sunnuntai 29. tammikuuta 2017

With ♥ from London


Instagramin seuraajat varmasti jo tietävätkin, että kävin nuuskimassa kevättuulia Lontoossa ja kurkkaamassa pitkästä aikaa mitä Benille kuuluu ;). Nuorimman siskoni kanssa oltiin kahdestaan ja ihan mahtava reissu meillä oli(!) Ei ollakaan ikinä kaksin missään matkoilla käyty (suunniteltu vain), joten jo oli aikakin haaveiden toteutua - eikä ehdottomasti jäänyt viimeiseksi yhteisreissuksi! ♥

Tuliaisena teille toin kuvainspiraatiota. Kuviahan tuli näpsittyä toki tyypillisesti melkoisen paljon (kännykällä) ja olikin haasteellista valita tämän postauksen kuvat. Kiitosta myös siskolle osista kuvista :)

~ Buckinghamin palatsi ~ Big Ben ~ Tower Bridge ~

~ Mews ~
Erityisesti mews eli vanhat tallitiet jäivät mieleen pastellisine pikkutaloineen. Ihastuttavia! Mietimme siskon kanssa minkä värisissä taloissa mahtaisimme itse asua ja minkä värinen ulko-ovi olisi. Inspiroituneena näistä suloisuuksista aloin jo miettimään oman kotimme ulko-oven uudelleenmaalausta :D. Näitä mews-talliteitä on paljon ympäri Lontoota, joten jos ei erikseen niistä ota selvää missä ne sijaitsevat, niin täytyy vain pitää silmät auki kävellessä. Toki usein nämä tiet kyllä sijoittuivat sisäpihoille, joihin piti erikseen tietää mennä.
 
~ Puistot ~
Lontoossa mielestäni parasta on ehkäpä juuri suuret kauniit puistot, mm. Hyde Park ja Kensington Gardens. Niissä voisi helposti kuljeskella päivän ja katsella vapaana juoksentelevien kymmenien (kauniilla säällä ellei jopa satojen), selvästi elämästä nauttivien, koirien ulkoilua. Kensington Gardens'in Round Pond -lampi on kiva elämys kesyinen joutsenine ja kymmenine muine lintuineen (hanhia, sorsia jne.). Lintujen touhuja, uiskentelua ja ihmisten seassa kävelyä, olisi myös voinut seurailla vaikka kuinka kauan. Puistoissa näkee myös paljon oravia, jotka tosin saattavat käydä turhankin tuttavallisiksi...

~ Kahvilat & Afternoon Tea ~
Tämä ihastuttava Caffé Concerto -leipomokahvila sijaitsee Regent Streetillä - ihan Piccadilly Circus'in vieressä. Tätä kahvilaa ei muuten voinut kävellä ohitse huomaamatta (- tai pistäytymättä)! Sisko jo kuvassa tiiraileekin mitä syötäisiin :D. Päädyttiin lopulta tilaamaan puoliksi kattaus 'Afternoon Tea for One', jonka kerrostarjottimellisen herkkuja saimme juuri ja juuri yhdessä syötyä - tai no itse asiassa hiukan jäikin :D. Hämillämme seurasimme ihmisiä, joilta jäi tarjottavista puolet syömättä... Macarons'eja, kiistatta maailman suklaisinta ja täyteläisintä suklaaleivosta sekä clotted creamiä jäi kyllä ikävä(!)

~ Sky Garden ~
Sky Garden on 155 metriä korkea pilvenpiirtäjä, jonka 35. kerroksesta löytyy trendikäs kahvila, upea puutarha, mieletön kattoterassi sekä hulppeat näkymät koko Lontooseen. Ehdottomasti suositeltava kohde tämäkin! Sisäänpääsy on ilmainen (kuten lähes kaikki Lontoon kohteet, mm. museot), mutta liput on ennakkoonvarattavia. Hissillä kattoterassille kesti sama aika kuin normihissilla suunnilleen kolmoskerrokseen :D.

~ Brick Lane ja lähikatujen seinätaide ~
Jos katutaide, graffitit ja tietynlainen lontoolainen boheemius kiinnostavat, kannattaa suunnata Brick Lanelle ja sen kulttuuririkkaisiin lähimaisemiin. Tuo Itä-Lontoon alue avaa silmiä ja poikkeaakin ydinkeskustan luksus-Lontoosta melkolailla. Todella 'insta worthy' paikka - vai miten tällaisia nykyisin sitten kutsutaankin ;)

~ Notting Hill ~
Notting Hill on hulppeaa asuinaluetta, joissa tyylimaku ulottuu selkeästi jopa katujen varsille parkkeeroitujen autojenkin merkkeihin ja väreihin :D. Pääasiassahan alue on täynnä vaaleita kartanotyyppisiä luksusasuntoja, mutta myös pastelliunelmia löytyy ja muitakin tyylikkäitä väriläiskiä.

~ Lontoon keskusta ~
Mustat taksit ja punaiset bussit ajelevat ristiin rastiin täyttäen ydinkeskustankin ja menoa kyllä riittää pääkaduilla. Aika menee päätä pyöritellessä katsellen upeaa arkkitehtuuria. Kilometrit taittuvat lähes huomaamatta - vaikka toki undergroundiakin (metroa) käytettiin todella paljon. Viimeisen päivän kohteeksi jäi superhulppea Harrods'in tavaratalo, josta mukaan löytyi mm. vadelmanmakuista valkosuklaakaakaojauhetta (toki kauniissa purkissa) sekä kauan metsästetty eräs tietty Monster High -nukke tyttärelleni :D.

Tammikuinen sää Lontoossa oli aikalailla verrattavissa meidän syys- tai lokakuiseen aurinkoiseen keliin, joten oli aika piristävää lähteä kotoa silloisesta reilun 20 asteen pakkasesta hetkeksi pois. Turisteja tuohon aikaan ei ollut oikeastaan kovinkaan paljoa missään, joten melkoisen rauhassa sai nauttia kaupungista.

Vaikka vasen polveni oirehtikin kaikesta kävelystä, kaikesta huolimatta ehdittiin aikalailla joka paikkaan, jossa oltiin aiottu käydäkin (- toki tosin hiukan hitaammalla temmolla jalkani vuoksi :D). Ollaan molemmat käyty Lontoossa aiemminkin, joten niitä must-have-paikkoja ei ollut niin paljoa mitä ensikertalaisella ehkä voisi olla eli keskityttiin parhaimpiin ja muutamiin itsellemme uusiinkin. Toki ensi kerraksikin jäi vielä paljon uutta nähtävää ja koettavaa. Muutamat museotkin ehdittiin myös kiertämään ja shoppailemaankin laukut täyteen :D (ylläri!). MStay Hyde Park Hotellissa majoituimme ja olimme hyvin tyytyväisiä valintaamme; todella erinomainen sijainti, kauniit huoneet ja miellyttävä aamupala.

On ihan huippua kun nykyisin täältä pohjoisesta (Rovaniemeltä) pääsee suoralla lennolla Lontooseen. 
Tulee varmasti tehtyä uusi reissu - toivottavasti piankin :).

Nyt on mieli lomaillut ja jaksaa taas jatkaa talven viettoa 
- toki ajatukset ovat jo väistämättä hiukan keväässä

16 kommenttia:

  1. Lontoo on kyllä <3 Itse kävin siellä juuri pari viikkoa sitten. Teillä osui vähän kauniimmat säät, ihan noin aurinkoisia kuvia en saanut napsittua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, että myös muita on tammikuinen Lontoo houkuttanut. :D Aurinko totisesti paistoi ja paistoi - koko reissun ajan. Ehkä jopa häiriöksi asti(!) Valokuvaus auringossa ei ole oikein hyvä juttu. Toisaalta parempi niin kuin sade :D Ja ihanastihan se aurinko myös lämmitti.

      Poista
  2. Ihania kuvia ja tunnelmia..ja ne leivokset 😬❤

    VastaaPoista
  3. Lontoo on ehdottomasti yksi suosikkikaupungeistani! Ihanat matkakuvat, tuli ihan matkakuume.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoo lukeutuu myös omiin kaupunkilemppareistani ehdottomasti. Aivan mahtava paikka tosiaan ♥.
      Ja totta puhuen voisin lähteä ihan samantien uudestaan sinne :D

      Poista
  4. Voi miten ihania kuvia! Mä en oo vielä ehtinyt Lontooseen saakka. Oli varmaan upea reissu ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä huikeaa! Ehdottomasti reissua varaamaan. En voi kuin suositella paikkaa ♥. Tai pitää kerätä bloggaajaporukka ja lähteä yhdessä ;)

      Poista
  5. Aina yhtä ihana Lontoo!!
    Kivoja tunnelmapaloja matkastasi!

    VastaaPoista
  6. Mahtavasti kuvissasi on tavoitettu Lontoon eri puolien ominaisia juttuja. Itse tykkään ihan erityisesti Shoredichin alueesta ja muusta Itä-Lontoosta, vaan Lontoossahan riittää loputtomiin uutta katsottavaa ja tekemistä. Tuo Sky Garden on muuten hyvä vinkki; ehdottomasti varaamisen ja käymisen arvoinen kohde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä Lontoossa onkin kiva tunnelmoida monenlaisia erilaisia asioita ;)
      Laajemmaltikin siinä Shoredichin alueella olisi voinut pyöriä, mutta kilometrejä tuntui kasautuvan jo liiaksi :D.
      Ehdottomasti suosittelen Sky Gardenia! Itse haluan sinne seuraavalla kerralla pimeän aikaan katsomaan kaupungin valoja <3

      Poista
  7. Ihania tunnelmia Lontoosta! Kyllä tuolla(kin) pitäisi päästä käymään uudestaan. Edellisestä kerrasta on kohta 17 vuotta, joten eiköhän se olisi jo korkea aika... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta vie olisi jo aika! :D Itsellänikin hujahti kymmenisen vuotta edellisestä. Ihan liian pitkä aika! Toivottavasti seuraavaan omaan kertaani ei taas vierähdä niin kauaa :D
      Kai tuolla voisi piipahtaa vaikka joka kevät ♥

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.