tiistai 27. helmikuuta 2018

J niin kuin järjestys, S niin kuin säilytys


Joka uuden vuoden alussa minuun iskee jonkinlainen puhdistaumisvimma - liittyen usein terveellisempiin elämäntapoihin, mutta aina myös kodin läpikäymiseen ja järjestämiseen. Koti onkin ollut enemmän ja vähemmän myllättynä koko alkuvuoden, kun olen käynyt kaappeja lävitse ja etsinyt turhia tavaroita kirppikselle myyntiin.

Mitä parhaimpaan rakoon tuli myös tarjous Orthex Groupilta, ja yhteistyömme saikin jatkoa tänä vuonna SmartStore™ Colour -säilytyslaatikoiden saralla. Olin äärimmäisen ilahtunut, sillä juuri kannellisista säilytyslaatikoista meillä olikin huutava pula.


Tässä kuussa myyntiin tulleet uutuusvärit saivat minut ihastumaan(!) :D Ovathan ne ihan hurjan kauniita ja sopivat meille väriensä puolesta todella hyvin. Poikien huoneeseen väreistä harmaa ja akvamariini sopivatkin ihan täydellisesti. Mukavasti saimme pikkutavarat lajiteltua sopivankokoisiin laatikoihin - eikä kansien ansiosta kaikkia leluja tule niin helposti leviteltyä enää lattioille yhtä aikaa. On kyllä harvinaista, että jätän muovisia laatikoita näkösälle, mutta nämä sopivat niin hyvin sisustukseen, että ovat kyllä ihan ilo silmälle. Dymolla näpyttelin vielä tekstit joka laatikkoon, jotta tavarat löytävät oikeaan laatikkoonsa vielä helpommin.


Lastenvaatteitakin olen käynyt urakalla lävitse; osa säilöön ja osa kiertoon. Tytön vaatteet lähtevät kaikki menemään eteenpäin, mutta poikien vaatteita on järkevää säästää aina pienemmälle veljelle tulevaisuuteen. Yhteen 32 litran laatikkoon mahtui juuri hyvin aina kahden koon vaatteet (esim. 74-80cm). Avonaisissa laatikoissa onkin keskimmäisen poitsun pieneksi käyneet kauniisti järjestyksessä kuopusta varten sekä taaemmissa bokseissa veljistä vanhimman vaatteita puolestaan keskimmäiselle odottamassa. Ennen vaatteet olivat vain Ikea-kasseissa mytyssä sikin sokin, joten muutos parempaan on merkittävän suuri.

 Kannelliset säilytyslaatikot ovat meille muutenkin ihan ehdottomia, sillä meillä ei ole mitään kuivaa ja lämmintä säilytystilaa, joten kellarin säilöön kaiken on mentävä kunnollisissa kannellisissa muovilaatikoissa.


Roosan väriset laatikot olivat tyttärelleni hyvin mieluiset. Laatikot vetävät kaiken pienen tavaran, jotka aiemmin ovat olleet säilytettyinä vähän niin ja näin. Nyt petsien, ponien, Monster High -nukkejen, hamahelmien, nukenvaatteiden jne. säilytys on ratkaistu toimivasti - eikä voitaisi olla tyytyväisempiä! Tyttö on muutenkin lähes konmarittanut huoneensa, joten tämä laatikkoratkaisu oli enää loppusilaus urakalle. Nyt neidin tavarat ovat niin ikään kunnolla järjestyksessä, mutta myös pupujen pikkuhampailta suojassa :D.


On kyllä ihana ja vapauttava tunne, kun tavarat ovat järjestyksessä ♡.
Lämmin kiitos Orthexille näistä kauniista ja niin tarpeellisista laatikoista.

8 kommenttia:

 1. Kauniin värisiä laatikoita. Keväisin tulee aina tarve tyhjentää ja siistiä kaappeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä uutuusvärit oli kyllä just mieluisia! Kevät on kyllä ihan super, kun antaa virtaa vaikka mihin.

   Poista
 2. Niin kaunista ja mikä ihana järjestys! <3
  Tykkään itsekin että kaikki on järjestyksessä ja jokaisella tavaralla oma paikkansa. Meidänkin pitäisi hankkia lisää muovilaatikoita, niillä saa kaapin niin siistiksi, kelpaa availla vaikka vieraiden ollessa paikalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Ja huomaa lastenkin lelujen pysyvän selkeästi paremmin järjestyksessä (ja palutuvan omille paikoilleen) kun jokaiselle on oma selkeä paikkansa. Ihan parhautta. Tosin pikkulegojen levittelyä ei mikään laatikkomäärä taida selvittää :D - ainakaan meillä...

   Poista
 3. Mulle iskee alkuvuodesta ihan sama vimma saada kaapit kuosiin. kirpparille on siis tääläkin suunnalla kannettu tavaraa ihan surutta. Niin ihanaa, kun saa kaappeihin tilaa ja kaikki turhat tavarat pois.
  Tosi kivan värisiä nuo uudet värit, sopii vähän paremmin muuhun sisustukseen.
  Aurinkoisia päiviä teidän suunnalle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää kevät ja valo kyllä ihme juttu! ♥
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Minä olen jo vuosia käyttänyt noita muovisia kannellisia säilytyslaatikoita joulutavaroiden, kausivaatteiden, sisustustavaroiden ja lasten tavaroiden säilytyksessä...
  Olen ostanut niitä pikkuhiljaa tarjouksesta ; D
  Hienoa, että nyt joku muukin näyttää niitä blogissaan, vaikkei tosiaan kauneudella ole pilattuja : )
  Yleensä kaikki feikataan piiloon ja sitten ihmiset ihmettelee miten säilyttää tavaroita.
  Myös minä olen konmarittanut huushollin läpi sillai yleismääräisesti... omat ja lasten vaatteet käärin nykyään rullalle vaatelaatikoihin... todella kätevää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kellarissa vastaavia muovilaatikoita, mutta nyt myös käytän näitä ihan sisustuksessa. Käytännöllisyys menee kaiken edelle, mutta onneksi näistä uusista väreistä on nyt silmäniloakin.
   Itselläkin konmaritus keveänä versiona ollut tässä meneillään pidemmän aikaa - ja kyllä se loppu alkaa häämöttää :). Ihana kuulla, että järjestyksenihmisiä löytyy nykyään paljon. Ihanaa viikonloppua! ♥

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.