torstai 27. elokuuta 2015

Poikien juttuja parvella


Leikkimökkipostaukset jatkuvat vielä tällä yhdellä osalla, jossa esitellään muutamalla kuvalla mökin parvea.
(Aiemmat postaukset: leikkimökin alakerta & hiirten talo)

Ajatuksena oli jo tätä minitaloa suunnitellessa, että mökkiin mahtuisi rauhaisa loikoilupaikka jonnekin - ja toki tällainen parvi on juuri omiaan sellaiseen juttuun. Mökki saisi myös hiukan jatkoaikaa aktiivisen leikki-iän jälkeen, kun lapset voisivat hiukan isompina kutsua tänne kavereitaan yökyläilemään. (Saisivat ihan rauhassa tirskua ja höpötellä yömyöhään erossa sisaruksista ja vanhemmista. Itse ainakin nuorempana tätä mahdollisuutta hyödynsin usein lapsuuden leikkimökissämme ystävieni kanssa.)

[Räsynukke on muuten ns. näköisnukkeni, jonka kummitätini on tehnyt minulle ollessani ihan pieni tyttö. Tuo nukke on kyllä aika hauska!]

Parvi on tosiaan ollut enempi poikien paikkana - alakerran ollessa siis pääasiassa neidin aluetta. 
Parvella voi pötkötellä patjan päällä, painia veljen kanssa, leikkiä leluilla, syödä eväitä ja vaikkapas lukea kirjoja. 
Koska parvella ei nyt sen kummemmin ole nähtävää, oli tähän samaan postaukseen kiva laittaa vinkkiä meidän mielestämme maailman parhaimmasta ja kauneimmasta lasten karttakirjasta.


Suuri karttakirja sisältää kuvituksina teksteineen kaikki maailman kuusi mannerta ja yli 40 valtiota. Kirjassa on kyllä tosi kivasti esiteltynä maat ja tutkittavaa riittää lähes loputtomiin. Kauniit värit ja suloiset kuvat ovat erityisesti meidän mieleen! ♥ Tällainen kirja uppoaa tiedonnälkäiselle eskarilaisellemme juuri nyt erittäin hyvin. Itse tilasin kirjamme kesän alussa AdLibriksestä 20 euron hinnalla. Minusta hinta oli kyllä todella soppeli näin innostavalle ja upealle kirjalle.
(Nyt vain huomasin, että kirjahan on loppu ainakin parista kurkkaamastani verkkokirjakaupasta, mutta onneksi niitä näkyy olevan pian tulossa lisää.)

  
Tämä karttakirja on ollut huikea menestys ja onhan sitä katseltu ja lueskeltu kovasti näiden pienten peikkopoikiemme kanssa. Leikkimökin parvella on kyllä ollut erityisen mukava tutkia kirjaa rauhassa kesäsateen ropistessa kattoon.

Täällä palauduttiinkin tänään hyvin kuluneen kesän tunnelmiin, sillä koko aamupäivän satoi oikeinkin kovasti. Muutaman viikon sateeton lämpökausi vetelee nyt siis viimeisiään, sillä jälleen huomiseksi lupailee vettä taivaalta. Onneksemme ilma kuitenkin kirkastui tänään päivän ajaksi, sillä kävimme kurkkaamassa ensi kertaa täällä rajaseudulla pidettävät kansainväliset markkinat.
Kivat muuten olikin! Onneksi täällä pohjoisessakin on tällaisessa tapahtumassa nyt mahdollisuus päästä käymään. 
Mieleen markkinoista jäi päälimmäisenä nutellaöverit :D... nam ja uuh.

Huomenna onkin jo perjantai.
Iloa loppuviikkoon!

torstai 20. elokuuta 2015

Kutsu

[ Kuva Instagramistani. ]

Vuosi sitten syksyllä pidin POMPdeLUX-lastenvaatekutsut kotonamme (täällä postaus niistä), mutta tällä kertaa minulle tarjoutui mahdollisuus järjestää kutsut yhdessä Country Heart -sisustusliikkeen Sinin kanssa hänen ihastuttavan puotinsa tiloissa. Olen oikeinkin innoissani tällaisesta jutusta. Asumme itse kaukana keskustasta, joten tällainen järjestely sopii varmasti todella hyvin vierailleni (luulisin) kuin tietysti myös minulle itselleni. (Ei tarvi siivota kotona, hahaa.)

Itse yritin jo hiukan etukäteen katsella uusimman malliston tarjontaa. Mietinnässä on ainakin hankkia välikausivaatetukset pojille syksyksi - ja ensi kevättäkin ajatellen. Harmittaa himpun verran, että Shell Jacketistä on harmaa väri jäänyt kokonaan pois, mutta 'Navy' on kyllä suuri lemppariväri sekin. Vai valitsisiko sittenkin 'Dusty Bluen'... Neitokaisellekin ainakin muutamat Pompin leggingsit täytyy varmaan ostaa. Ne on niin ihanan pehmoisia ja monikäyttöisiä! Tyllihamoset ja pusero, jossa kuvana on kuumailmapallolla lentävä yksisarvinen, veivät kyllä sydämeni. Puseroa ei tosin vain tainnut olla meän neidin koossa tarjolla ollenkaan... Onneksi listalleni jäi monenmonta muutakin minut hurmannutta vaatetta. Ja tosiasiahan on, että kun vaatteet näkee lopulta livenä ihastumisen määrälle ei tule loppua.
Pompin uusinta katalogia voi selata täältä. (Myyntikausi alkaa kuitenkin vasta 27.8.->)

Joten siis, jokainen lastenvaatteita rakastava ystäväni/tuttavani/lukijani,
TERVETULOA
POMPdeLUX-lastenvaatekutsuilleni Country Heart -liikkeen tiloihin
Virkamaankatu 10:en (Tornio) torstaina 3.9. klo 18 eteenpäin.
Tarjottavaakin taiotaan tilaisuuteen, joten ihan kuivin suin ei tarvitse olla ♥.
Otahan ystäväsikin mukaan! :)

P.S. Ilokseni voin myös paljastaa, että Country Heart lähtee mukaan omalla panostuksellaan ja arpoo kaikkien iltamaan osallistuvien kesken kaksi syystunnelmaa tuovaa sisustuspakettia.

P.P.S. Ilmoitathan mahdollisesta tulostasi sähköpostiini lumivalkeaa(at)gmail.com, jotta osaamme jollain tavoin kartoittaa vierasmäärän ja näin varautua tarjottavien/tuolien kanssa. (FB-kutsun saaneiden ei tarvitse tietystikään ilmoittautua enää erikseen.)

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Kesä


Kesä
 - niin sisällä kuin siellä ulkonakin. Vihdoinkin!
Ihan kuin meille olisi annettu perään uusi kesä - tai ikään kuin jatkoaika, uusi mahdollisuus.

Vaikka kesäkuu ja heinäkuu olivatkin siis pääasiassa kovin harmaita ja sateisia,
sisällä meillä oli valoisaa ja raikasta. Tykkään pirtistämme erityisesti, kun on mahdollisimman valoisaa ja vaaleaa. (Ei liene yllätys.) Ripaus vihreää sekaan muuten tekee muutoin suht värittömään tilaan ihmeitä. Kukat ja yleisesti viherkasvit ovatkin antaneet kyllä ihanasti energiaa ja tuoneet kesäntuntua pitkän harmaan ja kylmän ajan keskelle.

Nämä kuvat olen ottanut jo alkukesästä ja tämä postauksen ylin kuva oli se, joka julkaistiin myös Unelmien Talo & koti -lehdessä (heinäkuun numerossa) ruokailutilastamme kertoneessa pikkujutussa.

[ Huvittaa muuten katsoa tuota saarekkeen takana törröttävää oliivipuuta. Reppanaraukka näyttää talven jäljiltä ihan kaamealta. Nyt olen kesän aikana parturoinut toista, ja se näyttääkin kyllä nyt onneksi paremmalta jo :D. ]


Ja koska nämä kuvat on tosiaan otettu jo pari kk taaksepäin, niin hiukanhan muutoksia on pirtti kokenut näiden jälkeen. Mm. se aarre, josta aiemmin olen täällä vihjaissut, saapui alkukuusta meille vihdoin. Instassa siitä jo hiukan "nurkkaa" vilautinkin. Laitan toki kuvia tännekin pian paremmin niin näette mihin sen pirtissä sijoitimme. Onhan se IHANA!


***
Kesä on kyllä nyt parhaimmillaan ja hyvä niin! Aurinko hellii meitä päivästä toiseen. Ahkerasti on tullut nyt myös oltua ulkona ja käytyä lenkillä.
Hauskalta tuntuu kyllä tämä loppukesä tänä vuonna, sillä vaikka pakkanen saattaa käydä yön aikana niin päivällä silti lämpömittari kohoaa jopa 25 asteen tuntumaan. Ihanaa, eikös juu :).

RAIKKAUTTA AAMUIHINNE JA LÄMPÖÄ PÄIVIINNE!
 
-H- 

P.S. Indiedays on juuri uudistunut - ja onkin kokenut huikean muodonmuutoksen! :) Suosittelen kurkkaamaan vinkit uuden sivuston käyttöön täältä.

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Katoksen suojissa


Neitokaisemme huoneeseen hankittiin katos sängyn ylle toukokuussa ihan pian tämän postauksen jälkeen. Ja tässä postauksessa puolestaan pikkuinen pala tästä uusimmasta neidin huoneen hankinnasta jo sitten vilahtikin. Katos olisi varmasti jäänyt pahasti kummittelemaan mieleen ja niin sen sitten tilasin, kun Elloksella oli sopivasti vielä -40%:n ale yhdestä tuotteesta (ja jollen väärin muista, niin toimituskin oli ilmainen).

Hiukan hassusti katos nyt menee tuossa osittain ikkunan edessä, mutta jahka huone vapautuu neidille kokonaisuudessaan (joskus) pääsee sänky sitten katoksineen sille suotuisampaan paikkaan. Sitten voi myös uudelleen miettiä sijoittaako katoksen sängyn päätyyn vai annetaanko olla samantyylisesti vuoteen toisella sivulla.


Katos on ollut kyllä kaunis ja kovin tykätty! Pojatkin ovat jopa siellä leikkineet majaa monet kerrat verhot visusti kiinni vedettyinä. [On jostain syystä hyvinkin hauskaa oleskella salamyhkäisesti suojissa äidin katseilta :D.] Katosmajan suosio kyllä kertoo nyt vain siitä, että tulevaan poikien huoneeseen on pakko saada viikareille ihan oma maja/tiipii! :)

Katos (verhot kokonaan kiinni) on muuten ollut kovin näppärä myös nyt kesän ajan öisin hyttyssuojana, joten päivän aikana sisälle taloon päässeet itikat eivät ole päässeet kiusaamaan nukkujaa. (Tajusin juuri ettei tullut otettua yhtään kuvaa, jossa verhot ovat kiinni.)


Aika hurahtaa ihan huomaamatta kun postausten väliinkin ehtii nykyään tulla reilun viikon taukoja (jaiks!). Huomenna jatkuvat kuitenkin koulut ja täten myös se arki. Illat ovat alkaneet pimenemään oikein kunnolla, joten koneellakin varmasti tulee istuskeltua taas (iltaisin) ahkerammin.

Enkeleitä jokaisen pienen koulutielle!


***
P.S. Hiphei! Teitä on täällä jo yli 400 kirjautunutta lukijaa. Todella hieno juttu! Kiitos ♥. Tuntuu kovin siltä, että pian voisi arpoa teille jotain. Täytyy alkaa tuumailemaan palkintoa.