sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Veden ja tulen äärellä

Vihdoin taas täällä ♡. Taukoa niin blogi- kuin instamaailmasta on tullut pidettyä, ja halu tulla takaisin on ollut kova. Tuntuu vain ettei ole oikein mitään uutta näytettävää - ja rimakauhukin siis pitkän tauon jälkeen iski ja tuntuu ettei osaa/tohdi julkaistakaan enää mitään. Nyt kenties on aika ravistella tuollaiset olemattomat paineet pois ja koittaa jatkaa normaaliin tahtiin.

Viimeisin viikko ollaan talvilomailtu ja joka päivä onkin ollut monenmoista mukavaa tekemistä täynnä. Onneksi myös kelit ovat meitä suosineet!


Pari viikkoa sitten pääsin kokemaan hiukan erilaista talviaktiviteettia yhdessä Lounais-Lapin bloggaajaporukkamme kanssa. Saimme huikean mahdollisuuden päästä tutustumaan Kukkolaforsenin historiaan ja paikan monipuoliseen tarjontaan. Kukkolaforsenin ravintola ja idyllinen mökkikylä sijaitsevat vain 15km Torniosta/Haaparannalta (Ikealta) Ruotsin jokivartta ylöspäin, joten paikalle on helppo päästä ja löytää.

Olen kasvanut Tornionjoen varressa ja Suomen puolen Kukkolankoskella onkin vierailtu kerta jos toinenkin. Koskenkuohujen keskellä kosi myös rakas mieheni minua yhdeksän vuotta taaksepäin pyöräilyreissun lomassa :D. Itselleni Kukkolaforseninkin paikka on ennestään jo melko tuttu, sillä häitämme juhlittiin siellä seitsemän vuotta sitten. Rakas paikka siis monin tavoin ♡.


Meidät bloggarit vastaanotettiin päärakennuksella, josta pian siirryimme rantapolkua pitkin yli 200 vuotta vanhaan siianhalstrauskotaan. Kodassa saimme kuunnella alueen historiasta samalla, kun nautimme tervetuliaisjuomana kotitekoista puolukkaglögiä ja avotulella muurikalla paistettuja kerrosvoileipiä, jotka olivat tietysti paikan erikoisuutta eli puolukkalimppua.

  "Elämän kiertokulku saunassa: syntymä, suuret päätökset ja vainajan valmistelu viimeiselle matkalle."

Kodasta siirryimme saunamuseolle, jossa kuulimme saunan ja saunomisen historiasta ja siitä kuinka ennen vanhaan kaikki elämän tärkeät asiat tapahtuivat nimenomaan juuri saunassa.

Pian jo vaihdoimmekin meille valmiiksi esillelaitetut saunatakit päällemme pukuhuoneissa ja töpsötimme tohveleilla lumista käytävää pitkin ulkosaunalle.


Paikasta löytyykin erilaisia saunoja moneen lähtöön, mutta me suuntasimme 60 hengen hirsisaunaan, kyläsaunaan, jossa Kukkolaforsenin omistaja Johannah Spolander veti meille huikean saunayoga- & spa-tuokion noin 50 asteen lämmössä. Joogan lopuksi pötköttelimme hetken kuunnellen kiukaan tulen rätinää ja ulkoa kantautuvaa koskenkuohuntaa.
Ihan huikea kokemus!

Joogan jälkeen rentoutuminen jatkui jalkakylvyllä erilaisine öljyine ja tuoksuineen - ja saimme myös kasvohoidoiksi kuorintanaamiot.
Itse sain kunnian toimia löylynheittäjänä koko illan (jei!) ja voin kertoa, että vaikka suuressa saunassa oltiin niin siellä oli kuumat, mutta pehmeimmät ja kosteimmat löylyt kuin missään muualla aiemmin.


Saunomisen välissä kävimme tuvassa nauttimassa huikean saunabuffétin ja jutustelimme niitä näitä. Olen niin iloinen näistä blogisisaristani! Olemme monin tavoin niin samanhenkisiä, että tässä seurassa kyllä viihtyy :).

Iltaa jatkoimme saunoen ja rentoutumisen viimeisteli paljuun pulahtaminen. Eihän sieltä lämmöstä olisi pois halunnut lähteä ollenkaan(!)
Voitte vain kuvitella millaista oli istua paljussa, kun ulkona oli lähes säkkipimeää (vain ulkotulet valoina), pakkasta hiukan ja lunta sateli hiljalleen hiuksiin kosken äänten pauhatessa taustalla.


Ihanasti olivat illan järjestäjät myös muistaneet meitä pienillä lahjoilla, joista löytyi kotiinviemisiksi muun muassa pussillinen itse tehtyjä karamelleja. (Olen iloisesti yllättynyt miten paljon itse tuotettuja herkkuja heillä valikoimissa on!) 
 
 Saunailta oli kyllä kaikenkaikkiaan täydellinen enkä muuta voi kuin suositella tällaista pakettia jokaiselle (ystävä- tai työporukalle, perheelle, polttaripoppoolle tms.). Viinin- ja suklaanmaistajaisiin on myös ehdotonta joskus päästä! Nam ;) 
Kesällä alueella onkin sitten siianlippousta, koskenlaskua, campingiä, ruokailua kosken päällä jne. Huikea monitoimipaikka(!)

Suuret kiitokset Johanna, Johannah ja koko Kukkolaforsen unohtumattomasta illasta. Kiitos myös rakkaat bloggaajaystävät ihanasta seurasta ♥.


*Yhteistyössä Kukkolaforsen*

4 kommenttia:

 1. Kiitos ihana, oli kyllä rentouttava ilta meillä, meillä on niin hyvä porukka!

  VastaaPoista
 2. Kiitoa itsellesi mahtavasta illasta.. Huippu porukka on kyllä meillä!! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös itsellesi! Olihan meillä kyllä kivaa ♥. Uudestaan taas toivottavasti mahdollisimman pian!

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.