torstai 17. helmikuuta 2011

Poltosta kotiin

***Tässä kulhossa oikeastaan kaikki (mikä vain voi!)
meni poltossa pieleen:

1. lasite oli epätasainen, ja paikoittain se myös kupli
2. pitsiliinan kuvion käsittelin ruskeaksi mangaanioksidilla
-> väriä ei jäänyt näkyville yhtään!

3. muutamia halkemia oli myös ilmestynyt
4. muoto oli kärsinyt pahoin
*Voihan masennus!*

Kulhoni oli peräti niiiiin epäonnistunut,
että jopa kurssiopemmekin oli ihan ymmällään asian kanssa...
Vain mie voin näemä onnistua tällaisissakin asioissa ;)

***
Lastenhuoneeseen:
***
Koiralle:

***
Pikkujuttuja, jotka todennäköisesti lähtevät
jossain vaiheessa liikenteeseen mikä minäkin lahjana:

***
Täytyy vielä tähän loppuun todeta, että keramiikka on kyllä varsinainen yllätysten harrastus.
Toisinaan joku onnistuu, toisinaan taas ei.Koskaan ei juuri voi tietää
millaisena sieltä poltosta "tullaan"
.***
Lopuksi:
Kiitokset vielä kurssiystävälleni Helille monen jutun inspiraatiosta!

5 kommenttia:

 1. Oi, onpa ihanaa nähdä, että joku muukin esittelee keramiikkatöitänsä täällä blogilandiassa.

  Olet oikeassa, saven kanssa touhutessa kannattaa aina varautua yllätyksiin. Kuplat lasitteessa, voisivatko johtua siitä, että lasitetta on ollut niissä kohdin liian paksusti? Itse en koskaan käytä mangaanioksidia patinoinnissa, vaan kuparioksidia. Onko teillä sitä käytössä? Tosin, jos sen päälle laittaa kirkasta lasitetta, lopputulos kup.oksidin osalta ei ole ruskea, vaan vihreä. Sen vuoksi en yleensä käytä lasitetta ollenkaan niissä töissä, joihin laitan kuparioksidia. Hauska vaihtaa kokemuksia näistä. Ja oikein kivoja pikkutöitä sulta uunista tuli, olet ollut ahkerana! Oma vuosi savitöiden osalta on käynnistynyt olemattomin tuloksin, sillä pitkittynyt poskiontelontulehdus on vienyt voimat. Jään odottelemaan lisää kuvia ja kokemuksia keramiikan saralta!

  VastaaPoista
 2. En ole koskaan itse kokeillut keramiikkatöitä, mutta vaikuttaa kivalta hommalta! harmi tietysti jos eivät aina onnistu, uutta yritystä vaan :)

  VastaaPoista
 3. Intianminttu: Juu, kuplat varmasti tulivat sen vuoksi juuri, että sitä lasitetta oli liikaa. Enemmän muodon muuttumista se ope mietiskelikin.. :D Kaveri teki vastaavasti omansa mangaanioksidilla+kirkkaalla lasitteella ja hänelle jäi hyvin väri näkyville. Omassani oli varmaan sitten liian vähän..tai jotain. Kuparioksidiakin löytyy, mutta juuri sen vuoksi en sitä ole käyttänyt kun olen halunnut kirkkaan lasitteen (ettei siis menen vihreäksi). Toivottavasti itse pääset myös vielä vauhtiin tälle keväälle! Kyllähän näitä tietysti syntyy, kunhan vain osaa ja jaksaa ;) Ja ennenkaikkea jaksaa taas innostua pettymysten jälkeenkin :D HiH!

  Suvimarja: Kannattaa ehdottomasti joskus kokeilla! :) Täytyy myöntää, että muutamia pettymyksiäkin luultavimmin on luvassa -> aina eivät mene niinkuin tahtoo :/ Mutta on se savenvääntö kovin terapeuttista ja tosi kivojakin juttuja kotiin saa, kun joskus välillä joku "vahingossa" onnistuukin ;)

  VastaaPoista
 4. Tätähän se keramiikka just toisinaan on, yllätyksellistä - ja osin siksikin kiehtovaa...vaikka kyllä se harmittaa kovin, kun työstää jotain isoakin ja sitten tulee täysi fiasko. :/

  Joskus muuten vaikuttaa sekin, millainen työ polttouunissa on työsi vieressä - voi kuulemma 'imeä' värit töistä tai muuttaa niitä muutoin.
  Myös lasitteen kunnollinen sekoitus on toki aina paikallaan.

  Itse en myöskään tykkää kuparioksidista sen vihertyvyyden vuoksi...

  Ihania pikkujuttuja olet tehnyt kyllä! Ihan sun näköisiä. <3

  VastaaPoista
 5. Marielisa: Täytyy kysellä paremmin opleta tuosta "että joku toinen työ voi poltossa vaikuttaa" - aika kiinnostavalta kuulostaa.

  Lasite oli erittäin hyvin sekoitettua, mutta opetta mietti olisiko loppupurkillinen, jota siis käytin, ollut liian paksua (vettä olisi haihtunut siitä liikaa).

  Niin ja kiitos kehuista! Nää on taattua H-kamaa :D

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.