sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Jouluterkut Lumimäeltä


Joulukuu meillä on mennyt aikalailla samoin kuin aiempina vuosinakin. Perinteisiä joulupuuhia on tehty ja jotain aina olen koittanut instankin puolella vilautella. Nyt ollaan ihan jouluaaton kynnyksellä ja harmittelen miten tämä joulukuu tuntuu joka vuosi menevän aivan liian nopeasti. Ihania joulupuuhia kun on niin monta(!) ettei kaikkea ehdi tehdä kunnolla ajan kanssa - ja jotkut asiat vain jäävät kokonaan kuten korttien teko jälleen... Myös kunnon joulusiivous jäi tekemättä tänä(kin) vuonna :D - eikä se edes oikeastaan haittaa.

Remonttihommat ovat pitäneet vapaa-ajan vähissä. Vintti etenee edelleen tasaisen hiljaiseen tahtiin ja uusimpana remonttikohteena meillä on ulko-ovien uusinta - ja kyseessä ei ole vain pääovemme vaihto vaan uutena muutoksena saimme toisen ulko-oven taloomme (jee!). Ovista tulossa paremmin juttua myöhemmin, jahka valmista saamme. Nyt pakkaset jarruttavat projektia - ulkona kun on nytkin -26!


Hiljaista on täällä blogissa totisesti ollut. Pimeä aika ja kamerattomuus ovat vieneet kyllä innon - ja muutenkin tämä aika vuodesta on niin kiireistä. Mutta nyt(!) - nyt on uusi kamera. Sain sen ihan muutama päivä sitten mieheltäni - hänen ja vanhempiensa yhteisenä joululahjana meille. Sain lahjan nyt näin etukäteen, jotta ehtisin ottamaan edes muutaman joulukuvan tännekin. Ihanasti ajateltu ;).
Olen kyllä niin iloinen ja onnellinen. Joulu on kyllä ihmeiden aikaa!

 Vielä en ole joutanut paremmin kameraa räpläämään, mutta jotain parempaa siinä ainakin on kuin aiemmassa näin äkkiseltään todettuna. Pieniä muutoksia on, jotka vaativat vähän aikaa totutella - suurimpana kuitenkin se ettei aiemmin käyttämäni kuvanmuokkausohjelma enää tunnista uusinta RAW-muotoa. Tämä "muutos" tuli minulle täytenä yllätyksenä. Nyt täytynee siis alkaa katsomaan ihan uutta ohjelmaa, joka toki vähän harmittaa, koska vanhaan oli jo niin tottunut. 


Kuusen asetimme tänä vuonna vanhaan, talomme vintiltä löytyneeseen, puulaatikkoon. (Tekstit ovat alkuperäiset.) Pirtissä laatikko on toiminut syksyn ajan sivupöytänä, mutta onkin ihan täydellinen tähän tehtävään ♥.
 Kuusen latvatähti ei tahdo pysyä suorassa (kts. ylin kuva), joten ajateltakoon, että se esimerkillään näyttää kuinka rennosti joulun aika on otettava :).

Kun saadaan leivinuuni lämmitettyä, aloitamme joulumme vieton jo tänään ja suuntaamme anoppilaan syömään ja saunomaan. Huomenna vietämme sitten jouluaattoa ihan kotosalla perheemme ja osan omasta lähisuvustani kesken. Joulupäivänä jatketaan rakkaiden kanssa saunoen omassa pihasaunassa - ja syöden, syöden, syöden :D.

OIKEIN IHANAA & RAUHAISAA JOULUA!
Ja kaunista neljättä adventtia.

-Hanna-

6 kommenttia:

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.