lauantai 14. tammikuuta 2017

Pirtin lämmössä


Tammikuussa (- talvella yleensä) pirtin, ja kodinkin, keskeisintä roolia vetää leivinuunimme.
Uuni ei missään parhaimmassa kunnossa enää ole, mutta toimii vielä kohtuullisesti kuitenkin ja selkeästi vaikuttaa lämmöllään huonelämpötilaamme. Leivinuunimme on pirtin sydän ja suuren kokonsa vuoksi myös toki toimii tilan huomiotaherättävänä keskipisteenä. Punatiilisenä, talomme ostamisen aikaan, tuntui suuri möhkäle imevän kaiken valon itseensä, mutta niin vain valkoinen maali teki jälleen ihmeitä. Onneksemme tämä vanhus on noin muutenkin hurjan sympaattinen eikä tunnelma olisi pirtissämme lainkaan sama ilman sitä.


Näin viikonloppuna, pirtin lämmössä, on mukava istuskella rauhassa ja suunnitella sekä haaveilla uusista sisustusjutuista.
Lisääntyvä valon määrä pitkän pimeän kauden jälkeen saa aina katsomaan omia nurkkiaan uusin silmin. 
Tämä kyseinen juttu onkin selkeästi joka vuodenvaihtumisen jälkeinen ilmiö ;).

Päässä pyörii sata ja yksi ideaa ja mm. pirtillemmekin olen keksinyt jos jonkinmoista uutta kivaa ajatusta, mutta vielä on kuitenkin syytä jarrutella, sillä isompia ja akuutimpiakin remonttikohteita on.
Olemme tehneet paljon remonttiostoksia nyt alkuvuodesta ja jotain oleellistakin saimme hankittua vihdoin; 
nimittäin jalkalistat, jotka ovatkin loistaneet koko neljän asumisvuotemme poissaolollaan. (Auts.)
Sitä tarina ei tosin kerro milloin ne paikoilleen saadaan, mutta ei vielä mietitä sitä ;) Heh.

Remonttiunelmien lisäksi vatsanpohjassa kutkuttaa nyt muutenkin, sillä ensi viikoksi on luvassa jotain erityisen kivaa ohjelmaa(!) Unelmointia monista asioista kannattaa kyllä harrastaa. Yritän ehdottomasti ehtiä instan puolella jotain julkaisemaan, sillä blogiin en kyllä ehdi ;).

Unelmientäyteistä viikonlopun jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma ♡ voi nyt alkoi jänskättää mitä ihanaa sulle on tulossa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! No instan puolelta varmasti jo arvasitkin :D ♥

   Poista
 2. Ihana tunnelma, lämmin sellainen kuvissa. Ihanaa iltaa ❤ Oispa ihana taas nähdä suakin 😘 Toivottavasti päästään keväällä porukalla reissuun 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Jaana! Kyllä meinaa jo tulla bloggaajaporukkaa tosiaan ikävä. Toivottavasti pian olis jotain äksöniä niin nähtäisiin jälleen ♥♥♥

   Poista
 3. Ihana blogi ja teillä on kaunista, osaisitko suositella verkkokauppoja tai kivijalkamyymälöitä mistä löydät esim. huonekaluja tai muuta tällaiseen tyyliin sopivaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin kovin sanoistasi! Itse pahoittelen supermyöhästynyttä vastaustani. (Ei ole ollenkaan tapaistani. Reissussa olen ollut ja siksi blogiin en ole tosiaan ehtinyt.)
   Näin pikaisesti tulee mieleen ainakin verkkokaupoista HomeNord (Haaparannalla Ruotsissa), Kaunis pieni elämä Shop ja esim. Lifestyle Nordic (Oulussa). Ikeasta on myös monet huonekalumme ostettuja. Sieltä löytyy yllättävän kivasti edullisia omantyylisiä huonekaluja :)

   Poista
 4. Ihana leivinuuni! :) Nämä vanhat tulisijat on kyllä aarteita ja tekee kodista kodin. Meilläkin puuhella on kodin sydän ja antaa lämpöä talvipakkasilla melkein joka aamu ja ilta. Enpä haluaisi enää asua ilman sellaista <3

  Ihanaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika ♥. Tosi on, että tulisijat ovat kyllä kodin sydän ja tekevät sen ihanan tunnelman. Puuhella olisi ihana! Harmittaa kun jouduimme luopumaan omastamme sen huonon kunnon vuoksi. Ehkä jonain päivänä saan vielä uuden ♥. Vanhasta leivinuunistamme en kyllä ihan niin vain luovu(!) vaikka kaipa senkin aika joskus vielä jättää... :(

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.