sunnuntai 28. elokuuta 2016

Pohjoismaita valloittamassa

3 Pohjoismaata
2 viikkoa
4500 km

[ Höga kusten -silta, Ruotsi]

[ Tukholman kujilta ]

Varoitan jo alkuun, että tiedossa on paaaaaljon tekstiä. Jos matkakertomuksemme vinkkeineen autoloman onnistumisesta eivät kiinnosta, niin kannattaa sentään kurkata postauksen kuvat. Nekin kertovat jo itsessään aika paljon :)
 

Ajattelin ensin, että kirjoitan hyvin suppeasti lomareissustamme, mutta koska itse löysin Tanskaan tehdyistä autolomista vain hiukan kokemuksia silloin kun olimme itse matkaamme suunnittelemassa, päätin lopulta kirjoittaa laajemman kuvauksen omasta lomastamme tänne. Voin ehkä kokemuksellamme ja tavallamme, jolla itse reissun toteutimme, auttaa joitain muita vastaavasta reissusta haaveilevia. Ja saanhan nyt samalla itsellemmekin muistiin matkakertomuksen vinkkeineen.

Meidän perheen lisäksi matkaan lähti myös vanhemman pikkusiskoni perhe. Liikuimme kahdella autolla ja suunnilleen peräkanaa koko reissun ;). Olihan se niin helpoin, järkevin ja turvallisinkin. Siskon kanssa myös ajateltiin alkuun, että jos alkaa oma matkaseura (lue: mies) jossain vaiheessa "kyllästyttää" (eh-eh) voidaan välissä näppärästi tehdä hiukan muutoksia autokokoonpanoihin. Loppujen lopuksi molemmat perheet istuivat koko loman omissa autoissaan tyytyväisinä omiensa parissa eli meni siis paljon paremmin kuin arveltiin :).

Kesälomareissumme alkoi kesäkuun loppupuolella täältä Torniosta, josta matkasimme (Ruotsin puolta) ensimmäisenä päivänä kahdeksan tunnin ajomatkan Sundsvalliin asti, jossa majoituimme mökissä idyllisessä järvimaisemassa (Airbnb:n kautta, 30€/yö/perhe).
Radiopuhelimet helpottivat suuresti yhteydenpitoa autokuntien kesken, kun ei tarvinnut jatkuvasti soitella puolin ja toisin missä pysähdytään jne. Lasten kanssa pysähtymisiä tulee väkisin hiukan tiuhempaan. Radiopuhelimet myös mahdollistivat näppärästi ajojen ajan rattoisan keskustelun :D. Ja melkoista tarinaa siellä itse kukanenkin meistä heitti(!) (Eli vatsalihaksiakin tuli reenailtua pakaralihasten lisäksi...)
Suosittelen kyllä erittäin lämpimästi joskus Ruotsin rantatien ajamista (jos vain joskus on suinkin mahdollista. Meillä täällä rajalla-asuvienhan on helppo sinne suunnata). Ruotsin kunnat/kylät ovat kerrassaan hurmaavia, ja ne maisemat ovat ällistyttävän upeita. Siellä maisemat on jotenkin ihan erityyppisiä kuin Suomessa. Ihan huikeita ja niin kaunista. Siskon kanssa kilpaa hihkuimme ihastuksesta radiopuhelimiin.

Sundsvallin mökkimaisemista suunnattiin sitten seuraavana päivänä suuren kaupungin sykkeeseen Tukholmaan (ajomatka 3-4h), jossa pistäydyimme kaupungilla käveleskelemässä tovin. Parkkeeraus oli äärimmäisen hankalaa keskustassa, mutta lopulta saimme noin 1,5km säteelle automme tungettua - ja ihan ilmaiseksi klo17 lähtien.
n majoituimme jälleen etukäteen varatussa ja Airbnb:n kautta hankitussa asunnossa kaupungin laitamilla (26€/yö/perhe).


Tukholmasta otimme seuraavana päivänä suunnaksi Osbyn, josta varmasti kaikille tuttu lelumerkki 'Brio' on kotoisin. Osby osoittautui vallan hurmaavaksi pikkuiseksi kylähenkiseksi paikkakunnaksi.
Reissun ensimmäinen telttayö vietettiinkin siis siellä (15€/yö/teltta). Uuden telttamme koekasaus oli suoritettu aiemmin kotona, joten nopsaa saatiinkin kupu pystyyn ;).

Pieni Osby kyllä ihastutti ja teki todellisen vaikutuksen.
Leirintäaluekin sai meiltä kaikilta selkeästi parhaimmat pisteet - myös lapsilta (ja sentään testattiin jopa neljä eri paikkaa reissun aikana, vaikka toki kaikista löytyi monia hyviä asioita). Osby Campingillä oli jopa suihkut ilmaiset ;) (mikä ei siis todellakaan ollut päivänselvää), ja hiekkarannalla ollut vesiliukumäki lapsille oli huikea. Sorsapariskuntaakin saimme ihastella kosketusetäisyydeltä. 
Kyllä on ihana näitä asioita näin jälkikäteen muistella :)

[ Juutinrauman silta Malmöstä Kööpenhaminaan eli Ruotsista Tanskaan ]
[ Karrusella on kööpenhaminalainen ja ehkä maailman ihastuttavin lelukauppa ]
[ Iltausva ajomatkan varrella ]

Osbyssä vierailimme aamulla vielä Brion outletmyymälässä ja mukavasti junaratajuttuja mukaan lähtikin hyvin edullisin hinnoin. Brio Lekoseum (museo) sattui olemaan kiinni juuri silloin, mutta onneksi outletmyymälä oli vierailun arvoinen :).

Osbystä sitten ajoimme Malmön ja Juutinrauman sillan kautta illaksi Kööpenhaminaan. Juutinrauman silta tunneliyhteyksineen on tosiaan jopa 16km pitkä, ja osa matkasta kuljetaan tunnelissa meren alla. Olihan se hieno kokemus(!) vaikkakin aika tyyristä olisi jatkuvasti edestakaisin siltaa ajeleskella (sillan ylitys kun on 54€ suuntaansa). Ruuhkaa ei maksupisteillä ollut. (Kuten ei muillakaan kerroilla Tanskan tullimaksullisilla silloilla.)

Kööpenhaminassa yövyimme Airbnb:n kautta hankitussa asunnossa Hvidovressa (n.10min ajomatka Kööpenhaminan keskustaan, 26€/yö/perhe). Asunto oli soma ja majoittajakin todella mukava. En voi kuin suositella Airbnb:tä(!) Ja lisättäköön, että nämä valmiiksi varatut asuntoyöt tulivat tosiaan meille edullisemmaksi kuin telttayöt Tanskan maalla. Toki tällaiset ennaltavaratut yöt vievät aina osaltaan reissulta sitä liikkumisen/suunnitelmien vapautta, eikä tietysti aina löydy sopivia majoituksia kaikkialta. Airbnb-majoituksissa on myös se ikävä tosiasia, että majoittaja voi ihan muutaman päivänkin varoajalla perua majoituksen, mutta onneksi sellaista meille ei sattunut. Toki meillä oli aina 'plan B', kun matkasimme omin autoin teltat mukana :D.

Aamu Kööpenhaminassa ei olisi voinut olla kauniimpi, ja aurinko hellikin meitä koko päivän aamusta iltaan. Paikoitus oli törkyhintaista (ymmärrettävästi!!) kaupungin keskustassa (puhutaan n.10€/t), joten ratkaisimme asian siten, että parkkeerasimme automme 1,5 kilometrin päähän keskustasta sijaitsevaan Fisketorvet-kauppakeskukseen. Siellä oli ilmainen paikoitus 3 tuntia, jonka jälkeen miehet kävivät vaihtamassa autopaikkoja ja hankkimassa meille toiset 3h lisäaikaa :D.

Päivämme oli varattu Strøgetin ostoskadun vilinään. Olimme listanneet siskoni kanssa muutaman 'must visit' -paikan, jotka sitten kiersimme rauhassa lävitse. Lapset pääsivät Build-a-bear-workshoppiin, Hamleys'ille, Lego ja Disney Storeen sekä suloiseen Karrusella-lastenliikkeeseen. 

Päivä kului nopsaa ja illan tullen lähtiessämme ajamaan Legolandia kohti kaikilla lapsosilla oli hymy huulilla autossa istuessaan uusien leluaarteidensa kanssa. Olimme alustavasti netistä vilkuilleet Billundin läheisiä leirintäalueita ja päädyimme summamutikassa Grindstediin, jonne ajatus oli siis pyyhältää vuorostaan taas telttoinemme majoittumaan. Ajo menikin mukavasti juhannuskokkoja bongaillen, vaikka itse Kööpenhaminan (juhannus)ruuhkasta selviytyminen kestikin turhan pitkään. Rajun ukonilman saattelemana ylitettiin myös Ison Beltin silta (tullimaksu 32€). Ruuhkan vuoksi matka venyi ja upeat iltausvat vierivät kumpuraisiin peltomaisemiin meille ihasteltaviksi (kuva yllä).


 Seuraavana päivänä tukevahkon aamupalan (nuudeleita tarjoiltuna seisovasta pöydästä peräkontista) jälkeen liikahdimme reilun 10 kilometrin päähän majapaikastamme naapurikaupunki-Billundiin, jossa tuo tunnettu legomaailma sijaitsee.

Meidän viettomme legomaassa sijoittui juhannusaattoon, jota vietettiinkin helteisessä säässä. Oltiin kyllä onnekkaita, että ilma oli myös pilvinen :D. Olisi muuten ollut aika tuskaisen paahteista. Puistossa oli oikeastaan aika yllättävänkin rauhallista, ja ruuhkiltakin vältyttiin. Kannattaa siis selkeästi välttää heinäkuun yleistä ruuhka-aikaa sekä viikonloppuja. Esimerkiksi lipunmyyntipisteelle sai kävellä suoraan ja laitteisiin tarvitsi jonottaa varmaan ihan maksimissaan 10min - ja useimpiin siis pääsi jopa suoraan.

Puiston legomaailmoja ei oikein voi sanoin kuvailla(!) Rakennelmia ja niiden tapahtumia oli niin mukava seurata. Laivat, lentokoneet, autot, karusellit, avaruusraketit, kuumailmapallot ja jopa hissit talojen sisällä liikkuivat. Meidän pienimmäisemme olisi kovin halunnut pyyhältää mukaan leikkimään - ja siksi(kin) siis valjaat :D. Toki ne, jotka meidän nuorimman tietävät, saattavat muutenkin ymmärtää valjaiden tärkeyden tällaisissa paikoissa.

Alennuskuponkeja Legolandiin kannattaan kyllä bongailla, ja sisko löysikin onneksi sellaiset meille keväällä tänä vuonna kaupoissa ilmaiseksi jaettavasta Lego-kuvastosta (kevät-kesä 2016). Kupongilla pääsi yksi lapsi ilmaiseksi yhtä maksaavaa aikuista kohti. Eli tarkoittaen, että meidän 5-henkisestä perheestä ei tarvinnut maksaa kuin vanhempien liput - alle 3-vuotiaat (kuopuksemme) kun puolestaan ovat ilmaisia. Toki auton parkkeeraus päiväksi lisäsi hintaa hiukan, mutta vain 50dkk:lla. Loppujen lopuksi meidän perheeltä koko päivän huvipuisto maksoi siis alle 100€ yhteensä eli ei ollenkaan paha, kun vertaa moniin muihin huvipuistoihin. Kyseessä on siis aika suuri säästö noilla alennuskupongeilla, koska lapset maksavat normaalisti lähes saman kuin aikuiset.

Olihan se hieno päivä! Paikka on kerrassaan mahtava ja alue yllättävän suuri. Katseltavaa ja koettavaa olisi takuulla riittänyt myös toiselle päivälle. Itse olen lapsesta asti haaveillut vierailusta Legomaassa ja lapsemmekin ovat sopivasti oikeita kunnon legofaneja. Ja koska reissusta Legolandiin on puhuttu jo niiiiin monta vuotta, oli äärimmäisen ihanaa päästä toteuttamaan tämä yhteinen unelmamme.

[ Suloinen kummityttöni PdL-outletin edustalla ]
[ Ajomatkalla Mønin saarelle ]
[ Møns Klint ]
 [ "Äiti, olenhan rohkea kun saatan koskea tähän? Kerrothan sitten kaikille, että koskin." - hra 7v. ]

Vietimme myös toisen yön samaisella Grindstedin leirintäalueella (75€/2yötä/telttakunta) ja seuraavana päivänä aamupäivästä jatkoimme matkaa suuntana Kaakkois-Tanska ja Mønin alue kalkkikivikallioineen.

Ajoreitin varrelle osui sattumalta (*kröhöm*) POMPdeLUXin outletmyymälä Ringstedissä. Huippuhieno outlet-alue siellä olikin(!) Paljon hyviähyviä merkkejä. Alueelle oli todella helppo löytääkin, koska se sijaitsi ihan motarin varrella. Pistäydyin Pompin liikkeen lisäksi myös Noa Noa -outletissa. Pompilla oli muutes aika suotuisat alet silloin, kun outlethinnoita sai vielä 40% pois. Ostetiin mm. neitokaiselle paita, housut ja kevättakki. (Kuva täällä.) Ja olisi(n)han tuollakin alueella viihtynyt varmasti koko päivän liikkeestä toiseen kuljeskellen. Toisaalta onneksi oli hoputtajat matkassa ja ehdittiin vielä hyvin todelliseen kohteeseemme ;) - sekä säästin rahaa, heh.

Tanskassa on kyllä huikea luonto(!) Matkan varrella on niin paljon nähtävää kauniine maalaisidylleineen ja saarelta toiselle vievine siltoineen. Mønin saari kyllä erottuu vielä edukseen ihan rannan tuntumassa sijaitsevine sademetsineen ja kalkkikivikallioineen. Ihan satumainen paikka!

 
Ainoa varsinainen sadekeli sattui meille juuri Møns Klintillä vieraillessamme. Mutta meitä vesikuuro ei hidastanut, vaan sitkeästi taapersimme pienimuotoisen vaellusreitin ja laskeuduimme rappuset kooooorkealta ylhäältä jyrkänteeltä alas rantaan asti. Oli oikeastaan aika huikeaa olla rannalla aaltojen pauhatessa rantakiviin ja salamoiden räiskiessä horisontissa. (Ei siis ollut ukkonen meidän päällä.) 


Jos liikutte Tanskassa autolla, niin älkää jättäkö Mønia välistä. Tanskassa välimatkat ovat niin lyhyet, että sinne ehtii tehdä päiväreissunkin + kalkkikivikallioilla vierailu on käytännössä ilmaista (vain muutaman euron parkkipaikkamaksun luonnontieteenmuseolla joutuu pulittamaan).
(Mønissa olemme mieheni kanssa viettäneet aikaa ennenkin. Tuolloin olimme liikkeellä julkisin menopelein. Kuvia ja juttua kolmen vuoden takaisesta reissusta täällä.)


Mønin saarella yövyimme idyllisellä Keldbyn leirintäalueella (33€/yö/telttakunta), jossa uni maittoi pitkän päivän ja lämpimän ruoan jälkeen. Aamulla seurasimme hetken kanojen touhuja ennen kuin hyppäsimme jälleen autoon ja navigoimme tiemme Kööpenhaminaan. 

Leirintäalueilla on yleensäkin todella kattavasti aktiviteetteja lapsille. Täällä Keldby Campingilläkin oli näiden vapaana liikkuvien kanojen / kanalan lisäksi leikkipuistossa mm. köysirata. Ja esimerkiksi Grindstedissä oli pomppulinna, trampoliinit ja seikkailurata - vaikka tosin muuten kyseinen camping ei mitenkään erityisen huippuluokkaa ollutkaan ;).

Kööpenhaminaa lähestyttäessä kovat ruuhkat valtasivat jälleen tien ja kiersimmekin tukkoisen motarin sitten lopulta leppoisasti ajettavan rantatien kautta ( - ja olihan siellä enemmän nähtävääkin). Kööpenhaminassa vietimme sunnuntain katsellen kaupunkia puolestaan nähtävyyksien osalta. Pieni merenneito -patsaan välittömästä läheisyydestä löysimmekin ilmaisen paikoituksen näin sunnuntain kunniaksi. Mahtavaa!

Yövyimme samassa Hvidovren pikkuasunnossa kuin tullessamme Tanskaan. Kiva, kun oli tuttu majoittaja ja kämppä :D (26€/yö/perhe).


Viimeiset päivät olimme liikkuneet autolla vain parin tunnin matkoja, mutta tuntikausien ajomatka Kööpenhaminasta Tukholmaan odotti meitä reissaajia seuraavana päivänä.

Passeillekin tuli käyttöä Juutinrauman sillan ja Ruotsin tullin ylitettyämme, koska ne tarkistettiin tuolloin. Lieneekö syynä pakolaisliikkuvuus ja yleisesti lisääntyneet pistotarkastukset, koska noin muutenhan ei Pohjoismaissa tarvitse passia kulkemiseen rajojen ylitse. Mutta koska tarvittaessa on oma henkilöllisyys kyettävä todistamaan missä tahansa (Pohjoismaissakin), on passi tärkeä olla hankittuna. Myös Eurooppalainen sairaushoitokortti on hyvä kaiken varalta, jos jotain terveyteen liittyvää sattuu. (Kortin saa tilattua ilmaiseksi Kelalta.)
 
Ikean perustuspaikkakunnalla Älmhultissa pistäydyttiin ajomatkan varrella paikallisessa Ikeassa syömässä hotdogeja ;).
Matka jatkui reippaasti ja olimme jo seitsemän aikoihin alkuillasta pystyttämässä teltaa (hiukan Tukholman alapuolella sijaitsevalle) upealle Farstanäsin Havsbad & FamiljeCampingille (23€/yö/teltta).

Meillä oli muuten käytössä netin kautta ajoissa tilatut Camping Key Europe -kortit. Ei tainnut kortista olla ainakaan mitään alennushyötyä, mutta sisäänkirjautuminen leirintäalueille ainakin käytti todella paljon nopeammin, kun ei tarvinnut muuta kuin kortti ojentaa. Villit huhut kertovat, että Ruotsissa jopa vaativat kortin omaamista majoittuakseen leirintäalueilla. (Tämä asia ei nyt siis selvinnyt, kun meillä oli kortit hankittuna.)

Lapset pääsivät vielä uimaan ja aikuiset viettämään reissun viimeistä iltaa yhdessä.
(Siskoni perhe jatkaisi seuraavana päivänä Ruotsin kautta kotiin, kun taas me puolestaan nousisimme laivaan kohti Helsinkiä.)

[ Luonnontieteenmuseo Luomuksessa Helsingissä ]

Aamusella jatkoimme vielä yhdessä matkaamme Tukholman keskustaan, jossa vietimme muutaman tunnin nauttimassa Gamla Stanin kujista.
Iltapäivällä heitimme hetkeksi hyvästit siskoni perheelle ja ajoimme laivaan.
Käytiin pikkuisen herkkuostoksilla, oleskeltiin kannella kauniissa säässä ja lopulta hiljeinnyimme unille hytin miellyttävien vällyjen väliin ;).

Aamulla Helsinkiin saavuttuamme olimme kolmen päivän sisällä valloittaneet kolme pääkaupunkia; Kööpenhamina, Tukholma ja Helsinki.
Helsingissä vietimme aikaamme puolestaan isosiskoni perheen kanssa muutaman päivän ajan. Kävimme tutustumassa sekä Luomuksen että Kiasman kokoelmiin ja käytimme lapsiamme hurvittelemassa Linnanmäen huvipuiston ilmaislaitteissa.

Kaksi viikkoa sitten sunnuntaina olimme aamulla kotoamme autoomme hypänneet ja matka halki kolmen pohjoismaan päättyi turvallisesti sekä hyvin onnellisesti omaan viidakoksi villiintyneeseen kotipihaan ♡ - mieli täynnä muistoja hienolta perhelomaltamme ;).

***

Paljon olisi vielä vinkkejä moneen juttuun, mutta silloin taitaisi tämä postaus venyä loputtomiin. Kyselkää kommenteissa, jos haluatte joistain asioista tietää tarkemmin (vaikka ihan peruskäytännönjutuistakin). Todella mieluusti vastailen!

Toki tällaiseen suhteellisen edullisesti toteuttavaan reissuun tarvitaan pientä seikkailumieltä, mutta esimerkiksi ajomatkat selätetään vaivattomasti pienillä matkatekemisillä ja useilla pysähdyksillä (toki meillä on onnea, kun kaikki lapset viihtyvät autossa noin muutenkin). Camping-alueet ovat ihan todella miellyttäviä paikkoja; niissä on todella mukava tunnelmakin ihmisten kesken. Ja eritoten lasten tarpeet alueilla on aina huomioitu hyvin(!) Telttailu on myös lapsille elämys!  
Airbnb-majoittuminen on myös älyttömän näppärää ja kokemuksesta en voi muuta kuin suositella. Niiden avulla on helppoa ja edullista majoittua esim. juuri kaupunkien keskustoissakin. 

Meillä meni varmasti paremmin kuin hyvin koko reissu. Olimme todella onnekkaita kaiken suhteen - jopa kelien(!) (Pohjoismaissa kun ei aina ole niin taattua lämpöiset säät...) Oikeastaan vain yksi ainoa harmittava ns. vastoinkäyminen sattui - ja sekin ennen kuin edes päästiin kotikaupungista ulos; yksi lapsista oksensi auton lattialle ja sitä siivotessa meni tovi jos toinen... (Jonka jälkeen muistettiinkin sitten laittaa ne pahoinvointirannekkeet käsiin ja kaivaa oksupussit esille.) :D
Toinen epäkohta oli, että reissu oli selkeästi liian lyhyt!

Tällaisetkin perhelomat siis voivat todella onnistua. Nyt voidaankin hyvillä mielin suunnitella uusia reissuja; Norjan maisemat houkuttelisivat (en ole käynyt vuosikausiin) sekä Ruotsin Vimmerbyssä sijaitseva Astrid Lindgrenin maailma olisi ihana nähdä ja kokea :D.
 Ja jäihän sinne Tanskan maallekin monta paikkaa, joihin vielä täytyy päästä tutustumaan - esimerkiksi ne länsirannikon kuuluisat Hvide Sanden kilometrien pituiset hiekkarannat... Oih.

Mistä johtuu, että kun käy matkoilla niin matkakuume vain kasvaa (!?)

11 kommenttia:

 1. Olipa mukava reissupostaus, eikä ollenkaan liian pitkä - päinvastoin, olisin mielelläni lukenut ja katsellut ihania kuvia enemmänkin!
  Vaikutti kyllä erityisen ihanalta tuo teidän reissu ♡ ja kyllähän sinä olet tuosta unelmareissusta jo ajat sitten ääneen maininnut, joten kiva että saitte sen nyt toteutettua. Mukavaa kun oli vielä niin tuttua matkaseuraa mukana :)
  (ja ymmärrän niin hyvin nuo pikku-K:n valjaat!) ♡

  Itselläni on yhä se Tanskan reissu vieläkin tekemättä, toivotaan että tässä joskus sinne vielä pääsisin...

  Mukavaa alkavaa syys-(!)viikkoa teille! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hyvä! Ajattelin, että kyllästytän kaikki tekstin pituudella :D
   Reissu oli kyllä mieletön. Ehkä paras ikinä(!)

   Ja kyllä se aika vielä teillekin tulee päästä Tanskaan ♥.
   Ihanaa viikkoa teillekin. Haleja!

   Poista
 2. 😍❤ Tulipas taas hyvä mieli (ja onnen kyyneleet)! #ensvuonnauusiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥♥♥! Tätä matkaa on niin ihana muistella. Kyyneleet kyllä nousevat väistämättä silmiin kun kuvia katselee. Ens vuonna mars matkaan taas! ;)

   Poista
 3. Mahtavia maisemia ja hyviä vinkkejä, täytyy juttu laittaa muistiin. Tällainen reissu olisi mahtava tehdä koko perheellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Susanna ♥.
   En voi muuta kuin lämpimästi suositella! On ihana hypätä seikkailuun koko perheen voimin :)

   Poista
 4. Kiva postaus ja aivan upeita kuvia. Ei varmasti tuu heti mieleen, että noin lähellä on noin upeat naapuri maat..
  Tonne mäkin voisin uskaltaa lähteä, kun tuonne ei tartte lentää.
  Oikein hyvää alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos ♥! Ei sitä tosiaan aina tule ajateltua, että läheltäkin löytyy upeita paikkoja. Ei tosiaan aina tarvitse matkustaa toiselle puolen maapalloa ;)
   Ja totta(!) Ehdottomasti tien päälle, jos lentäminen ei innosta. Suosittelen! :) Autosta pääsee näkemään kaiken kauniin luonnon, jonka lentäessä missaa.

   Poista
 5. Hieno reissu takana ja varmasti mahtava kokemus lapsillekin!itsekin haaveilen legolandista ja vimmerbystä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrassaan huippu! ♥ Haaveilla tosiaan kannattaa; kyllä unelmat silloin tällöin todeksi muuttuu! ;)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.