tiistai 23. elokuuta 2011

Muruseni mun

(se isoin niistä)
vietti eilen syntymäpäiväänsä.
(Vihdoin ollaan taas samanikäisiä!)
Sunnuntaina juhlistimme miestäni herkkujen
ja sukulaisten kera.
Perinteisen täytekakun tilalta päätin kokeilla tällä kertaa
jotain uutta.

Netin syövereistä löysin sitten kesäisen kaurasuklaakakun ohjeen.

POHJA
6 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl voita (lähes sulana)
2 kananmunaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita rasva ja munat nopeasti kuiviin aineisiin.
3. Piirrä kahdelle leivinpaperille
lautasen avulla ympyrät,

noin 25 cm halkaisijaltaan.

4. Levitä kostutetuilla käsillä taikina kummallekin
paperille
kakkupohjiksi.
5. Paista 175-asteessa 15 minuuttia kumpaakin.
6. Irrota pohjat vasta jäähtyneenä lastan avulla paperista.

Kakun väliin laitoin mieheni lemppariahedelmää (banaania),
hedelmäsosetta sekä rahkakermavaahtoa.

Päälle sulatin taloussuklaata runsaan kerroksen ja
lopuksi koristelin koko komeuden viinimarjoin.
Raparperi-keikauskakun ohjeen löysin täältä.
Ohjeen kakkuun on luonut Sikke Sumari.

Ja siis tämä oli ihan maailman parasta!
[Vaikka eihän sillä voin ja sokerin määrällä voisi muuta oikein kuvitellakaan!]
Suosittelen hyvin lämpimästi kokeilemaan tätä ohjetta.
Kakku oli mielestäni hiukan jouluinen makunsa vuoksi
(joka johtui siis kardemummasta),
joten varmaan viimeistään joulunaikaan teen tätä uudelleen
- ehkäpäs omenoista taikka ananaksesta...
Lahjaksi rakkaalleni annoin taskumatin.
Tämä vaan oli ostettava kun sen löysin viime kesänä
paikallisen lahjatavarakaupan loppuunmyynnistä.
(Aikalailla tuommoiset viikset miehelläni nimittäin viime vuoden Movemberin aikaan oli...)

4 kommenttia:

  1. Kiva kakku, erilainen. Täytyy kokeilla, kuulostaa ainakin herkulle! :)

    VastaaPoista
  2. kiitos ohjeesta,näyttää tosi herkulle,nam!

    VastaaPoista
  3. Kikka: Juurikin niin! ;)

    Senni: Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! <3

    Lissu: Ole hyvä vain! Herkkua se tosiaan olikin ;)

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.