sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Minecraft-synttärit


Kun syntymäpäiväjuhlien teemaksi valikoituu jokin sellainen, josta äiti ei liiemmin tiedä montaa asiaa, 
on hyvät netistä löytyvät vinkit ja ideat kultaakin kalliimpia.
Näin juhlien jälkeen on tosin hyvä todeta, että nyt on hallussa hahmojen nimet ja muutamat muutkin jutut. Toki pelistä en edelleenkään kauheasti tiedä eikä tarvinnekaan, sillä isähän osaa ja ymmärtää ;).


  Juhlien koristelupuoli hoitui näppärästi, kun pompomit olivat valmiita jo aiemmista juhlista. Tai no vihreän palleron tekaisin vielä värivahvistukseksi sekaan edellisenä iltana (kun kätevästi sattumalta löysin kotoa vihreää silkkipaperia). Ihan extempore kokeilin myös superhelppojen paperikoristeiden tekoa lahjapaperista. Eli ovat vähän kuin viuhkoja, mutta kiinnitetty vain molemmista päistä toisiinsa (keskelle nitojalla niitti ja päihin teipit) ja ripustettu narulla kattoon roikkumaan. Nämä koristeet (3kpl) tein 10 minuutissa.
Netistä tulostin Minecraft-logon koristeeksi isoimpaan. (Näkyy yllä kuvissa.)
Lisäksi vielä lattialle lasten iloksi teemaan sopivia vihreitä ilmapalloja ja hiukan lahjanarua kattolamppuun.
TADAA(!!) - juhlakoristelu valmis :D. Ei mitään suurta, mutta tarpeeksi näyttävää kuitenkin.
Tunsin päässeeni hyvin helpolla tällä(kin) kertaa.



 Kaverisynttäreitä ei vielä tälle keskimmäisellemme erikseen pidetty vaan juhlittiin lähisuvun ja ystävien kesken yhteisesti. Valmista kattausta en siis pöytään tehnyt vaan vieraat kahvitettiin tulojärjestyksessä.

Sokerimassalla tuli hiukan leikittyä jälleen ja siitä tehdyt koristeet on kyllä tosi hyvät siitä syystä, että ne voi tehdä useita päiviä aiemmin valmiiksi kuten itse tällä(kin) kertaa tein. Muun muassa kakun miekkakoriste olisi vienyt ihan turhan kauan aikaa, jos sen olisi kokonaisuudessan jättänyt vasta juhlapäivään. Valmiiden palojen kiinnitys oli kuitenkin muutamassa minuutissa hoidettu homma.

Creeper-muffinssien suut leikkasin ihan yksitellen. Sehän olikin aika homma! Ja jos tarkkoja ollaan, niin näihin kasvoihin ei tullut ihan oikea pikselimäärä, mutta tärkeintä kaiketi tunnistettavuus :D. Kuorrutteeksi tein hopeatoffeen makuisen kermavaahdon (kuumensin 2 dl kermaa kattilassa sulattaen sekaan n. 20kpl hopeatoffeita. Jäähdytin yön yli, vatkasin täysin kylmänä ja pursotin mokkapalapohjataikinasta tehtyjen muffinssien päälle). Ihan huippuherkkua! Jopa meidän neiti, joka ei kermavaahdosta välitä yhtään, niin tykkäsi kovin :D. (Tuoksu houkutti hänet maistamaan.)

Ruokapöydältä tarjottiin siis kakku ja minimuffinssit sekä anopin taikomat lohi- sekä jauhelihapasteijat (jotka eivät harmikseni näihin kuviin ehtineet saapua). Saarekkeen päältä tarjoiltiin sitten lähinnä lapsivieraita (sekä lapsenmielisiä vieraita) ajatellen pientä teemahenkistä purtavaa :).


Ja jälleen hirmuhelppoja juttuja:
- Aiemmissa juhlissa olleisiin mehupurkkeihin (vauvansosepurkeista) liimailin ylijäämäliitutaulutarrasta kasvot -> vihreää (päärynänmakuista) Mehukattia sisään ja Creeperin päät valmiit juotaviksi ;).
- Netistä löytyneistä Minecraft-kuvista tulostin pienet kortit kippoihin, joihin sitten keksittiin kuvanmukaisia herkkuja tarjolle. Irtokarkkihyllyllä oikein piti pohdiskellä mitkä näyttivät parhaimmilta dynamiiteilta :D. (Kaikkea sitä tuleekin tehtyä...)
- Sipsikulhokin sai teemaan sopivan juhla-asunsa Minecraft-tulosteella.

Niin tai näin, juhlat olivat ihanat!
Kerrankin oltiin kaikki hoidettu hyvissä ajoissa valmiiksi ja muutenkin juhlissa pääsi nauttimaan rauhassa vieraiden kanssa seurustelusta.
Meän tuore 6-vuotiaskin oli ihan onnensa kukkuloilla - ja mikäpä sen tärkeämpää ♥.

Pikkuveli huuteli "poppa, poppa!", kun isoveikka puhalteli kynttilöitään :). Tässä tilanne on juuri ohitse, mutta ihmetys on pienellä edelleen valtava.

Kiitoslahjapussukoita en alkanut kasailemaan pikkuvieraille vaan tällä kertaa mentiin pienin vieraslahjoin. Netistä löytyi hamahelmikuviomalleja näihin kivoihin Minecraft-eläimiin ja miekkoihinkin. Lasten avustuksella näitä sitten kasailtiin yksi iltapäivä - ja ehkä iltakin ;). (Mukavaa puuhaa!)
Kuvioista sai näppärästi tehtyä kaulakoruja ja juhlissa sitten pujotettiin jokaiselle pikkuvieraalle heidän tullessaan teemajuhlaylläri kaulaan ♥.

 Vahingossa ostin muuten pimeässä hohtavia vaaleanpunaisia hamahelmiä, joten miekkoihinkin sitten haettiin pimeässä hohtavat vaaleansiniset helmet. Vahinko osoittautui hyväksi tuuriksi, sillä onhan pimeässä hohtava juttu aina parempi! Heh. Uskoisin, että näistä lahjoista on ollut iloa - ainakin poikapuolisilla lapsilla, joille Minecraft voi muutenkin olla aika kova sana ;).

Näitä synttäreitä juhlittiin siis viikko sitten
- ja tänään juhlittiinkin puolestaan minua=äitiä, lasten mummoja ja isomummoa. Ehkä vapustapääsiäisestä alkanut juhlaherkkuputki vihdoin helpottaa hetkeksi. (O-ou...)
Mukavaa alkavaa viikkoa!

41 kommenttia:

  1. No hei wow! Mitkä bileet!!!
    Mulle on myös tuo teema (vielä) tuntematon, mutta tälleenhän ne oppii! Heh :)

    Löytyykö sulta ohjetta noihin pilttipurkkeihin? Upea idea ja ennenkaikkea toteutus ❤️❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kiitti Micu!
      Juu, itse tiesin kyllä kyseisen pelin ja "pikselimaailman", mutta muuten kyllä tosiaan hakusessa oli hahmot ja muut. Nyt oppi äitikin! :D

      Pilttipurkit ei vaadi sen kummoisempaa ohjetta, kuin että spray'aamalla kannet ja poralla sitten vain reiät niihin keskelle. Etiketistä jääneen liimatöhnän lasista saa parhaiten pois kun käyttää lasin tiskikoneessa ja ottaa purkin heti välittömästi pesun jälkeen (kuumana!) käsittelyyn - liima lähtee siten kaikista parhaiten. (Ja jos vielä jotain hiukan jää, niin esim. asetonilla tms.)

      Poista
  2. Nyt ollaan varmasti oltu tosi iloisia hienoista juhlista ja koristeluista! Tosi kivat noi kiitoslahjat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli iloista väkeä! Ihan parastahan se on, kun juhlat onnistuu :)

      Poista
  3. Hienot juhlat ja koristelut! Antaisitko ohjeet pilttipurkkeihin, aivan loistava idea? Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna ♥

      Tuohon juuri ylös kirjoitinkin pilttipurkeista, mutta laitan saman tähänkin:
      Pilttipurkit ei vaadi sen kummoisempaa ohjetta, kuin että spray'aamalla kannet ja poralla sitten vain reiät niihin keskelle. Etiketistä jääneen liimatöhnän lasista saa parhaiten pois kun käyttää lasin tiskikoneessa ja ottaa purkin heti välittömästi pesun jälkeen (kuumana!) käsittelyyn - liima lähtee siten kaikista parhaiten. (Ja jos vielä jotain hiukan jää, niin esim. asetonilla tms.)

      Nuo purkit on kyllä tosi kivat lastenjuhlissa! Ja voi just tuunata vielä teemaan sopiviksi ;)

      Poista
  4. Vautsit, mitkä juhlat olet taas loihtinut....kyllä Kaapo varmasti tykkäsi ja kaverit kanssa?:)
    Ihania nuo pomponit!
    Mukavaa uutta viikkoa Lumimäelle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli varmasti moni suu hymyssä - eikä omani varmasti vähiten ;)

      Pompomit luo kyllä todella kivaa juhlahenkeä ♥♥♥
      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  5. Ihania kuvia jälleen kerran. =) OIkein ihanat ja mukavat synttärit olikin. Kiitos vielä. Ja mukavaa alkanutta viikkoa teille. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaimaseni ♥
      Ihanaa viikonloppua! (Täällä meillä vietellään neljän päivän vapaata... Onkohan muissakin alueen kouluissa sama linja?) :)

      Poista
  6. Waude, onpas ollut lapsilla hienot juhlat!

    VastaaPoista
  7. Tyylikkäät ja kauniit koristelut ja tarjottavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanista sanoistasi ♥
      Mielellään näitä aina järjestää ;)

      Poista
  8. Aivan huikean ihanat juhlat!!! ♥ Ja niin paras idea tuo itsetehdyt kaulakoru lahjat, siis vau! :) Ja niin hauska tuo dynamiitti etsintä :D :D Mutta löysit kyllä just eikä melkein siihenkin omansa! :) Ihanaa viikkoa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos Jenni!
      Itsekin tykkään noista kaulakoruista. Tosi helpot tehdä ja varmasti lapsille mieluiset muistot juhlista. Vaihtelua perusvieraslahjaan ;)

      Ja totta vie nuo dynamiitit oli parhaat! Ja ehkä jopa makunsakin puolesta ;)
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  9. Aivan mahtavat juhlat. Ihan huikeat tarjoilut ja koristelut. Vau!
    Aurinkoista alkuviikkoa!

    VastaaPoista
  10. Oi vautsi, miten hienot synttärit!!! Ihan tosi loistavia ideoita! Nämä täytyy laittaa muistiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hyvä jos näistä on apua tulevaan :D
      Kyllähän sitä aina yrittää mieluiset synttärit muruilleen luoda.
      Kiitos kommentistasi ♥

      Poista
  11. Wautsi miten upeat synttärit!
    Lapset varmasti tykkäsivät ja heillä oli kivaa :)

    VastaaPoista
  12. Mielettömän hienot synttärikemut! Niin mahtavia ideoita kerrassaan!! Lapsilla on ollut varmasti mukavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :)
      Aina on mukava synttäreitä järjestää ja viettää ♥♥♥

      Poista
  13. Huikeita ideoita! Kolmen pojan äiti kiittää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miru! Ja mahtavaa, jos näistä löytyy apua ja ideaa ♥
      Kyllä sitä saa itsekin olla tarkkana etsimässä ideoita poikien juttuihin - ne kun ei tule ihan niin luonnostaan kuin tyttöjen jutut :D

      Poista
  14. Ihania tarjottavia ja mahtavia ideoita lasten synkkäreille. Oot kyllä nähnyt vaivaa ja olet kyllä näppärä käsistään. Ihania kuvia ja varmaan ikimuistoiset juhlat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ihanista sanoistasi Päivi ♥. Juhlien muistelu totisesti nostaa vieläkin herkästi hymyn huulille ;)

      Poista
  15. Ihan mielettömän kivat koristelut ja koristeet. Hauskoja ideoita kaikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suuresti kommentistasi! Lämmittää mieltä suuresti ♥

      Poista
  16. Upean näköistä! Terv, kohta 7 vuotiaalle pojalle synttäreiden valmistelua pähkäilevä tänne saitille vahingossa eksynyt äiti. Saanko kysyä mistä noita hamahelmiä löytyy ja onko jotain linkkiä sinulla antaa noihin miekkakorujen tekoon? Upeita ideoita vielä kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! ♥
      Hamahelmiä myydään tosi useissa paikoissa. Itse ostin omamme paikallisesta Tampereen SäästöTEX -sekatavaraliikkeestä (koska siellä on paras värivalikoima). Niitä löytyy kuitenkin ainakin Ikeasta, mutta hyvin varmasti myös Suomalaisesta kirjakaupasta/Halpa-Hallista/Tokmannilta/jne. Varmaan jopa Prismoistakin.
      Miekkakoruihin löytyy hyviä kuvia ihan vain esim. googlettamalla sanat 'minecraft sword hama beads'.

      Mukavia juhlasuunnitteluhetkiä! :)

      Poista
  17. Onko vielä antaa jotain linkkiä mistä noita "ruokalappuja" saisi ladattua? Tuntuu että niin sekalaisesti löytyy noita minecraft food cardseja.. Niin ja kiitos tuosta Hamahelmi vinkistä sinulle, taisin saada uuden harrastuksen. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en tarkkaan muista, että mistä itse ne "latasin"... tai siis tallensin kuvan. Muistelen, että en löytänyt tarpeeksi isoja kuvia ja omanikin siis hiukan "venyivät" eli lisäpikselöityivät isonnettaessa=tulostaessa. (Toivottavasti ymmärsit yhtään mitä tarkoitan.) Googletin ja mielestäni juuri noilla samoilla hakusanoilla 'minecraft food cards' löytyy juuri ensimmäisenä kuvahakuna se kuva, jota käytin. Tekstit niihin itse muokkasin sitten yhteneväisiksi. Torches- ja Sticks-kuvat otin/"leikkasin" kuvaohjelmalla jostain muista hakutuloksen kuvista ja liitin samoille pohjille kuin muutkin. Eli aikalailla sai puuhailla kuvankäsittelyllä noita kortteja :(. Tsemppiä! Kyllä siihen vaivaa sai nähdä, mutta kivat tuli lopulta :).

      Hamahelmeily on tosi koukuttavaa!!! :D ♥

      Poista
  18. Wow!! ihanat ideat!! Meillä on samanlaiset juhlat tulossa kuukauden päästä, niin kiitos ihanista vinkeistä :) :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi! Ja mukavaa, että löytyi ideoita ja inspiraatiota :) Nämä Minecraft-juhlat olivatkin aika kova hitti lasten keskuudessa.
      Toivon teille mukavia juhlia! ♥

      Poista
  19. Todella kauniit kuvat ja hienot ideat! Täällä pähkäillään 8v. juhlia, joten suurkiitos näistä ja mukavaa kesän alkua! Terv. Monica

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Monica kommentistasi! Ihana kuulla, että olet löytänyt täältä mukaasi inspiraatiota ;)
      Kesän alkua todella odotellaan! Toivottavasti se pian meille kaikille tulisi ja kun tulee, niin olkoon se oikein ihana ♥

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.