lauantai 14. syyskuuta 2013

Keep Calm And Dance On

 
Löysin Briteistä iiiihanan kaupan elokuun alkupuolella, josta tilasin neidillemme kunnon balettihepeneet tälle vuodelle.
Kauppa pursuaa toinen toistaan ihanampia balleriina-asuja. Oih!
 
Tytöllämme lähti nyt käyntiin jo kolmas balettivuosi. Harrastuksen alkuinnostus (silloisella 3-vuotiaalla) ei ole laantunut sitten hetkeksikään näinä kuluneina vuosina. Voisi melkein sanoa, että innostus ja kiinnostus vain kasvavat kasvamistaan.
Ja toki toivon kovin, että se innostus jatkuu vielä piiiiiiiitkään. Ihana tukea harrastusta, josta toinen on niin onnellinen.
Oma balettiharrastukseni tyssähti aikoinaan siihen, ettei äitini voinut jäädä tuekseni ja turvakseni balettitunneille muiden lasten äitien tavoin. Toisaalta olen iloinen, että Liljan balettiin ei edes huolita äitejä turhaan sinne häiritsemään.
Lapset pärjäävät varmasti jopa paremmin omillaan nuoren opettajattarensa kanssa
Elän ikään kuin omaa balettitanssijaunelmaani tyttäreni kautta.
Olen tästä asiasta hyvin onnellinen :)
Ja vaikka into joskus lopahtaisikin, olen silti saanut nauttia ja niin tiedän tyttöni myös tehneen.
Näitä tutuja voisi haalia vaaterekillisen - vaikka vain ihan koristeeksikin :D
Vaikka elokuussa hyvissä ajoin uuden asun jo tilasinkin, syksyn ensimmäinen balettitunti elokuussa mentiin kuitenkin vielä viime vuotisilla balettivaatteilla. Jouduin nimittäin palauttamaan/vaihtamaan kaikki tilatut (size 4-6 years) kokoa suuremmiksi.
Neitimme on toki aika pitkä, mutta yllättynyt olin että koon '8-10 years' luulisi olevan eskarilaiselle edes jonkin verran reilu - mutta siis onkin juuri sopiva! Näillä tanssahdellaan tämä vuosi ja katsotaan ensi syksynä tilanne uudestaan; eli mahtuvatko vielä vaiko tilataanko ihan uudet taas :)
Oikein mieluinen kokemus oli tuo Englannista tilaus - ja vaihtokin sujui hyvin helposti (ja ilmaistakin siis oli kaikki tämä). Itse otin heti ensin mailitse heihin yhteyttä, jotta varasivat valmiiksi uudet tuotteet meitä varten, siis kun ensin tilatut osoittautuivatkin liian pieniksi.
 
Tämä seuraava kuva on lempparini kaikista:
Iloa ja eloa. Riemua ja onnea.
 
***
Suloisen julistekuvan löysin nettiä selaillessani. Tulosteen kehystin ostamiini puuvalmiisiin kehyksiin, jotka maalasin vaaleanpunaiseksi (- millä muullakaan värillä, heh).
Niin, että pitemmittä puheitta -
Keep Calm And Dance On
vain kaikille! ;)

8 kommenttia:

 1. Voi, mikä kaunotar ballerina!!
  Itse tanssin aikoinaan viisitoista vuotta, joten baletti on lähellä sydäntä aina :)

  VastaaPoista
 2. Suloinen ballerina! On tosiaan kauniita asuja!

  VastaaPoista
 3. Aivat hurmaavan suloinen ballerina-asu ja vielä ihanampi Lilja! ❤

  Tanssiharrastus on meidänkin K:lla alkanut 3-vuotiaana, nyt alkoi 11.s vuosi eikä loppua näy, pikemminkin päinvastoin.😊
  Miten mukavaa näin äitinä onkaan olla hengessä mukana ja kannustaa, oli harrastus sitten mikä tahansa.

  Riemullisia piruetteja teille molemmillle!

  VastaaPoista
 4. Micu: Kiitos! Ja voih, olen niiiin kateellinen. Harmittaa vieläkin, että oma arkuuteni johti kivan harrastuksen jäämiseen kokonaan kokematta. Mutta niin - lähellä sydäntä tuo baletti on kuitenkin minullakin ♥

  leenuliini: Kiitos kaunis! ♥ Siellä nettikauppaa selatessa tulee ihan valinnan vaikeus. Onneksi tytölläkin on omat mielipiteensä, joka helpottaa toki valintaa :)

  Marielisa: Kiitos ystäväni ♥ On niin ihailtavaa(!), että joillain harrastus jaksaa innostaa vuosia ja vuosia. Se on selvä merkki, että oikea harrastus on löytynyt!!! :) Ja mikä ihailtavaa on myös, että äiti/vanhemmat yleensä ovat mukana tukemassa ja kannustamassa. Sillä asialla on varmasti suuri merkitys myös :)

  VastaaPoista
 5. Meidän 3-v aloitti tänä syksynä baletin. Tykkää kovin! Miten tuollainen nuttura tehdään kuin teidän tytöllä? Meidän tytöllä pitkät paksut hiukset, ja Mua harmittaa kun en osaa tehdä nutturaa! -satu

  VastaaPoista
 6. satu: Kivan harrastuksen tyttäresi onkin aloittanut!! Tästä riittää iloa niin lapselle kuin äidillekin, hih! :)

  Tämä nuttura on tehty aika nopsasti (parempiakin versioita voisi varmasti olla), mutta toki yritän selittää miten tämän tein :) Eli aloitan tämän pikanutturan teon laittamalla hiukset suht ylös perusponinhännälle -> viimeisellä pampulan kierroksella (siis ennen kuin ponkkari on ihan valmis) jätän pienen "alkunutturan" siihen ponkkarin juureen (siis sillä viimeisellä pampulan kierroksella tiukaksi). (Ihan hirmuisen vaikea selittää, mutta kuvissa se ns. aloitusnuttura on siinä nutturan keskellä. Eli semmoinen töpö pampulan juuressa.) Ja siis tähän aloitusnutturaan kierrän loput hiukset hiukan kierrittäen/pyörittäen ympärille ja kiinnitän pihtien avulla.

  Helpoimman ja ehkä pysyvimmän nutturan saisi tekemällä ns. sukkanutturan (ohjeita löytyy googlettamalla). Harmikseni se ei juuri oikein sovellu kovin pitkille hiuksille :(
  Miedänkin tytöllä on nimittäin aika paksut ja TOOOOSI pitkät hiukset.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.