lauantai 4. helmikuuta 2017

Leipää mittoen


Sain Orthex Groupilta testattavakseni heidän uusia mittasarjan tuotteitaan. Koska olen luonteeltani aika tarkka, tykkään, että myös mitta-astiat leipoessani ovat hyvät, kunnolliset ja, että niitä on tarpeeksi paljon. Esimerkiksi moniin leipomuksiin tarvitaan desin mittaa useammin, mutta sen ainoan ehtii sotkea moneen kertaan leipomisen aikana eri ainesosiin ja välitiskaus rasittaa :D.

Leipoessani olen kyllä ehdottomasti 'reseptin noudattaja' -tyyppiä, joten senkin vuoksi pidän hyviä mitta-astioita arvossa. Selkeä mitta-asteikko ja läpinäkyvyys ovat myös huomionarvoisia asioita ja helpottavat leivontapuuhia. Astioiden kaunis, simppeli muotoilu on myös ilo silmille ;).


Mittakannut ovat hyvin näppäriä, kun leipomuksessa tarvitaan suurempia desimääriä. Kannut ovat myös mainiot niiden hyvin muotoillun kaatonokan vuoksi; eivät siis sotke. Tärkeänä asiana pidän myös sitä, että ne pinoutuvat kauniisti ja tilaasäästäen.

Mittalusikkasetissä on viisi eri kokoa: maustemitta, tee- & ruokalusikka ja ½ sekä 1 desilitra. Tykkään erityisesti mittalusikoiden pitkästä varresta, jolla yltää isommankin jauhopussin pohjalle vaivatta. Plussaa siis muotoilusta :). Mittalusikat myös kasautuvat toisiinsa nerokkaalla nepparikiinnityksellä. (Kuva tästä hiukan alempana.)



Kivikauden leipä
[Ei viljoja, hiivaa, leivinjauhetta.]

1dl oliiviöljyä
5 munaa
1tl suolaa
[loraus hunajaa]
1ml chia-siemeniä 
1dl pähkinöitä (hassel/saksan/tms.)
1dl auringonkukansiemeniä
1dl kurpitsansiemeniä
1dl manteleita
1dl seesaminsiemeniä
1dl pellavansiemeniä
[rusinoita]

Sekoita oliiviöljy & munat keskenään, lisää sekaan kaikki muut ainekset ja soseuta sauvasekoittimella (tai blenderillä). Lusikoi taikina voideltuun tai leivinpaperoituun leipävuokaan. Anna paistua n. tunti 170 asteessa.
Ehkä maailman simppelein leipäohje ❤.
Enjoy!

(Oma versioni leivästä on hiukan muunneltu - alkuperäinen täältä.)


Luvassa myös teille pientä kivaa.
Kuulemisiin ihan pian ♡.


Yhteistyössä:
http://www.orthexgroup.fi/

6 kommenttia:

  1. Ompa kyllä käteviä mittoja, nuita pitäis olla meiläki, mullaki vain kaksi desin mittaa ja niitäkin saa pestä aina välillä. Hauskan niminen tuo leipä ja täynnä kaikkia terveellistä, nappaan ohjeen itsellekin ja testailen joku päivä.

    Mukavaa lauantaita sinne sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tykännyt näistä mitoista. Ei sitä leipoessa ole ennen tajunnutkaan miten monet pikkujutut voi auttaa ja tehdä leipomisesta niin monin tavoin kätevämpää; helpompaa ja nopsempaa.
      Leipä on kyllä hauskan niminen! Nimellä halutaan kaiketi painottaa, että on tehty kivikauden antimista :D. On kyllä niin maukasta, että suosittelen lämpimästi - ja varmaan ehkä helpoin leipäohje ikinä.
      Ihanaa uuden viikon alkua!

      Poista
  2. Leipä kuullostaa herkulta, täytyypä testata :)

    VastaaPoista
  3. Oi kylläpä näyttää herkulta leipä :)
    Ja kunnon mitat olisivat kyllä tarpeen...saman huomannut meilläkin, kun niillä parilla desilitran mitalla yritän selviytyä ;)

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.