keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Niin lämpöinen, niin pehmoinen


Säätila oli tammikuun ajan oikein kunnolla ihan liian kylmä, mutta nyt se onkin lähinnä kiltisti pysytellyt soppelissa -10 asteen lukemassa täällä pohjoisessa (vaikkakin juuri nyt taas peräti -19*C, ääks). Pitkä pakkaskausi on jättänyt jälkensä ja tuntuukin, että olisi jatkuvasti pieni vilu päällä - eikä tämän hetkinen kurkkukipu/flunssantuntu helpota oloa tietystikään yhtään. Talvi on vahvasti läsnä sisälläkin ja kotona tuntuukin ettei ilman villasukkia voi olla.

Lämpöisten mattojen merkitys vanhassa talossa talviaikaan onkin suuri, jos siis edes yhtään haaveilee tallustelevansa ihan vain varpasillaan edes osan aikaa. Sängyn vierelle olen kovin kaipaillut mattoa, sillä peiton alta lämpimästä suoraan kolealle lattialle ei ole ihan 'se mukavin tapa aloittaa päivää' *irvistys*. Tammikuisten tulipalopakkasten aikaan ei mattotilauksen saapuminen voinut siis olla ajankohtaisempi(!) Kyllä nyt kelpaa aamuisin :D. Eikä matto ole mikä tahansa vaan juurikin niin ihanan lämpöinen ja pehmoinen kuin vanhan talon viileiden lattioiden päälle toivoa saattaa.


Mattomietteet ovat häirinneet mieltä jo aikalailla koko sen ajan mitä täällä olemme asuneet ja juurikin talviaikaan on mattokuume iskenyt pahastikin. Voitte siis kuvitella kuinka ilahtunut olin ennen joulua, kun sain yhteydenoton yhteistyöehdotuksesta Sukhimatot.com-sivustolta, jonka kautta mm. näitä hurmaavia mattoja saa.
Kauan olen himoinnut huopapallomattoa meille ja vieraillutkin niitä moneen kertaan ihailemassa. Sivustolta löytyy laaja mattovalikoima intialaisten, marokkolaisten, nepalilaisten ja turkkilaisten käsityöläisten valmistamia hyvin monenlaisia taidonnäytteitä.

Vaikka mattoja olin moneen otteeseen käynyt kurkkimassa, niin kyllähän se valinnanvaikeus lopulta niitä selatessani kuitenkin iski; miten valita se oikea toinen toistaan ihanammista yksilöistä! Ihan minkä vain voisin meille kotiuttaa. Olin valitsemassa jo pyöreää mattoa, mutta koska sen muotoisia meillä on jo useampi, päädyin suorakulmion malliseen ihan vaihtelun vuoksi. Lopulta (valinnanvaikeudesta johtuen) päädyin myös suunnittelemaan mattoni itse sivuston näppärällä suunnittelutyökalulla.


Sukhimatoissa niiden materiaalin (100% villaa), likaahylkivän pinnan, kauniin ulkonäön sekä (jalka)tuntuman lisäksi minua viehättää niiden ekologisuus ja yleensäkin reilun kaupan periaate. On aivan hurjan upeaa tietää, että maton tekijä saa kovasta työstään reilun palkan, ja että työolosuhteet ovat myös kunnossa. On myös todella mukava tietää kenen tekemä matto on; kuka sen on ihan varta vasten minulle tehnyt minun toiveideni mukaisesti. On se muuten melko huimaa pyöritellä tuollainen määrä huopapalleroita käsin(!) Ja mikä hienointa: matto lähetettiin minulle suoraan käsityöläiseltä kaukaa Nepalista. Täältä voi muuten tutustua työoloihin, -metodeihin ja itse tekijöihin sekä saada oman maton tekijälle kasvot.


Hetken olin jo valitsemassa mattoa lastenhuoneeseen, mutta onneksi ajattelin uudestaan! Sen täytyi olla hetkellinen mielenhäiriö, sillä meidän makkaristammehan se matto on uupunut :D. Matto tulee varmasti paremmin sopimaan tulevaisuudessa sinne 'haaveideni makkariin', mutta onneksi se passaa nyt oikein kivasti tähän nykyiseenkin. Matto tuo itse asiassa huoneeseen kivasti kaivattua särmää(!) Tykkään niin kovin. Valitsin mattoon suht neutraalit värit, ja koska kuviokin on suhteellisen ajaton, matto tuli todellakin jäädäkseen osaksi kotimme sisustusta. Matto sopii oikeastaan meillä melkeinpä minne vain värinsä, kokonsa ja ulkonäkönsä puolesta!


Enkä muuten ylistä yhtään liikaa, kun kerron kuinka on ihan luksusta aamuisin painaa jalat tälle matolle. Pehmoisempi ja lämpöisempi ei matto voisi juuri kyllä enää olla. Ja maton miellyttävyyden on tosiaan huomannut meillä muutkin; matolla tallaa yhden jos toisenkin jalat yhtenään - - ja onpahan mukavuudenhaluinen koirulaisemmekin maton edut huomannut ;).
Oikein olemme siis tyytyväisiä mattoon ja suurin kiitos kuuluu kauas Nepaliin Hiralle ♥.
 
Lämpöistä viikon jatkoa!

P.S. Sukhi on nepalia, ja se tarkoittaa onnellista - eli on todella löydetty aika passeli nimi tällekin matolle :).

~ Postaus on toteutettu yhteistyössä Sukhimatot.comin kanssa. ~

18 kommenttia:

 1. Ihana matto! Itelle haaveillu olohuoneeseen yksiväristä vaaleaa mattoa. Ovat kyllä aika hinnakaita. Tietysti kova käsityö vaati hintansa ja kun tehdään vielä kokonaan käsin. Varmaan ihanan pehmoinen jalalle ja villa vielä ns. hylkii likaa. Varmaan löytyy hinnasto matoista, joten pitääpä kaydä kurkkaan heidän sivulta matot. Toivottavasti olet kokonaan tervehtynyt. Mie olen jo kolmatta kertaa kipeänä. Vielä kurkku kipeänä, mutta nyt pitää vain malttaa olla rehkimättä liian aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Päivi! :)
   Toki alkuun hinta tosiaan voi kuulostaa korkealta, mutta kun alkaa miettimään mitä kaikkea se pitää sisällään, ei se enää ole ollenkaan paha. Mulla jäi mietityttämään sivuston ns. kivimatto, ja sen niin haluaisin(!) Täytyy alkaa säästää rahaa. Sitä satsausta ei kyllä katuisi!♥

   Ihan en kyllä ole täysin terve vielä. Olo on ihan tukkoinen ja ääni ollut käheänä pari päivää, mutta kyllä tämä tästä! Onneksi ihan just on viikonloppu :)
   Oikein paljon tervehtymisiä sinnekin!

   Poista
 2. Kaunis ja todella pehmosen näkönen matto :) Ja söpöt pikku varpaatki päässy kuvaan <3 Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin!? ♥ Saa käydä silittämässä ohi ajaessa :D
   Ja kiitos paranemisterkuista. Kyllä tässä jo mieluusti taas olisi terveiden kirjoissa ;)

   Poista
 3. Kaunis, lämmin ja pehmoinen, sitä matto on. Mukavaa torstaita ♡

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis matto, ihanat värit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli just sitä mitä meän makkari kaipasi ;)

   Poista
 5. Aivan ihana tuo sänky <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitti S ♥♥♥. On se kyllä ollut oikein mieluinen!

   Poista
 6. Kaunis matto, ja passaa tosi hyvin tuohon tilaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos ihanainen! ♥ Ja kyllä: olin lähes yllättynyt miten nappiin tämä mattovalinta meni! :D

   Poista
 7. Oi mikä aarre! Ja taatusti lämmin varpaiden alla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin ♥♥♥
   Kiitos kommentistasi! Iloa loppuviikkoon :)

   Poista
 8. Voi kuinka kaunis matto ja ihana huone <3 Ihanaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos sanoistasi Sanna :)
   Ystävänpäivähalaus!

   Poista
 9. Nämä kuvat on vain niin ihania, kiitos - tähän postaukseen on kiva palata fiilistelemään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille! Jokainen aamu on ihana aloittaa maton päälle astuen. Kyllä muistelen lämpimästi tätä yhteistyötä :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.