keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Pilvilinnoja rakentamassa

 

...tai no ei niinkään paljoa enää, sillä sisältä oma pilvilinnamme alkaa olemaan valmis! 
Vanhimmat blogini lukijat ehkä muistavatkin kyseisen projektimme, joka on jäänyt tässä vuosien aikana esittelemättä täällä blogissa sisältä kokonaan. Aika on vain mennyt - johonkin. {Lue: työkiireet, uusi koti ja sen täysremppa, uusi vauva, saamattomuus jne. Onhan noita syitä! :D } 
Vaan sen voin kertoa, että kyllä mökki on kovassa käytössä ollut koko tämän ajan! Tai siis vähintään kesät aina pitkälle syksyyn :).


Täällä mökissä leikitään niin kotia kuin kahvilaakin ja parvella pötkötellään sekä lueskellaan kirjoja.

Mökin suloiset jakkarat ovat muutaman vuoden takaisia edullisia Ikea-ostoksia, jotka muuten olivat alunperin siis ihan aikuisten kokoa (näitä)
Putkileikkurilla lyhensimme jalat kätevästi, jotta tuoleista tulisi sopivammat pikkuväen käyttöön.


 Astiat Ikeaa ja "suklaaeskimojätski" on Tigeristä. Keksit itse virkattuja (- niistä lisää täällä) ja tuutti ommeltu itse.
 Teepussit tein viime kesänä neidin tilauksesta. "Teelehtinä" pientä, ruskeaa kangassilppua. Teepussien suojapussit leikkasin ja taittelin kauniista kuviopaperista.


Kahvilan puolella riittää päivisin hulinaa, kun 7,5v, 6v ja 1,5v hyörivät vuoron perään niin tiskin takana kuin edessäkin.
Jopa paloturvallisuus on muuten täällä huomioitu ;). 'Vaahtosammutin'vesipyssy löytyi viime vuonna Tigeristä.


Tiskinä toimii kiva ja erittäin kätevä Ikean pikkuhyllykkö (tämä). Ja näin tiskin takaa laatikoista löytyykin siis näppärästi kaikki kahvilahenkilökunnan tarpeisto - niin itse ruoka-ainekset kuin ruokailuvälineetkin. 
Vaaleanpunainen hella/liesi/tiskipöytä on oma vanhani, joka on alunperin ollut lapsuudenkotini leikkimökissä. Muun muassa myös kaikki leikkimökissä asustavat nuket (3kpl) ovat minun vanhojani ♥. Itselleni on tärkeää, että nämä aarteeni ovat saaneet jatkoaikaa uudessa mökissä uusine hoitajineen.

Hinnastokyltti on alunperin valokuvakehys (tämä).
Ihastuttavat pienet "sukka"rahapussit odottavat seuraavia asiakkaita kahvilaleikkeihin. Pikkuiset pussukat olemme tyttäremme kanssa saaneet tuliaisina maailmalta.
Tiskin etupuolelle ompelin verhon näkösuojaksi. Tikkukaramellit ja muffinssit olen tehnyt muutama vuosi takaperin Tildan kaavoilla.


Ihan aina tämäkään kahvila ei kuitenkaan ole auki, joten on tärkeää siitä toki ilmoittaa ;). Näppärästi kyseinen toimenpide hoituu liitutaulukyltillä.
Kauniin leikkipuhelimen olen tilannut vuosia sitten Sateenkaarentaa-nettiputiikista.

Pyykkiäkin toki tulee kun pieniä nukkevauvoja hoitaa, joten narukin oli pyykin kuivaukselle mökkiin kehiteltävä. Sopivan kokoiset pyykkipojat on ostettu Tigeristä ja suloistakin suloisemmat virkatut pikkuhousut ovat kirpparilöytö.


 Kärpässienijakkara on ostettu puolestaan Halpa-Hallista aikoinaan. Se onkin suloinen väripilkku ja ihana istuttava!
Postilaatikko odottelee seinustalla kiinnittäjäänsä. Pieni sanomalehti pöydällä on liite Mauri Kunnaksen kirjasta "Etusivun juttu".


Jäätelötuutteja löytyy moneen makuun. Tuutit olen tehnyt Tildan kaavoilla.
Meän kuopus on muuten kyllä hauska leikkiessään jäätelön syöntiä nimittäin
koristeena oleva punainen (ilmeisen houkutteleva) helmi pujahtaa aina väistämättä suuhun. (Tosin myös aika äkkiä poiskin, kun huomaa sen maun :D.)

***
Lopuksi hiukan tietoa mökistä:
Leikkimökin olemme siis tosiaan itse tehneet 3-4 vuotta sitten. Päärakentajana mökillemme toimi mieheni ja hurjan paljon apua ollaan saatu myös isältäni. Minä puolestaan toimin suunnittelijana, maalarina ja lopulta tietysti myös sisustajana (=paras osuus tietysti!). Tavarat mökkiin on keräilty sieltä ja täältä ajan kanssa: osa omia vanhojani, osa kirppareilta ja osa uusia tänne varta vasten hankittuja juttuja.

Pilvilinnamme nimikin mökillemme keksittiin maalausurakassa kolme vuotta sitten. Nimi syntyi lopulta sanaleikin tuloksena, tuolloin 4,5-vuotiaan, tyttäreni kanssa. Mietimme mikä voisi olla valkoista kuin mökki itse, mikä kuvastaisi haaveita ja unelmia, jollaiseksi mökki suunniteltiinkin - ja kyllähän mökki menee korkeutensa puolesta lähes linnasta ;).

 
Tässä kuvaa vielä ulkoapäin. Hiukanhan on mökkiressu ulkopuoleltaan puolitiehen jäänyt. Kuistin katto vielä puuttuu, ikkunanpielilaudat jne. eli pientä hienosäätöä olisi vielä luvassa.

***
No mutta hei,
kuka tulee kanssamme leikkimään?

Psssst. Salaisuutena voin paljastaa nimittäin hauskinta mökissä on se, että siellä asuu näkymättömiä päästäisiä kuten Muumilaakson uimahuoneella - - no ei ihan, mutta hiiriä kylläkin! :D

Niin ja tosiaan: mökin parveltakin laitan tulemaan piakkoin kuvia.

Leikkimökkikausi on kyllä nyt "kuumimmillaan". Jee!
 Tervetuloa heinäkuu!

51 kommenttia:

  1. Vau! Niin ihastuttava ja suloinen<3 Kyllä tuolla kelpaa leikkiä! :)

    VastaaPoista
  2. Teidän Pilvilinna on kyllä aivan i h a n a ! ❤
    Huomaa kyllä että on ajatuksella ja rakkaudella tehty ja sisustettu. Kyllä tuolla on ilo leikkiä, oikea joka tytön (ja miksei poikienkin) Unelma!

    Kiva maamerkkikikin se on teille tultaessa, näkyy tiellekin kivasti 😉
    Me otetaan oikein mielellämme kutsu vastaan ja tullaan teille leikkimään! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari ♥
      Ja niin totta: mökki on kyllä hyvä merkki. Kun yleensä selitän ajo-ohjeita meille, niin kerron aina mökistä tietävän mille pihatielle kääntyä :D.

      Ihanaa, kun leikkijöitä ilmoittautuu! Jospa tullaan ensin teille ja te sitten meille vielä ennen leikkimökkikauden loppua(?) ♥

      Poista
  3. Kertakaikkiaan täydellinen! <3 Ollapa itsekin vielä aivan pieni lapsi, tuolla kyllä viihtyisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Mira ♥ Täytyy sanoa, että kyllä tuolla viihtyy näin aikuisenakin - tai ainakin lihottavampien herkkujen kanssa... ;)

      Poista
  4. Aivan ihana leikkimökki <3 Kivasti sai inspistä meidän leikkimökkiprojektiin! Kiitos siitä :)
    Mukavaa heinäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenna :)
      Ja miten mukava kuulla, jos inspiraatiota tarttui mukaan ♥

      Poista
  5. Voi, miten kaunis pikkumökki! Varmasti on kovalla käytöllä.
    Olette sisustaneet sen äärettömän kauniiksi!

    Valoisia hetkiä ihanassa mökissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Micu ♥. Oikein tehokäytöllä todella on tämä mökki nämä kesäajat. (Harvoin tosin on ihan näin siistiä :D.)

      Poista
  6. Mä en kestä, miten ihana mökki ja tavarat sen sisällä. Sinähän se varsinainen taituri olet, kun näperrät kaikkea pientä ja suloista! Kivaa päivää sinne!

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana Pilvilinna <3
    Nimi sopii niin mainiosti leikkimökille ja ihastuin kyllä ihan täysin. Kauniisti olet sisustanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein ihastusta ilmassa, wau! :D Kiitos ♥. No täytyy myöntää, että kovin tykkään itsekin mökistämme. On siitä tullut kyllä tässä vuosien aikana kovin rakas leikki/oleskelupaikka.

      Poista
  8. Aivan ihanan söpö mökki siellä ja niin kauniisti laitettu, kyllä tuolla kelpaa pikkujalkojen tepastella:)
    Ihana tuo rosokaappi<3

    Suloisia kesäpäiviä sinne<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Pikkujalat siellä todella hyörivät ja pyörivät.
      Ja kiva kun tykkäät rosokaapista. Se on kyllä omasta mielestäni tilan upein juttu! ♥ Ja voin paljastaa, että sen mittojen mukaan seinät mökkiin mitoitettiin/tehtiin :D.

      Poista
  9. Voi kuinka suloinen pilvilinnanne on. Jokainen yksityiskohta on niin nättiä.

    VastaaPoista
  10. Mielettömän kaunis mökki. Meilläkin on neidillä leikkimökki ja en tiedä kumpi sitä on enemmän innoissaan sisustellut. Kiva toteuttaa kaikkia sellaisia juttuja mitä ei välttämättä sisälle taloon laittelisi=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mikä ihana vaahtokarkki ♡ Kyllä tuolla on mukava aikaa viettää.

      Poista
    2. Ulla: Kiitos paljon ♥ Samaa se on meilläkin ollut tytön kanssa, että yhdessä etsitty, tuunailtu jne. sopivia juttuja pieneen "kotiin". Ja niin totta tuo, että mökkiin voi laittaa sitten vähän muuta kuin mitä sisälle laittaisi. "Mökkitunnelma" on sallittua omine värimaailmoineen kaikkineen :).

      Marika: Kiitos! Ihana ilmaus tuo 'vaahtokarkki' -> sopiikin itse asiassa aika hyvin tällaiselle söpöstelylle.

      Poista
  11. Ihan täydellinen leikkimökki ♥ Niin kauniita ja leikkiin innostavia yksityiskohtia pullollaan! Ja teidän Pilvilinna on ihanan tilavan oloinen leikkipaikka- uskon että lapset ovat haltioissaan! Mukavia leikkihetkiä ja kesäpäiviä sinne teille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ihana kommentti ♥ Kiitos!
      Tilaa kyllä riittää ja mukavaa, kun aikuinenkin mahtuu puolessa mökin neliöistä seisomaan suorassa.

      Poista
  12. Niin ihastuttava leikkimökki <3 Tuolla viihtyisin minäkin! Niin kauniita yksityiskohtia mökki täynnä, sulla on silmää sisustaa :) bongasin lumimäen uusimmasta unelmien talo ja koti- lehdestä. Mukava yllätys nähdä blogituttavan koti lehdessä :) Ihanaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieletön kommentti! Niin ihana lukea tällaisia ♥
      Ja juups, uusimmasta lehdestä totisesti löytää :D. Oli kyllä ilo olla mukana!

      Poista
  13. Onpa söpö mökki ja kivasti oot laittanut. Joka pikku tytön unelma mökki :) kyllä kelpaa tuolla leikkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! :) Kyllä mökissä todella viihdytään!

      Poista
  14. Aivan ihana mökki teillä siellä leikittävänä :) Voi kun osaisi näillä nakkisormilla virkata noita syötävän söpöjä leivonnaisia, laittaisitko joskus ohjetta tänne blogiisi niin jospa uskaltautuisin kokeilemaan?? Kivaa loppuviikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos AnnaRiikka! Ihana kun laitoit kommenttia. Domino- ja vohvelikeksejä on ollut aikomus tehdä leikkeihin lisää, joten yritän laittaa sitten ohjetta samalla tulemaan. Ne ovat todella helppoja virkkauksia. Uskon, että jopa aloittelija "nakkisormineen" onnistuu ♥ ;)

      Poista
  15. Mielettömän upea! Niin ihanasti olet sisustanut leikkimökin.
    Kyllä kelpaa leikkiä monet leikit tuossa mökissä. Voi, että... huoh.. olisipa mullakin ollut tuollainen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos niin paljon Kati! Vaikka itselläni oli lapsuudessani ihana♥ leikkimökki (tosi kovalla käytöllä oli sekin muuten!) niin oli ihana päästä nyt aikuisiällä vielä toteuttamaan jokin suurempi unelma - ja nauttia nyt kaikesta omien lasten ilon kautta! ;)

      Poista
  16. Täytyy sanoa,että leikkimään tekee mieli,vaikka olenkin jo 63vuotias☺...mulla on kyllä leikkimökki pihassa,mut sille pitäs tehdä tuunaus..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten suloinen kommentti! Kiitos :)
      Ja ehdottomasti pikkumökin kimppuun. Kaikki pienikin tuunailu on aina niin palkitsevaa ♥

      Poista
  17. Wau, joka tytön mökkiunelma! Todella kauniisti laitettu ja ihania yksityiskohtia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ilo lukea kommenttisi. Kiitos kauniista sanoistasi ♥

      Poista
  18. Voi herkku mikä mökki! Niin viimeisen päälle mietitty ja laitettu. Kyllä tuolla kelpaa leikkiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ♥♥♥
      Kyllähän se on helppoa näin mukavaan projektiin panostaa koko sielunsa kyllyydestä ;).

      Poista
  19. Voi jestas kuinka ihana leikkimökki!! <3 Niin suloisia ja kauniita yksityiskohtia mökki täynnä! Huoh! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi. Kyllä mökissä vain viihtyykin! ;)

      Poista
  20. Ihana! Joka pikku tytön (ja vähän isommankin) unelma! Mistä Tilda-kirjasta löytyy muuten noiden tuuttien ohje? Itselleni on kertynyt muutamia hyllyyn eikä löydy niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Auskuli :)
      Tuuttien ohje löytyy 'Sisusta Tildan tapaan' -kirjasta. Sivulta 79 löytyy nimellä kangasjäätelö. Toivottavasti vielä löydät ohjeet! Intoa ompeluihin ♥

      Poista
  21. Aivan herkullisen ihana leikkimökki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ♥ On suuri ilo lukea näitä kommenttejanne! :)

      Poista
  22. Aivan unelma leikkimökki!!�� meillä on oman rakentaminen nyt ajankohtainen ja mallia ollaan etsitty! Meillä tytär kutsuu meidän taloa "pilvilinnaksi", pilvitiellä kun asutaan��❤ minkä kokoinen leikkimökki on?
    -Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan Anna! Ja kiitos kommentistasi :)
      Pahoittelen, että vastaan näin myöhään. Olemme ollet kahden viikon lomareissussa ja nyt vasta pääsin blogiin. Ihana sattuma tuo 'Pilvilinna' ♥♥♥!
      En muista ihan tarkkaan mittoja tähän hätään, mutta muistaakseni noin kahden metrin halkaisijalla ja korkeus lähelle kolme metriä. Tarpeeksi tilava tehtiin, jotta mahtuu kunnolla leikkimään ja aikuiset helposti vierailemaan - sekä teini-iässäkin voi sitten vaikka kavereiden kanssa istua iltaa :D.

      Poista
  23. Sain kyllä niin ihania sisustusideoita😊 meillä valmistui vajaa vuosi sitten leikkimökki,edessä siis sisustus ja viimeistely👌säilytätkö talven yli huonekaluja leikkimökissä?jos niin onko ne kärsiny siitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Sanna ♥
      Teillähän on selvästi siis paras vaihe menossa leikkimökin suhteen :D Ihanaa!
      Huonekalut säilyvät tosi hyvin leikkimökissä ympäri vuoden, mutta joistakin nukeista/tekstiileistä on löytynyt hiukan hometta keväällä :( Järkevintä olisi siis kerätä kankaiset kuivasäilöön talveksi - itse en vain ole saanut koskaan aikaiseksi.
      Huikeaa leikkimökkikesää!!! :)

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.