perjantai 17. huhtikuuta 2015

Valmis!


Niin se vain vihdoin valmistui tämä virkattu mattokin lastenhuoneeseen. Projektin aloitin muutama viikko sitten, vaikka lopulta työhön varmaan meni itse asiassa vain ehkä noin viitisen päivää. Ohje on Lankava.fi:stä ja nimeltään tämä malli on ratasmatto.

Kyllä tällaisen maton virkkaus käy muuten kunnon työstä! Mulla ihan olkapäässä asti tuntui rasitus ja lihakset väsyi todella tässä puuhassa. Huh. Intoa olisi tehdä lisääkin näitä isompia mattoja (olisi tilausta useammassakin huoneessa), mutta nyt taitaa olla parempi pitää taukoa oman fyysisen kestävyydenkin vuoksi. Ajatuksena olisi kuitenkin kokeilla, kun aika on oikea, josko MINI-ontelokuteesta saisin virkattua uuden maton vessaan ilman suurempia rasitusvammoja. Vielä on sekin malli ihan pohdinnassa - ja valinnanvaraa kyllä löytyy :).


Kooltaan tästä matosta tuli aika kiva - jopa 130cm halkaisijaltaan. Virkkuukoukkuna oli koko 8, vaikka ihan hyvin olisi voinut kyllä tehdä kympillä. (Seuraava matto sillä sitten.) Tähän mattoon mulla meni 1kg tummanharmaata, noin 1,5 kiloa vaaleanharmaata ja lähes 2kg valkoista ontelokudetta. Kuteet kutistin ensin pesukoneessa 30 asteessa, joten pelkoa maton kutistumisesta enää tulevissa pesuissa ei ole.
Tykkään näistä virkatuista matoista kivan ulkonäön lisäksi juurikin siitä syystä, että ne on niin näppärä heittää koneeseen peseytyyn - toisin kuin monia muita mattoja...
 

Innostuin ottamaan muutamia kuvia maton lisäksi pojan puolelta täältä lastenkamarista.
Uusi matto sopii oikeastaan tähän keskimmäisen värimaailmaan paljon paremmin kuin tytön puoleen. Tarkoituksena onkin, kunhan vintti valmistuu ja poikien huone siirtyy/tehdään meidän nykyisen makkari/työhuoneemme tilalle, että tämä värimaailma olisi sitten se, jolla uuttakin huonetta sitten joskus lähdetään sisustamaan. Tykkään kovin nyt näiden vaaleiden värien (valkoisen ja vaaleanharmaan) kaverina ryhtiä tuovasta tummanharmaasta/mustasta sekä leikkisyyttä tuovasta punaisesta.

Kuvissa näkyy muuten myös se pöytä, jonka navetasta raahasin ja tammikuisessa postauksessa kerroinkin. Blogiin asti se ei ole tainnut kuitenkaan ennen tätä postausta päästä. Normaalisti pöydällä ei tosiaan ole ihan näin siistiä, vaan pikkulegorakennelmat on aikalailla sen valloittanut lähes kaikki päivät. Pöytä oli tosiaan alunperin sellainen tummanpunaruskea, joten melkoisen extreme makeoverin se saikin käsissäni. Laatikoiden vanhat avaimenreiät (avainta ei tallessa) peitin Ikeasta ostetuilla ja suhumaalilla maalaamillani kahvoilla.
(Pöytä on tosiaan vanha ja tämän talon peruja. Hauska teksti löytyi toisen laatikon takaosasta: "1934, 5k, 9p jäät menivät...")


Kiirettä pitelee ja jonkinasteinen kevätväsymyskin meinaa painaa.
Päivät tuntuu menevän niin vinhaa vauhtia ohitse ettei blogiin tunnu ehtivän, vaikka niin kovin haluaisikin. Iltaisinkin väsy tuntuu painavan sen verran, että ajatustoiminta tämän rouvan päässä on ihan seis. Harmittaa blogin puolesta, että joudun aikani nipistämään juuri täältä.

Elämäntilanne monin puolin tuntuu nyt tosiaan jotenkin haastavalta ja jaksamista kysytään. Onneksi kesä häämöttää jo nurkan takana ja kesäkuussa onkin tiedossa ihan kunnon rehellistä lomailua; päädyttiin nimittäin varaamaan yhdessä ystäväperheen kanssa neljän päivän kylpyläloma ja voi miten odotankin sitä innolla! :D

Voimahaleja kaikille ja reipasta viikonloppua!

P.S. Ja vitsit mitä mahtitsemppejä jätitte edelliseen postaukseen! Kiitos kaikille. Voin paljastaa teille sen verran, että kellarin vierailija (peltomyyrä!) on nyt siirtynyt toiseen paikkaan... Vintin häiriköstä ei tosin ole kuulo- eikä liiemmin näköhavaintojakaan, joten kyllä oli "kissojen" tärkeä palata kotiin.

42 kommenttia:

  1. Kivaa, kun myyrät ja hiiret on kaikonneet!
    Tuo matto on aivan ihana... mieki hain itelle nuita kuteita, mutten osanu virkata tuota mattoa, mulla tuli siitä vain semmonen kuppi...;)?
    Ja luovutin....
    Niin kaunista on lastenhuoneessa, meilläkin poika pienenä rakasti leegoja ja niillä tekemistä!
    Ikävä niitä aikoja...kantsii ottaa niistä kaikki irti ja nauttia!
    Älähän Hanna ressaa, vaikket ehtis tai jaksaiskaan tänne blogin puolelle, met kyllä jaksama oottaa...ainaki mie, tulet sitten , kun jaksat ja on kerrottavaa, ainahan sitä ei ole,,,,sinun blogi on yksi suosikeistani ja sie tunnut myös kivalta tyypiltä<3
    Kivoja viikonloppuja sinne ja kuullaan...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Kuppi kuulostaa kummalta. Laskitko joka kierroksella, että on oikea määrä silmukoita? Vai teitkö liian pienellä koukulla tai liian kireää... Hmm.

      Ja ihan mielettömän suuri kiitos kannustussanoistasi. Et arvaa kuinka tärkeää kuulla/lukea niitä ♥
      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  2. Matosta tuli tosiaan aivan upea. Itsekin haluaisin virkata meille uusia mattoja mutta aika ei ainakaan vielä siihen riitä :)
    Kiinnitin muuten huomiota tuohon vanhaan sänkyyn. Täydellinen. Tuollaisen huolisin meillekin kun tyttö isompi, juurikin vanhan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ♥
      Nämä matot on kyllä niin kivoja. Itselläni haluttaisi myös tehdä aina vain lisää ja lisää! :D Aika ei tahdo riittää mullakaan... eikä kyllä se fyysinen kestävyyskään :D.

      Sänky ei ole oikeasti vanhavanha, vaikka "vanha" onkin. Kaiketi kuitenkin uustuotantoa, kun oli alunperin sellaista valkolakattua puuta. Massiivipuuta kuitenkin on ja tykätään mallista. Ostimme sängyn FB-kirppikseltä muutama vuosi sitten. Sängyn maalasin vaaleanharmaaksi pöydän kanssa samoihin aikoihin, En vain hoksannut asiasta tekstissä mainita :D!

      Poista
  3. Kaunis matto!! On ollut urakka, mutta miten suuren arvon omin käsin tekeminen matolle antaakaan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)
      Urakka se totisesti oli ja sain juuri sellaisen kuin halusin. Ja niin totta: omin käsin tehty tekee oman arvonsa asiaan ♥♥♥

      Poista
  4. Oi miten harmoninen ja kaunis poikien huone onkaan kaikkine ihanine yksityiskohtineen ja tietysti tuon ihanan maton kera =) Ei voi muuta kuin ihailla ja katsella kuvia =)

    VastaaPoista
  5. Todella kaunis matto, ja muutenkin niin ihana tuo lastenhuone! <3 :-) Onneksi siellä ei enää vipellä jyrsijöitä... :'-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna :). Pieni huone on, mutta oikein suloinen ♥

      Niinpä! Jyrsijöitä ei tässä talossa kyllä kaivata!!!

      Poista
  6. Tosi ihana matto! Nää virkatut matot on aivan ihania, vaikkakin niissä on se kääntöpuoli, että itellä ei ainakaan hartiat kestä. Ei meinannu kestää virkata kassiakaan trikookuteesta. Siks en oo tilauksesta tai pyynnöstä näitä alkanu tekee. Mut omaks iloks kyllä :) Haaveissa tehdä oikein iso jättimatto itelleni isompaan asuntoon (jahka sellaiseen pääsee ja sellaisen saa..).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon ♥
      Ja niin totta se on, että ei omakaan kroppa tällaista hommaa meinaa kestää pitkään. Hetkessä väsyy käsi. Kovin haluttaisi tehdä mattoja lisää, mutta järki toppuuttelee. Täytyis varmaan alkaa oikeasti käymään puntilla, että jaksaa koukkua vääntää ;). Hih!

      Poista
  7. Todella kaunis - ihanat väriyhdistelmät :)

    VastaaPoista
  8. Kaunis matto- ja oikein ihana tunnelma lastenhuoneessa ♥Aina sitä ei vaan ehdi eikä jaksa kaikkea, sellaista on varmasti jokaisella ajoittain! Toivotaan että kevätväsy hellittää pian ja ennen sitä saat mahtumaan päiviisi lepoa ja akkujen latausta ♥ Jaksamista&haleja sinne ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana P! Arvostan todella paljon sanojasi ♥
      Haleja takaisin!!!

      Poista
  9. Kaunis matto! Ja muutenkin koko huone näyttää ihanan levolliselta. Ite olen virkannut yhden maton ja muistan kans kun tuskittelin kipeytyneiden käsilihasten ja hartioiden kanssa. Aurinkoa sinne ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika :). Kiva kun löytyy muitakin mattojen virkkaajia. Vertaistuki on hyvin tervetullutta! Kyllä nämä matot aikalailla voimia kyselee :D, hehee.

      Poista
  10. Ihana matto ja ihana koko pienen miehen huone! <3 Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita ♥ Huoneessa majailee myös meidän esikoisneitimme. Koitan saada laitettua kuvia myös hänen puoleltaan teille tänne nähtäville.
      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  11. Ihana matto ja kaunis lastenhuone, näyttää olevan sama sänky kuin meillä, paitsi että meillä kullanvärinen :)
    http://onnellinenoliivi.blogspot.fi/2013/09/kullanupun-kultainen-sanky.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ♥
      Ja niinpäs vain onkin sama sänky! Oman ostimme FB-kirpparilta muutama vuosi sitten. En yhtään hoksannut myyjältä silloin kysyä mistä sänky on alunperin ostettu.
      Ja vitsit miten kiva on tuo teidän sänky!! Ihan mielettömän huikeaksi tekee tuo kultamaali. WAU! Ja muutenkin niin kaunista ♥

      Poista
  12. Ihana raikas matto, sopii hyvin vaaleaan lattiaan. Ihana pikku pojan huone :)

    Muuttuvakotini Päivi S

    VastaaPoista
  13. Mielettömän ihana matto. Itsekin olen yhden tällaisen tehnyt ontelokuidusta ja on tosi palkitsevaa kun matto valmistuu niin nopeasti. Käytin itse tosin vain yhtä väriä (harmaata). Vanha pöytä on aivan ihana. Kiva, että se löysi paikkansa talosta eikä jäänyt navettaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥
      Nopsaa se loppujen lopuksi tosiaan valmistuu, vaikka onkin melkoinen urakka! ;) Voimia kyselee.
      Itse olen miettinyt täysin harmaata mattoa meille eteiseen. Kaipaan sinne pyöreää mattoa - ja mikä sen parempi kuin virkata itse. Eh-eh. Aika vain ei sen valmistukseen ole vielä ihan oikea.
      Pöytä on kyllä huippu. Toki hiukan odottelen, että siihen saisi patinaa. Tekisi melkein mieli ottaa pala hiomapaperia ja... ;)

      Poista
  14. tosi upea tuli tuosta matosta ja näyttää paremmalta kuin mikään kaupassa näkemäni !:) huone on kokonaisuudessaan tosi inspiroiva ja se pöytä on kyllä kertakaikkiaaan hurmaava! :) Täällä podetaan kanssa vähän ajan puuttumista ja muuta vastaavaa mutta yritä hemmotella itseäsi vähän useammni nyt niin kesäkin on täällä ennenkuin huomaat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! Ihan mieletön kommentti. Kiitos niin paljon ♥♥♥
      Aika meinaa tosiaan loppua, väsy painaa jne. mutta fiiliksellä ja jaksamisella mennään. Blogi ei kuitenkaan mihinkään katoa, vaikka hiljaista olisikin :D. Onneksi kesä tosiaan on täällä, ja se taas tietää joissakin asioissa hiukan helpotusta ;).
      Haleja!

      Poista
  15. Kylläpä on upea matto ja kauniit värit siinä! Ihana huone <3 Tuo vanha pöytä kuten vanhat huonekalut yleensä, on kyllä sympaattinen. Hyvin sopii nuo kuppivetimet siihen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Kaaru ♥
      Pöydästä tosiaan on ajan myötä avain hukkunut ja laatikoitahan ei ilman sitä saanut (siis edes vedettyä - oli vain avaimenreiät). Ikean kuppivetimet onneksi saivat reiät piiloon ja nyt on hyvä ;). Piti vain vetimet sprayata, että sopivat pöydän ilmeeseen paremmin.

      Poista
  16. Kylläpä siitä matosta tulikin upea! Vitsi kun itsekkin osaisi ja jaksaisi virkata.. Mutta luulen ettei munkaan hartiat kestä tollaista virkata.. jospa mie keskityn enempi nuihin ompelupuuhiin. =) Niin ja tosi hienoksi oot laittanut iso K nurkkauksen lastenhuoneessa. Mistä muuten olet löytänyt noinen hienon lentokonekuvan? Koita tosiaan ottaa rennosti, vaikka tekemistä riittääkin, täällä myös. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaima ♥
      Itse tykkään tosiaan virkkailla nykyään enempi kuin ommella, mutta tosiaan nämä mattojutut/yleensä ontelokudevirkkailut kysyvät sitä voimaa ja kestävyyttäkin. Täytyis varmaan alkaa salilla käymään ;).
      Lentokonejuliste on löytö Helsingin Ombrellino-lelukaupasta. Ihana on kyllä!

      Poista
  17. Matosta tuli hieno! Mistä tuo kuumailmapallo on? Se on aivan ihana ja haluaisin meillekin tuollaisen.

    Sannis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sannis! :)
      Kuumailmapallon olen tehnyt itse. Täältä löydät postaukseni ja DIY-ohjeet vuosien takaa:
      http://lumivalkeaa.blogspot.fi/2011/04/kuumailmapallo.html

      Poista
  18. Heippa!
    Onko sulla vielä sitä H&M kettulaukkua? Omani hajosi totaalisesti, mutta olen myös totaalisen rakastunut siihen, ja mistään sitä ei enään saa. Onko omasi käytössä vai onko se jo siirtynyt eteenpäin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa vain!
      Kyllä kettulaukku multa vielä löytyy ja käytössäkin on ollut aina säännöllisen epäsäännöllisesti ♥
      Omastani en kyllä millään malta luopua. Niin rakas ja ihana se on.
      Harmillista kun omasi hajosi. Toivottavasti vielä löydät itsellesi uuden! Onnea etsintään :)

      Poista
  19. ten dywanik jest obłędny!!!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you so much! (I translated your comment by using the Google Translater.) :D

      Poista
  20. Hei. Tosi kaunis matto :) Käytitkö sitä paksumpaa ontelokudetta vaiko Miniä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos!
      Käytin ihan sitä normaalia ontelokudetta (eli sitä paksumpaa siis).

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.