keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Hyvää energiaa julisteilla


Makkarimme niin sanotun vaatehuoneen päädyn sisustus on jäänyt ihan vaiheeseen ja olen mietiskellyt tovin mitä ja millaisia tauluja sinne laittaisin. Kaikki suunnitelmat ovat kuitenkin jääneet ajatuksen tasolle kunnes nyt saivat viimein sysäyksen eteenpäin Poster Storen pyytäessä mukavaan yhteistyöhön kanssaan.


Poster Storen ideologia "kodin pitäisi olla keidas, joka antaa sinulle inspiraatiota ja energiaa" on mielestäni ajatuksena täydellinen, jonka kyllä allekirjoitan täysin. Kotona tulee viihtyä sekä pystyä rauhoittumaan ja siten myös kyetä lataamaan akkuja. Vaikka makuuhuoneen ei sinänsä tarvitse pulputa inspiraatiota, joka tapauksessa tila kuin tila tarvitsee osakseen sitä sellaista hyvää energiaa, josta voimaantua. Poster Storen valikoimasta löytyy toinen toistaan ihanampia julisteita, joista itse valitsin makkariimme muutaman yksinkertaisen rauhaa ja rakkautta henkivän yksilön. Muun muassa Love Warrior -julistetta olen jo tovin silmäillyt ja nyt se on vihdoin meillä . Vaatesäilytystilamme on ollut ilmeeltään melko tylsäkin tähän asti, mutta tauluilla tilaan sain vihdoin kaivattua ilmettä oikein mukavasti - rikkomatta silti makuuhuoneen harmoniaa. On aina yhtä yllättävää miten vaivatta ja pienelläkin budjetilla saa kaivattua muutosta aikaan muutaman kuvan voimin.


Makkarin sisäänkäynnille (aulan puolelle) valitsin julisteen, jonka teksti vetää suuni hymyyn joka kerta ♡. Julisteripustimet ovat mielestäni mukavaa vaihtelua perinteisille kehyksille ja niiden listojen kiinnitys toimii ihan vain magneetein - ihan supernäppärää(!) Olen todella tyytyväinen myös julisteiden laatuun, sillä ne ovat hyvin korkealaatuista vahvaa paperia, joka ei myöskään ajan kanssa kellastu.
Julistehankintoihini olen kyllä erittäin tyytyväinen :)

***
Poster Store haluaa muistaa myös teitä lukijoitani ja tarjota käyttöönne 30%:n alennuksen julistevalikoimastaan.
Alennuksen voi lunastaa koodilla "lumimaella30".
(Ei koske Selection-julisteita, kehyksiä eikä tätä tarjousta voi yhdistää jo alennettujen tuotteiden kanssa.)
Koodi on voimassa seuraavat 14 päivää eli 23.5. asti.


* Kaupallinen yhteistyö Poster Storen kanssa. *

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Pala pääsiäistämme


 Vappuhan se jo kolkuttelee ovella, vaikka pääsiäisestä on vasta viikko aikaa.
Vuoden alussa tuntui, että pääsiäinen on tänä vuonna aivan liian myöhään,
mutta niin vain ällistyttävän nopea ajankulu teki jälleen tehtävänsä eikä lopulta odottelu edes tuntunut missään.
Myöhäisessä pääsiäisessä oli ainakin täällä pohjoisessa omat etunsa, sillä pajuihinkin oli jo ehtinyt isot kissat ilmestymään sekä tiet olivat ehtineet hyvin sulaa ja kuivua naapurustossa kierteleville pienille virpojille. 
Ja olihan kelinkin puolesta oikein mukavaa, kun aurinko paistoi ja oli jo tositosi lämmintä.


Pääsiäisenä saimme rakkaan ystäväperheen luoksemme ihan yön yli -vierailulle. Arjen kiireissä ei olla ehditty oikein kyläilemään puolin tai toisin eikä oltukaan nähty kunnolla siis toviin. Ja niinpä oli oikein mukava viettää pääsiäinen yhdessä ja vaihtaa kuulumisia paremmin oikein ajan kanssa.

Mieheni on viime vuosina innostunut leipomaan pizzoja ja paistamaan niitä leivinuunissa, ja koska olimme jo viime vuonna pizzatalkoilleet samalla porukalla, valitsimme luontevasti itse tehdyt pizzat pääsiäisateriaksemme. Pizzojen teko on loppujen lopuksi melko leppoisaa yhdessä puuhailua, ja lapsetkin tuntuvat nauttivan päästessään itse valitsemaan täytteensä ja maustamaan niillä omat pohjansa.

Ruokailun jälkeen järjestettiin lapsille pientä munien etsintää ja jälkiruoaksi kokosin banoffee-tyylisen kakun mansikkatäyttein ja suklaamunakoristein. Ilta kului hiukan kuplivaa juoden ja Knowledge is power -peliä pelaten - kukin enemmän tai vähemmän pizzaähkyssä ;).


Muutaman päivän päästä juhlitaan jo vappua ja olen niin iloinen, että piha alkaa olla vihdoin lumeton meilläkin. Minulla on sellainen viiden vuoden kalenteri, josta on helppo nähdä päivittäin mitä on tehnyt vuosi tai muutamakin sitten, joten hiukan huvittuneena katselin toissavuotista merkintää siitä kuinka silloin siinä vaiheessa = nyt vasta oltiin traktorilla siirrelty suurempia kinoksia pihalta syrjempään. Nythän mm. pihatiemmekin on ollut jo viikkoja täysin sula. Mutta tottahan se on, että lunta on ollut viime vuosina ihan mahdottomia määriä(!) Nytkin oli ihan suhteellisen paljon loppujen lopuksi, mutta kiitos lämpimän kevään, se on myös sulanut nopeaa pois - ja toki talomme sijainti mäen päällä vauhdittaa prosessia mukavasti ♡.

Vapuksi meillä ei vielä ole kaikki suunnitelmat ihan täysin lukkoon lyötyjä, mutta kaiketi ohjelmassa on jälleen tavata ainakin ystäväperheitä ♡. Simat ovat kuitenkin tuloillaan ja munkkeja vielä kun saataisiin niin sitten alkaa ainakin omat vappusuunnitelmani olla kohdillaan, heh :D.

Aurinkoista kuun loppua ja riemukasta vappua!

P.S. Joku ehkä jo bongasi, että pientä muutosta on pirtissämme tapahtunut sitten viime näkemän. Eteisen pöydästä tosiaan lyheni jalat ja se siirtyi olkkariin sohvapöydäksi vuorostaan. Kiva saada vähän vaihtelua pirttiinkin.

torstai 28. helmikuuta 2019

Työtilan loppusilaus

*kaupallinen yhteistyö*

Alamme saamaan vintillä sijaitsevan työtilamme pikkuhiljaa (vihdoin ja viimein!) myös varsinaiseen käyttöönsä, sillä saimme tehtyä sinne hiljattain työpöydän ja hankittua tuolit pöydän ympärille. Tila kaipasi muutakin pientä lisäsisustamista, jota pääsin sopivasti puuhaamaan Veke.fi:n kanssa yhteistyössä.


Työtason teki mieheni kolmesta, alunperin 8m-pituisesta, liimapuupalkista leikatusta pätkästä, jonka pinnan käsittelin valkoiseksi.
Ja koska katto tilassa on vino, oli luonnollista sijoittaa pöytä tilan keskelle pitkittäin. 
Työpöydän tuoleiksi hankimme metallituolit, joista olen vuosia (ja vuosia!) haaveillut. Nyt sain vihdoin unelmani toteutumaan tähän tilaan. 
Metal tuoleja olisi ollut valita useita värivaihtoehtoja, joista musta ja valkoinen olisi olleet mieluisia myös, mutta kompromissina päädyin lopulta hopeisiin. Mietiskelin millainen hopean sävy tuoleissa olisi, mutta onnekseni se oli mielestäni juuri täydellinen = kauniin teräksinen.
Tuolit saavat myös kiitosta jämeryydestään, jota hiukan jännäsimme mieheni kanssa (- tai hän pääasiassa).

Työpöytä ei (takuulla!) jatkossa tule olemaan pysymään aina näin siistinä, joten sopivasti rauhoittavaa tunnelmaa työpöydän äärellä tuo kaunis Fanni K -merkin betoninen lyhty. Ja kun kynttiläaika jää jälleen taa, saa lyhty uuden tehtävän maljakkona.
Voin hyvin kuvitella sen täyteen esimerkiksi tulppaaneja ♡.


Työpöydän tuolien lisäksi kaipasimme tilaan myös hiukan lisätasoa sekä mahdollisesti myös lisäistumatilaa. Penkkivalikoimaa läpikäydessäni, bongasin joukosta Fanni K:n industrialhenkisen metallipenkin, joka ratkaisisi tarpeen täydellisesti: oli juuri sopivasti sekä kaunis että käytännöllinen ja sopisi hienosti yhteen myös pöydän tuolien kanssa. Nyt penkki menee mukavasti vierassängyn päädyssä sopivana tasona petausvaatteille - ja kun työpöydän ympärille kaivataan lisäistuimia, on se näppärä siirtää sinne tarvittaessa.
[ On ollut sellaisesta pienestä askartelukerhosta tytön kanssa haaveilua... :) ]


Työpöydän ja tuolien saaminen huoneeseen oli ollut kyllä ihan liian kauan listalla, mutta onneksi nyt ollaan jälleen askel lähempänä tämänkin tilan valmistumista. Ja ihan hyvin onnistuimme mielestäni, sillä ainakin minua tämä työtila kutsuu käyttämään. Pelkäksi läppäritasoksihan ei pöytää tosiaan ole tarkoitettu vaan pian sille levitellään kankaat, askartelukamppeet, perhonsitomisjutut... you name it.
Vielä tilaan tarvitaan kunnon valaistus sekä urakkana olisi myös saada kuntoon huoneen toinen puoli, joka kuuluu mieheni työhommille.

Nyt olen kuitenkin iloinen ja onnellinen tästä pienestäSUURESTA saavutuksesta.
Rutistus jokaiselle.


*Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veke.fi:n kanssa. Tuotteista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.*

maanantai 25. helmikuuta 2019

Eteisaulassa


Ah, miten huikeat kelit ovat olleet! Aurinko paistaa täydeltä terältä ja vesipisarat tippuvat kilpaa räystäistä. Aivan P-A-R-A-S-T-A!
Kyllä se kevät taas sieltä tulee, vaikka jossain kohtaa talvea olo on melko lohduton - ja kevät itsessään jo sananakin tuntuu tooooodella kaukaiselta ;). Mutta niin vain helmikuu tekee taas taikojaan!
 Ensi viikolla on vihdoin myös meidän vuoromme talvilomailla ja näillä näkymin sen teemme tunturimaisemissa (ainakin jonkin osaa lomasta).
En kyllä malttaisi millään odottaa. Kunpa aurinkoisia, suht lauhoja, kelejä riittäisi silloin meillekin.


Eteisaulasta nappasin pari kuvaa valoisan päivän innoittamana - ja koska kovin montaa kuvaa täällä blogin puolella ei tästä tilasta taida olla yleensäkään. Eteinen on hakenut koko kuuden vuoden asumisaikamme ajan itseään ja siksi ollutkin jatkuvassa muutoksessa: huonekalut ovat vaihtuneet tai vähintään paikkaa vaihtaneet kutakuinkin puolen vuoden välein. Vihdoin kuitenkin alkaa hellittää (useamman onnistuneen muutoksen ansiosta, joista myöhemmin tulossa lisäjuttua) ja tila alkaa toimimaan ja tuntumaan juuri sellaiselta levolliselta, jota olen niin pitkään toivonut ♡.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Vintin vierasnurkkaus


Vintiltä meillä alkaa pikkuhiljaa löytämään valmiitakin kohtia; melko voittajafiilis :). Makkarin lisäksi vierasnurkkaus on valmistunut ja onpahan yövieraitakin meillä ollut täällä jo useampia ilonamme. On kyllä ihan parhautta, kun on nyt vihdoin tilaa majoittaa ystäviä ja sukua muuallakin kuin pirtin lattialla patjoilla(!) Luulen, että myös yövieraat kiittävät ;). Vierassänky (oma vanha, ylimääräiseksi jäänyt) sijaitsee vintin työhuoneessa, jossa muuten onkin melkolailla sisustuspuuhat vielä aika pahoin vaiheessa. Odotan kyllä jo kovin, että koko työhuone saadaan täyteen käyttöönsä.

[ Juliste on tilattu Deseniolta ja suuuuuuren paimentolaismaton hankin BlackFridayn alesta Ellokselta.
Tyynynpäälliset: H&M sekä paikallinen sisustusliike Mielitietty. Viltti Ruotsin puolelta Rustasta. ]


Täällä riehuu mahdoton pohjoistuuli puskien kaiken irtolumen liikkeelle. Aamulla kotitielle olikin puhuri ajattanut yön aikana melkoiset vallit, mutta niin vain puskin niistä autolla ongelmitta lävitse :). Heh.

Mies on ollut jälleen työreissulla, mutta onneksi muutama rakas ystävä on käynyt minua ilahduttamassa läsnäolollaan viikon aikana.
Viikonlopuksi saan mieheni takaisin ja lauantaille on heti luvassa mukavaa yhteistä illanviettoa → ystävien tuparit. 
On tainnutkin jälleen vierähtää muutama vuosi, kun olemme ihan kahdestaan päässeet liikenteeseen 
-- joten aika malttamattomana iltaa odotamme. (Ei paineita P&L! Hehe.)

Tänään kuitenkin vielä elellään arkea ja illaksi on jälleen tuttuun tapaan harrastuksiin kuskailua.
Onnea on tänään myös valmis ruoka = kalakeitto, joka odottelee anoppilassa syöjiään. Parhautta ♡.

Ihanaa viikon jatkoa!

lauantai 9. helmikuuta 2019

Autorata teippaillen


Olen suunnitellut vuosia autotien maalaamista poikien huoneen lattiaan, mutta jahkailuiltani ja pähkäilyiltäni en ole saanut mitään lopulta koskaan aikaan. Muutama erilainen H&M:n pieni automatto meillä on ollut aiemmin tien virkaa toimittamassa, mutta ne eivät ole silti maalaushaaveitani vieneet - vaan lähinnä vain siirtäneet.
Nyt kun markkinoille on tullut autotieteippejä, on päätös ollut helppo toteuttaa minitieverkosto suoraan lattiaan. Joten eräänä joulukuun aamuna pojat löysivätkin kalenterisukistaan yllärinä autotieteippejä, joista sitten teippailtiin hiljattain poikien huoneeseen auto- ja junarata. Tämän pienikokoisen liikennepuiston tekeminen oli todella hauskaa! Ja koska kyseessä on ns. washiteipit, ei tarvitse pelätä etteivätkö teipit lähtisi lattiasta ongelmitta pois jahka rata alkaa kyllästyttää / menee huonoon kuntoon.


Taaimmaisen teipin ostin Tigerista, mutta muut teipit on tilattu Ebayn kautta. En tiedä kauan teipit kestävät lattiassa hyvinä, mutta monen euron satsaushan tämä ei onneksi ollut. Ja teippaamiseen kului aikaakin ehkä vain noin puolisen tuntia, joten homman voi tehdä helposti joskus uudestaankin (jos siltä tuntuu).
Vielä teipit ovat tosiaan pysyneet, vaikka mm. sählymailatkin tilassa viuhtovat lattiaa suht tiheään. Toki joistain saumakohdista meinaa teipin päädyt nousta pystyyn, mutta niitä olen käynyt korjailemassa puikkoliiman avulla - ja se onneksi pitää paremmin päät kiinni kuin teipin alkuperäinen liimaus.

 

Emme suunnitelleet teitä mitenkään vaan lähinnä mentiin teippailtiin sinne minne huvitti ja katkaistiin siinä missä tuntui parhaalta. Teippirullia olisi saanut olla kyllä enemmän, sillä ne loppuivat aika äkkiä - ja ehkä siksi osa teistä jäikin vähän oudon mallisiksi / loppuvat kesken. Lopputulokseen ollaan kyllä hassuista teistä huolimatta oikein tyytyväisiä :). Kyllä tässä mahtuu ajelemaan ihan mukavasti.


Täällä Torniossa kuukauden kestänyt kova pakkasjakso on (*kop-kop-kop*) taakse jäänyttä aikaa - vihdoinkin! Nyt ulkona on enää vajaa -10°C, joten lapset touhuavat sisäpuuhien sijaan väliin pihalla.
Kuopuskin uinuu ulkosalla, joten itse puolestaan käytän ajan hyväksi ja jatkan seuraavaksi siivoushommiin
- ja sitten kyllä leivon ne perheelle luvatut Runebergin tortut, jotka jäivät viikolla tekemättä.

Ihanaa viikonlopun jatkoa!

sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Pakkaspäivien kuulaus


Hyvää uutta vuotta ja mukavaa tammikuuta - joka tosin onneksi vetelee jo lopultakin(!) viimeisiä päiviään. Jos puhelimen ja tietokoneen kalenterit eivät näyttäisi tälle päivälle merkintää 27. tammikuuta, voisin vannoa, että elämme ehkä jo jotain 49. päivää...

Vuosi on meillä aloitettu monien touhujen parissa. Remppahommiin tartuttiin lähes välittömästi jahka vuodenvaihteen aikaiset yövieraat painoivat oven takanaan kiinni. Haastoin myös itseni käymään koko repertuaarini käsityö(ompelu/virkkaus/maalaus/piirustus/nukkekoti/askartelu/jne.)tarpeistostani lävitse ja järjestämään kaiken yhteen lipastoon (joka toki on melko suuri, mutta kuitenkin). Tehtävä on kuitenkin hiljattain osoittautunut erästä leffaa lainatakseni 'mission impossible':ksi. Hyvästä yrityksestä voin kuitenkin taputtaa itseäni olalle :) ja ovatpahan kamat nyt kuitenkin täysin läpikäyty ja järjestetty. Pari kivaa katseenkestävää säilytysarkkua tai isompaa kannellista laatikkoa kun vain löytäisi jostain, niin homma olisi sillä selvä. Sitä myöten myös yläkerran työhuonekin alkaisi pikkuhiljaa muotoutua mukavaksi, toimivaksi tilaksi.


Pakkasmittari on näyttänyt keskilämpötilana -25°C viimeisen parin viikon ajan, joten päivät ovat pyörineet lähinnä talonlämmityspuuhien ympärillä. Ulkona ei ole isommin viihdytty ja siellä on käytykin oikeastaan vain viemässä roskia, hakemassa postia ja polttopuita (jos autolle ja takaisin -juoksuja ei lasketa). Tammikuisista päivistä on nautittu siis melkolailla ainoastaan sisältä käsin kauniita maisemia ikkunoista ihaillen. Talvipäivien kuulaus tulvii onneksi ihanasti sisään asti, ja pakkaspäivien tunnelma on myös selvästi löytänyt paikkansa sisältä sisustuksessa ja sen sävyissä. Vielä vuorokauden valoisa aika on kuitenkin ainakin täällä Lapissa kovin lyhyt, joten tunnelmavalot ja kynttilät palavat edelleen päivittäin lohtuna viileisiin ja pimeisiin iltoihin.


Tämä kylmä ja pimeä sydäntalven aika tuntuu lähes väistämättä laittavan mielen ahtaalle ja miettimään elämää (ja kaikkea siihen liittyvää) monilta eri suunnilta. Viime syksy oli meillä monesta murheesta täynnä, mutta lisäksi myös yhtä surkeiden sattumusten sarjaa ja siten raskas. Väkisinkin tälle vuodelle toivoisi hiukan keveämpiä harmia ja huolia - ja eritoten kaipaa sellaista sisäistä rauhaa ja voimaa. Onneksi ensi viikon lopulla jo käännetään kalenteri helmikuulle ja alkava kevättalvi tuo tullessaan enemmän aurinkoa ja sitä myöten itselleni myös kaivattua energiaa. Huomaan kaipaavani valoa, ja oma tehokkuuteni tuntuukin olevan hyvin riippuvainen siitä. Kevään varrelle on paljon suunnitelmia, mutta niiden(kin) kanssa edetään pikkuhiljaa, sillä nyt nautitaan elämästä pääasiassa pienimmäisemme tahtiin. Päivän yhteiset hetket - ne jaetut naurut ja ilot - ovat se todellinen arjen kantava voima, josta en voi muuta kuin olla kovin kiitollinen ja onnellinen .

[ Pieni kuvausassistenttini kurottelemassa pöydältä palkintorusinoitaan ;) ]

Ihanaa kuun loppua
& lämpöä pakkaspäiviin!

sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Jouluterkut Lumimäeltä


Joulukuu meillä on mennyt aikalailla samoin kuin aiempina vuosinakin. Perinteisiä joulupuuhia on tehty ja jotain aina olen koittanut instankin puolella vilautella. Nyt ollaan ihan jouluaaton kynnyksellä ja harmittelen miten tämä joulukuu tuntuu joka vuosi menevän aivan liian nopeasti. Ihania joulupuuhia kun on niin monta(!) ettei kaikkea ehdi tehdä kunnolla ajan kanssa - ja jotkut asiat vain jäävät kokonaan kuten korttien teko jälleen... Myös kunnon joulusiivous jäi tekemättä tänä(kin) vuonna :D - eikä se edes oikeastaan haittaa.

Remonttihommat ovat pitäneet vapaa-ajan vähissä. Vintti etenee edelleen tasaisen hiljaiseen tahtiin ja uusimpana remonttikohteena meillä on ulko-ovien uusinta - ja kyseessä ei ole vain pääovemme vaihto vaan uutena muutoksena saimme toisen ulko-oven taloomme (jee!). Ovista tulossa paremmin juttua myöhemmin, jahka valmista saamme. Nyt pakkaset jarruttavat projektia - ulkona kun on nytkin -26!


Hiljaista on täällä blogissa totisesti ollut. Pimeä aika ja kamerattomuus ovat vieneet kyllä innon - ja muutenkin tämä aika vuodesta on niin kiireistä. Mutta nyt(!) - nyt on uusi kamera. Sain sen ihan muutama päivä sitten mieheltäni - hänen ja vanhempiensa yhteisenä joululahjana meille. Sain lahjan nyt näin etukäteen, jotta ehtisin ottamaan edes muutaman joulukuvan tännekin. Ihanasti ajateltu ;).
Olen kyllä niin iloinen ja onnellinen. Joulu on kyllä ihmeiden aikaa!

 Vielä en ole joutanut paremmin kameraa räpläämään, mutta jotain parempaa siinä ainakin on kuin aiemmassa näin äkkiseltään todettuna. Pieniä muutoksia on, jotka vaativat vähän aikaa totutella - suurimpana kuitenkin se ettei aiemmin käyttämäni kuvanmuokkausohjelma enää tunnista uusinta RAW-muotoa. Tämä "muutos" tuli minulle täytenä yllätyksenä. Nyt täytynee siis alkaa katsomaan ihan uutta ohjelmaa, joka toki vähän harmittaa, koska vanhaan oli jo niin tottunut. 


Kuusen asetimme tänä vuonna vanhaan, talomme vintiltä löytyneeseen, puulaatikkoon. (Tekstit ovat alkuperäiset.) Pirtissä laatikko on toiminut syksyn ajan sivupöytänä, mutta onkin ihan täydellinen tähän tehtävään ♥.
 Kuusen latvatähti ei tahdo pysyä suorassa (kts. ylin kuva), joten ajateltakoon, että se esimerkillään näyttää kuinka rennosti joulun aika on otettava :).

Kun saadaan leivinuuni lämmitettyä, aloitamme joulumme vieton jo tänään ja suuntaamme anoppilaan syömään ja saunomaan. Huomenna vietämme sitten jouluaattoa ihan kotosalla perheemme ja osan omasta lähisuvustani kesken. Joulupäivänä jatketaan rakkaiden kanssa saunoen omassa pihasaunassa - ja syöden, syöden, syöden :D.

OIKEIN IHANAA & RAUHAISAA JOULUA!
Ja kaunista neljättä adventtia.

-Hanna-