankin suloinen ;). Sankari oli itsekin alkuun hiukan pahoillaan, että sitä joutuisi vielä lyömään. Tyttäreni totesi, että pinjataa, jolla olisi Voldemortin kasvot, olisi paljon helpompi mäiskiä. Niin totta kyllä :D. Onneksi kuitenkin jutun jujuun kuuluu puuha silmät suljettuina, eikä laamaa ollut tarkoitus säästää minnekään pölyttymään kuitenkaan. Ja ovathan onneksi kuvat aina meillä muistona ♡.

Meillä ei olekaan koskaan aiemmin ollut missään juhlissa piñataa, mutta nyt oli vihdoin - ja onneksi otettiinkin asiaksi, sillä sehän oli oikea menestys! Oli ilo seurata, kun pojat vuorollaan pääsivät kokeilemaan lyöntiä ja juksaamaan lyöntivuorossa olevaa langasta laamaa ylösalas vetäen. Pirtti, jollei koko talo, täyttyi naurunremakasta(!) Lopulta ylläritäytteet lensivät ympäriinsä juuri niin täydellisesti kuten olin haaveillutkin sen tapahtuvan. Hauskasti vielä päivienkin jälkeen karkkeja löytyi milloin mistäkin :D, vaikka todella tähdellisesti pojat yllärit juhlissa etsivätkin.

 
Sukulais- ja ystäväperhejuhlissa puolestaan tarjoiltiin herkkuja myös vähän aikuisempaan makuun. On aina ilahduttavaa saada apua tarjoilujen suhteen, ja tällä kertaa teki äitini juhliin salaatin ja lapset valmistorttutaikinasta pikafocaccioita.
Pitkästä aikaa leivoin myös ihan sellaisen todella perinteisen kermakakun - ja hyvää oli! Tosin pelkästä kermavaahdosta en niin innostu, joten sekoitan sekaan aina myös maitorahkaa. Kakun väliin laitoin vadelmahilloa sekä persikan ja banaanin paloja. Schleichin laamalelu pääsi kakunkoristeeksi ja sen alle maaperäksi sirotin keksinmurua hiekaksi. Koristeviirinauhan tein washiteipeistä.
Hyvin simppeliä, mutta toimii :).


Koska piñatayllärit menivät menojaan sankarimme luokkakamuille, sukulais- ja ystäväperhesynttäreiden pikkujuhlijoille annettiin puolestaan vieraslahjoina pienet pussukat, joissa oli ilmapalloja, pyyhekumeja sekä hiukan herkkuja kotimatkalle.

Juhlat olivat kyllä täydellisesti onnistuneet - eli senkin puolesta ihan täyden kympin kemut sanoisin ;).
Ja tärkeintä juuri oli, että meidän niin rakas tuore kymppiveemme oli onnellinen ja hyvin tyytyväinen ♥.
Kiitämme jokaista vierastamme ja poikaamme muistanutta.

***

Vuoden juhlavin aika onkin nyt käsillä; koulut päättyvät vihdoin lauantaina.
Suuret onnittelut jokaiselle valmistuneelle
& iloista kesäloman alkua muille koululaisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.