maanantai 22. tammikuuta 2018

Pakkaspäivänä


Ulkona pakkasukko puhaltelee sen verran, että lämpömittari näyttää yli -20 asteen lukemaa. Vauvaa ei ulkona näillä keleillä voi nukuttaa, joten huijasin pienen vaununkoppaan kylpyhuoneen lattialle uinumaan :D. Saa nähdä meneekö täydestä... Sisällä kun ei noin muuten millään tahtoisi päikkäreitä malttaa nukkua kunnolla.


 Kotia saa lämmittää nyt oikein tosissaan ja kellarissa saa ravata laittamassa puita pannuun. Leivinuuniakin täytyy lämmittää usein ja siellä palaakin tuli vähintään joka toinen päivä. Vilteille riittää myös kysyntää ja niihin onkin ihana itsekin kääriytyä teemukin (- ja vauvankin) kanssa. Uuden, kauniin, torkkupeiton ostin viime viikolla Rustasta (Haaparannalta) edulliseen n.8 euron hintaan. Tosin nyt mietin miksen ostanut kahta... :D


Kovat pakkaspäivät tuovat mukanaan oman etunsa, sillä taivas on silloin lähes pilvetön ja aurinkokin pilkahtaa esillä tovin. Pirtti tulvii näinä päivinä valoa ja kerrankin päätin tarttua kameraan heti (kun se pikkuherrakin juuri lähti sopivasti tuolloin unille). Päivä on onneksi(!) pidentynyt ihan selkeästi, ja se kyllä tuntuu ihan omassakin voinnissa.
Kyllä kevät(talvi) on tervetullut ♡.

12 kommenttia:

  1. Kaunis peitto! Kyllä aurinko piristää ihan selvästi, vaikka pakkasta onkin ihan liikaa. Meilläkin -18 C, mutta pärjäillään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aurinko kyllä tekee suuren muutokseen oloon ja energiatasoon. Meillä nyt -27, mutta huomiseksi lupaa enää reilua kymmentä astetta. Huh! :)

      Poista
  2. Ihanan näköistä! Toi sohva oikein kutsuu talvista tunnelmointia varten :) Pakkanen kelpais kyllä mulle, ite oon hengaillut leppeissä parin asteen pakkasissa koko talven ja tuntuu siltä, että reippaammat asteluvut tekisivät terää.

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda. Meillä tänään -27, ja nyt alkaa pikkuhiljaa tuntumaan, että nämä kovat pakkaset voisivat vihdoin olla takanapäin :D. Ymmärrän kyllä myös sinun puolesi asiaan, sillä jos näitä ei olisi, kyllä näitä kaipaisi! Ihan nurinkurista hommaa :D. Ikään kuin viharakkaussuhde koko talveen, hih!

      Poista
  3. Ihana peitto ja teillä on kyllä kaunista. Muistan tuon ajan kun sai vauvaa huijata nukkumaan sisällä, ulkona pakkasukon kovistellessa. Ihanaa aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Kaisa! Onneksi huijaus on tuottanut tulosta, ja vauva on viihtynyt erinomaisesti kopassa sisälläkin :D.

      Poista
  4. Ihana peitto! Olipa mukavaa kuula sinusta ja katsella kuvia kauniista kodista.
    Valon lisääntyminen on kyllä niin tervetullutta.
    Täällä paukkuu 26 asteen pakkanen, koitama tarjeta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :)
      Meilläkin nyt -27, mutta onneksi huomenna alkaa lauhtumaan. Kyllä alkaakin nämä kovat pakkaset jo riittää taas hetkeksi(!)

      Poista
  5. Niin kaunis tuo peitto<3
    Meillä huijattiin myös vauvaa pari talvea sitten, laitoin hänelle ohkaisen kypärälakinkin päähän, että luuli pääsevänsä pihalle:) Hyvin nukkui eteisessä!
    Mukavia pakkaspäivä teille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla :)
      Ja hih miten naurahdin, kun kommenttisi luin(!) Ilman kypärälakkia ei meilläkään varmaan poika unille alkaisi :D. Tänäänkin veti huijattuna sisällä jälleen lähes neljä tuntia - ja tosiaan ohut kypärälakki päässä toki. Vauvat on ihan hassuja :D - ja toki ehkä me vanhemmatkin... ;)

      Poista
  6. Ihania tunnelmakuvia <3 Kevät tulee ja reissu lähestyy! Ihana nähdä <3

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.