keskiviikko 26. marraskuuta 2014

DIY joulukalenteri pikkutytölle


Tänä vuonna neljä vuotta täyttäneelle kummitytölleni/siskontytölleni kokosin jälleen (jo kolmantena vuonna peräkkäin) joulukalenterin joululahjaksi.
(Uskallan kuvat tänne laittaa sillä tiedän etteivät he vieraile täällä - tai ainakaan tämä 4v, heh.)

Minusta tällainen joulukalenteri on oiva joululahja, sillä siitä saa nauttia joka päivä joulukuun alusta aina aattoon saakka.
Joulun odotus on toivon mukaan hyvin mieluinen pienelle tytölle tällä tavoin


4-vuotissyntymäpäivälahjaksi annoin kyseiselle kummitytölleni lahjaksi Disneyn Animator Belle -nuken, jota varten tein vähän asusteita tähän kalenteriin. Ompelin fleecestä pehmoisen takin, pipon (johon virkkasin kukan koristeeksi) ja lapaset sekä virkkasin kaulahuivin, laukun (sisään sujautin MyLittlePony-suklaan ja POMPdeLUX-lyijykynän) ja kahdet erilaiset tossut; vaaleanpunaiset ja remmilliset violetit.
Eli nyt luulisi Bellen tarkenevan talven ylitse ;)

 (Olen tehnyt omille nukeillemme vastaavia vaatesettejä aiemminkin. Täältä voit niitä halutessasi kurkata.)


Innostuimme tyttäreni kanssa eräänä iltana kokeilemaan taikataikinan värjäystä elintarvikeväreillä. Olikin aika metkaa puuhaa ja sai olla aika tarkkana värien kanssa ettei niitä sekoitellessa tahrisi muita värejä. Pian meillä kuitenkin oli macaron-leivoksia ja vaahtokarkkeja valmiina pariin kalenteriluukkuun laitettaviksi - ja lopulta kummi/serkkutytön kotileikkien iloksi.
(Veimme myös ystäväperheen tytölle näitä ihan vasta osana syntymäpäivälahjaa.)

(Macaron-leivokset kokosin liittämällä kaksi "kantta" yhteen kuumaliimalla.
Pussukat herkuille tein sellofaanista ja washiteipeistä.)

[ Sudenkorento/heppa/orava-sorminuket, Ikea. ]

Joulukalenterin toteuttaminen meni siis hyvin samoilla linjoilla kuin aikaisempina vuosinakin, eli mukana oli siis niin itse tehtyjä kuin ostettuja pikkujuttuja - pieniä herkkuja unohtamatta ;)
Viime vuonna taisi ollakin enempi hiusjuttuja/koruja ja muita sen tyyppisiä juttuja. Tänä vuonna mentiin ikään kuin 'nukke ja kotileikit' -teemalla.

Kaikki luukkuyllätykset lopuksi paketoin ja numeroin. 
Ja tänään lähtivätkin postin mukana E-Suomeen käsin, jossa sitten siskoni hoitaa paketit vuorollaan aiemmin tekemääni joulusukkaan avaajaansa odottamaan.

18 kommenttia:

  1. Voi, kun sie olet ahkera ja niin kultainen täti<3 on kyllä suuri ilo omistaa tuomonen puuhakas, ihana täti, joka jaksaa värkätä kaikenlaista kivaa!!
    Aivan upeita lahjoja, varsinkin nuo virkatut minijutut!
    Kyllä pikku neidin uskois pitävän lahjasta:)
    Mukavia loppuviikon päiviä sulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana Sari! Kiitos kultaisista sanoistasi ♥ Kylläpä tämä täti ainakin yrittää parhaansa ;)

      Poista
  2. Ihanat lahjat ja kivoja ideoita :) Täällä kans kokoan joulukalenteria, omalle tytölleni...kohta alkaa valmistumaan! Hauskaa puuhaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira! Itse olen koonnut omalle tytölleni ja vanhemmalle pojalleni aiempina vuosina myös kalenterit, mutta tänä vuonna homman hoitivat puolestani siskoni eli heidän omat kumminsa. Toki olen muutaman lisäluukkuyllätyksen itsekin hankkinut/tehnyt, hih :)
      Kalenterin luukkujen miettiminen on hyvin mukavaa ja keksisinkin vaikka ja mitä sisältöjä.
      Ihana kuulla, että muuallakin puuhaillaan samoja juttuja!

      Poista
  3. Voi ihanuus, minkä työn olet tehnyt! Mutta sinut tuntien, tuohan on ollut nautinto toteuttaa 😊 Kyllä on pikkuneiti takuulla mielissään ja innoissaan joka aamu kurkistamassa joulusukkaansa! ❤️ Tuskin maltan odottaa näkeväni mitä toiset tädit ovat keksineet teidän lapsukaisille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Onhan tässä toki oman aikansa ottanut, mutta kun tämä puuha on niin kivaa! ♥ Eli juurikin niin: nautintoa vain :D Täytyy tosiaan toivoa, että luukkuyllärit otetaan ilolla vastaan ;) Nooh, varmastikin!

      Innolla odotellaan joulukalenterien alkua tosiaan(!) Ja enhän pystynyt täysin olemaan tekemättä itsekin luukkuja, joten omianikin saavat muutamina päivinä lapset availla, hih.

      Poista
  4. Just niin ihana kalenteri!!! Mulla on ollut sama idea meidän neidille, mutta saa nähdä ehinkö enää tekemään mitään. Vaan taidan tehdä koko perheelle oman kalenterin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Laura ♥
      Kyllä takuulla ehdit jotain vielä tekemään. Ainakin nuita nukenvaatteita tulee aika vauhdilla ;) Ja kaupathan ovat pullollaan monenmoista pikkukivaa.
      Itselläni olisi haaveissa puolestaan joskus kokeilla tuota koko perheelle suunnattua kalenteria. Ehkä sitten kun lapset ovat hiukan isompia niin voisivat hekin osallistua :D Siinähän voisi jakaa kaikille luukut, jotka täyttää :D
      Tsemppiä kalenterin tekoon! Vielähän tässä on useampi päivä. Halit!

      Poista
  5. Kyllä on pikkuneiti onnellinen varmasti näin ihanasta ja ajatuksella tehdystä lahjasta ♥

    Mun mielestä oli vähän hankalaa tuo elintarvikevärillä värjääminen, mutta olikin vasta ensimmäinen harjoittelu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniista sanoistasi! :)

      Elintarvikevärien kanssa piti olla kyllä tosi tarkkana ja pestä käsiä joka välissä. Vehnäjauhojakin sai laittaa aika tavalla enempi kuin normaalisti. Meillä meni tämä ensikokeilu ehkä ihan aloittelijantuurilla, hih :D

      Poista
  6. On kyllä ihania juttuja. Niin ootan että meijän tytöt on isompia että saa niillekki värkkäillä kalenterin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jenna! Ja sanos muuta(!) Kalenterin luukkujen miettiminen ja toteuttaminen on ihan mielettömän kivaa puuhaa, joten ei ihme, että odotat sitä. On ihan parasta seurata sivusta, kuinka lapset niin onnellisina ja jännittyneinä availevat luukkuja. Riemulla ei ole rajoja! Kyllä joulukuu on ihan paras ♥

      Poista
  7. ihanat kyllä mahtaa tyttö olla onnellinen...

    VastaaPoista
  8. Aivan huikea kalenteri :) Tämähän olisi loistava idea omillekin kummilapsille..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Mimura ♥ Ja kiva kuulla, että tästä ehkä sai inspiraatiotakin :D

      Poista
  9. Voi ihanuus, aivan loistava idea! Hurjan kovatöinen, mutta varmasti on juuri sellainen, jota jokainen tyttö toivoisi. Tässä on mukana niin paljon ajatusta ja rakkautta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvin kauniista sanoistasi ♥ Rakkaudella tätä juuri on tehty! :)

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.