maanantai 14. toukokuuta 2012

Erään äidin lempiruokaa

Äitienpäivän kunniaksi rakkaani valmisti meille
moniviljapatonkeja kera lohen & kiivi-inkivääri-habanero-kastikkeen.
Tätä ruokaa olemme tehneet jo useamman kerran
- ja näin tulisen ruoan ystävinä siitä on totisesti muodostunut yksi lempiruoistamme.
Toki tätä voi tehdä myös ilman chiliäkin,
ja koska kiivi, inkivääri ja lohi sopivat niin mahdottoman hyvin yhteen,
suosittelen lämpimästi kokeilemaan!!!
(Vaikka hiukan erikoiselta tämä yhdistelmä voinee kuulostaakin.)
Alkuperäinen ohje ruokaan täältä.
SAUCE
2 isoa habanerochiliä
n. 2rkl fariinisokeria
n. 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
n. ½dl tummaa soijakastiketta
3 kiiviä

1. habanerot kuullotetaan suikaleina voissa pannulla -> lisätään fariinisokeri
2. habanerot, inkivääri ja soija tehosekoittimella hienoksi soseeksi
3. lisätään kiivit paloina seokseen -> jonka jälkeen tehosekoittimella lyhyt, pikainen painallus, jottei kiivin rakenne hajoa täysin ja tee kastikkeesta liian "vetistä"
 
 ***
Lapsille toki ei näin tulista ruokaa voi antaa,
vaikka usein ruokaan aina hitusen chiliä käytämmekin.
Pikkuisten annos äitienpäivän ruokailussa näytti siis puolestaan tältä:
 eli kalaa, salaattia, pottuja ja kukkakaalta
-> lasten makuun ilman tulisuutta! :)
(Kuvat otettu mieheni vanhempien luona.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen! Se on erittäin tervetullut ♥