torstai 25. kesäkuuta 2015

Keskikesä(?)


Saimme harmitella viileitä ja vetisiä säitä koko kesäkuun alun, mutta voitteko kuvitella miten lämmintä ja upeaa täällä oli lopulta itse juhannuksena - ja varsinkin juhannuspäivänä? Olimme tosiaan mökillä (Perämeren saaristossa) ja siellä lämpömittari näytti varjon puolella +26 astetta. En ole varma voisiko se täysin pitää paikkaansa, mutta lähellä hellerajaa kyllä mentiin. Aurinko totisesti paistoi, eikä tuullut yhtään. Kyllä vain nautittiin! Eihän paremmasta olisi voinut edes uneksia.
Muutenkin mökillä on aina ilahduttavaa ja rentouttavaa käydä, sillä siellä saa tototisesti lomailla :D. Mökki on mieheni vanhempien ja tuntuu kuin oikein täysihoidossa olisi. Jopa tulo saareen on aina niin miellyttävää; hyvä että veneestä saa jalkansa laiturille, niin johan on tervetulomalja kädessä. Anoppi ja appiukko ovat tehneet mökkipaikastaan niin mieluisan, ja keväällä hankittu palju kyllä vielä kruunaa kaiken.

Oli todella ihan uskomatonta miten upeat kelit meille saapuikin tänne pohjoiseen juhannukseksi, ja tokihan nyt taas jatketaan siitä mihin jäätiin: asteita sen +15 ja satelee aina vaan. Olen hyvin iloinen, että edes tuon pienen palan saimme maistaa kesää. Luulisi sen jo kunnolla olevankin - johan keskikesän juhla juhlittiin!


Kylmästä kesästä kertoo meillä myös se, että vasta muutama päivä sitten saimme vihdoin leikkimökinkin siivottua talven jälkeen viime kesän sotkuista puhtaaksi. Ja siis nythän on JO kesäkuun loppupuoli. Normaalisti leikkimökki on saatu siivottua toukokuun aikana. Nyt vain on ollut niin harmillisen kylmää ja märkää. Ei todella uskoisi, että keskikesä on ohitse. Pistetään peukut pystyyn, että heinäkuusta alkaisi sitten edes kuivempi kausi - ja toiveessa toki olisi, että hivenen lämpimämpi jakso myös...

Kovin en ole kesäkukkia viitsinyt vesisateen ja kylmyyden keskelle ostella. Meidän piha ei muutenkaan kovin inspiroi nykymuodossaan (lue: kesyttämätön viidakko) kukkapuuhiin, mutta jotain sentään olen saanut hankittua porstuaamme ilahduttamaan sisääntulijoita :D. Tämä hortensia kaunistutti ensin hetken pirtissä, mutta siirtyi kyllä jo hänkin muiden (niiden muutaman kesäkukan) seuraksi porstuaan nauttimaan raittiista kesäilmoista.

Raikkaita & rentoja kesäpäivien hetkiä!

24 kommenttia:

  1. Täälä yksi yökyöpeli kans vielä herreilä;)
    Joo, oli kyllä aivan huippu juttu nuo juhannuksen kelit, ihania päiviä, täälläkin otettiin niistä kyllä ilo irti ja grillailtiin ja syötiinkin ulkona:)
    Mulla alko loma maanantaina ja heti alko satamaan, plääh!
    Vaikka silti, en stressaa, loma on loma, kun saapi olla töistä pois ja elää hetken ilman aikatauluja:)
    Silti toivon kesäsempiä kelejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun löytyy muitakin yökyöpeleitä! :D Mulla tahtoo aina tietokoneella olemiset mennä myöhäisiltaan... ;)
      Juhannus oli kyllä niin paras ♥. En kyllä ihan heti muista milloin olis ollut yhtä mahtava sää juhannuksena. Ei välttämättä koskaan.

      Ja niin totta: kyllä lomasta voi nauttia ilman niitä lämpimiä päiviäkin. Itse en edes niin perusta helteistä - eikä aikaa esim. auringonotolle olisikaan koskaan. Lasten vuoksihan niitä lämpöisiä kesäpäiviä odottelen. (Pääsivät uimaan ja ihan vaikka piknikille, liikennepuistoon jne.)

      Nautihan lomastasi - satoi tai paistoi ♥♥♥

      Poista
  2. Aivan upeat kuvat <3 todella kaunista :)

    Kylläpä sitä kesää niin odotetaan saapuvaksi. :) pidetään peukut nyt sille :)

    Ihanaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ♥
      Jospa kaikki pohjoismaalaiset nyt laittais peukkunsa pystyyn niin saataiskohan jotain vaikutusta säähän? ;)

      Poista
  3. Aivan ihanat keittiökuvat ♡ Todella kaunista!
    Teillä on ollut sitten aivan mahtavat juhannuskelit :)
    Täälläkin oli jo yksi lämpimämpi päivä. Lisää niitä kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenna ♥
      Juhannus oli kyllä kertakaikkisen täydellinen. En voi ymmärtää vieläkään, että se kesän lämpimin/upein päivä (ainakin tähän asti) sattuikin olemaan juuri silloin :D.

      Aurinkoisia kelejä odotellaan totisesti. Vesisateelle saisi ainakin jo hetkeksi tulla stoppi. Ruohoakaan ei ehdi leikkaamaan missään vaiheessa. Kauhea viidakko tuo meän piha :D!

      Poista
  4. Voi ihanuus tuota teidän juhannussäätä! Tietenkin sen kerran kun täällä olisi ollut mahtavat juhannussäät, niin itse oltiin toisaalla...mutta eipä silti, kyllä meilläkin oli ihan nautinnollinen mökkijuhannus. ;)

    Surkeat ilmat on kyllä ollut näillä korkeuksilla koko kesäkuun, ärsyttää ihan, mutta jospa se tästä iloksi vielä muuttuu kun mullakin alkaa ensi viikolla kesäloma, jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopas muuta!!! ♥♥♥ Sää oli ihan paras! En muista olisiko juhannuksena ollut ikinä noin upeaa. Onneksi teänki juhannus oli sitten muutoin erinomainen :).

      Ja kyllä me vielä niin kauniita kelejä saadaan. Olen ihan varma siitä. Jospa viimeistään kun sinun loma alkaa!!! :D

      Poista
  5. Kaunista ja hortensia on ihana, en ole vielä raaskinut ostaa, tapan sen kuitenkin. Upea ilma teillä on ollut, täällä on sadellut päivittäin.
    Rentoa kesää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hortensiat ovat kyllä kauniita. Niin näyttäviä! ♥ Niitä täytyy muistaa vain kastella. Ei ne sen kummempia hoidettavia ole ;). Tykkäävät pysyä tosiaan kosteana, eivätkä taida liian paahteisesta paikasta välittää.

      Oli ihme onni kyllä meille, että juhannussää oli niin hieno. Muutenhan täälläkin siis vain satelee ja on viileää. Toivottavasti saatte tekin pian oman maistiaisenne lämmöstä ja auringosta - tai ei siis mitään maistiaisia vaan ihan kunnon annos sitten kerralla! ;)

      Poista
  6. Radiossa juuri puhutaan, vaikuttaako ilmat lomafiilikseen.. Kyllä ainakin itsellä masentaa kun aina vaan sataa ja villasukat saa olla jalassa! Mutta saimme mekin onneksi pienet maistiaiset
    juhannuksena! :-) Jospa se tästä vielä lämpenisi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Kyllä mullakin harmittaa pääasiassa lasten vuoksi. Itse olen aika hyvin sisällä viihtyvä ihminen, mutta mieluustihan noita muksuja pääsis käyttään uimarannalla, liikennepuistossa, pyöräilyretkillä, piknikeillä jne. Kyllähän tässä alkaa vähän tylsää jo sisällä olemaan kun kaiket päivät vain satelee.
      Mutta kyllä mie Minna uskon, että saadaan vielä lämpöä! ♥ Kesä on nyt vain viivästynyt - mutta niinhän se tais tehdä viimekin vuonna ja loppujen lopuksi kylmän kesäkuun jälkeen olikin todella lämmin heinäkuu. Eli toivoa meillä ainakin vielä on ♥.

      Poista
  7. Toivotaan tosiaan, että heinäkuu olisi hieman parempi kuin kesäkuu!!

    Aivan ihania kuvia!

    VastaaPoista
  8. Kyllä ne aurinkokelit vielä saapuu pysyvämmiksi, uskotaan niin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meillä ole oikein muuta vaihtoehtoa nyt kuin uskoa :D! ♥♥♥

      Poista
  9. Miten upea keittiö teillä. Aivan ihanan valoisa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kaunis kiitos ♥. Valosta saa kyllä onneksi nyt nauttia päivin ja öin! :)

      Poista
  10. Onneksi sulla on positiivinen asenne, osaat nauttia siitä pienestä lämpimästä hetkestä :) Ja keittiötä ihailen minäkin, onko kaapit muuten Ikeasta? Keittiöremontti suunnitelmissa (jossain hamassa tulevaisuudessa, luultavasti vasta muutaman vuoden päästä) mutta nyt iski inspis. Tuollaiset kaapit haluaisin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Maija ♥ ja miten ihana kommentti! Kiitos siitä Sinulle :).
      Kaapit ovat tosiaan Ikeaa - ja mielestäni heiltä saa edelleen tätä samaa. Keittiöremontti on aina kovin työläs, mutta niiiiiiiiiin palkitseva! ♥♥♥ Tsemppiä remppasuunnitteluun - ja toteutukseen tietysti sitten myös.

      Poista
  11. Ihania kuvia. Jospa ne kelit tästä vielä lämpiävät. Itse luotan siihen, että paras on vasta tulossa, vaikka omat lomat on tullut jo suurimmaksi osaksi vietettyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :)
      Kyllä mullakin on vahva usko, että kyllä tässä vasta kesään päin ollaan menossa! :D

      Poista
  12. Niin se juhannus oli ja meni ja kyllä täälläkin nautittiin lämpimistä keleistä, vaikkakin kyllä pohjoisessa. Saisi minunkin puolesta tulla takaisin ne helteet, varsinkin nyt kun p:kin loma alkoi. Ja ihania keittiökuvia ja iki-ihana hortesia.. mie ostin kans hortensian, mutta harmikseni se ei kestänyt meidän viikonlopun reissua. Oli nimittäin kuihtuntut ihan täysin. Niin ja vielä nuista kesäkukista, että mie laitoin tänä vuonna poikkeuksellisesti 2 kpl varsiruusuja, jotka myöskin on mennyt pilalle.. en tiedä johtuuko liian märästä, vai kylmyydestä. Jospa ne siitä kuitenkin lähtisi uuestaan kasvamaan ku huonot leikkoo pois. Sie olitkin viisaampi nuiden kukkien suhteen =) hih

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, saisi kyllä lämpö jo tulla! Eniten harmittaa lasten vuoksi, kun kaikki kesäkiva jää välistä :(. Tahdotaan uimarannalle ja liikennepuistoon jne.!!!
      Hortensia on kyllä tosi ranttu. Sitä vaan pitää tosiaan jatkuvasti kastella. Möksähtää nopsaan, jos vähänkin huonolle hoidolle jää :(.
      Mulla oma on nyt varmaan reilun kuukauden jo ollut todella komiana. Saas nähdä miten sen kanssa vielä lopulta käy posrtuassa. (Ja varsinkin, jos jossain vaiheessa ne helteet tulevat...)

      Ja heh, tosi viisaana tosiaan :D. En vaan oo saanu aikaiseksi, haha. Enkä kyllä oikein pihalle tosiaan osaa vielä mitään laittaakaan - piha kun on mitä on. Porstuan suojassa onneksi menevät tosi hyvin. Noita runkoruusuja mullakin on pari kappaletta ja hyvin ainakin toistaiseksi voivat. Ne ei varmaan tosiaan tykkääkään liian märästä, joten todella harmi etteivät teillä kestäneet tätä kesää :(. Täytyy nyt vaan pitää peukkuja, että vielä reipastuvat!

      Kiitos kaima kommentistasi ♥♥♥

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.